2011-12-23

Berrr Legging Purple dGunung Rajah


Gunung Rajah - bersama Kelab Reakrasi dan Sukan Ekstream (UTeM) | 16-18/12/11 

pstt. tajuk dah gempak. tapi malangnya hanya entry sekeping gambar. haha
*kata mood study week kan. mana boleh blogging sgt.

Baideway doakan aku boleh jawab final exam ye kawan kawanku! dan.. good luck juga utk sesiapa yg senasib dgn ku.. 

monolog jab.. "oOoo Ooo balik kampung.. ooo oo balik kampung.. hati girang!"
-tak sabar nk balik rumah ni. nk cuti...... nk camping pulau lagii...

ah kau zubir. sambil study sambil pikiaq balik rumah.. mmg ke-laut-la-final-exam kau nnt.
-mcm tak biasa pula...


bai bai :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2011-12-15

Dont Trust Girl d Genting Highland

"Jangan lah mudah terpedaya dengan tajuk, nescaya tajuk itu hanyalah sebagai catalyst untuk mendapatkan trafic semata-mata" - sikurakurapurapurahensemgilaperasannakmampushahaha


Siapa setuju dengan statement aku kat atas ni? Okey. kalau setuju ke tak setuju ke tak payah buat apa-apa pun.. Sebab apa? Sebab......... Sebab kita sebagai rakyat Malaysia perlu mengikut acuan budaya sendiri, bukan barat. Ah tetiba pulak aku. haha

Assalamualaikum kamu semua.. 

Hari ini kura rasa kura nk berkongsi cerita 'zaman matikulasi' gua masa di Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan dolu dolu. *kejab kura kejab gua. fail. haha

Tapi.... disebabkan gua tak ada masa nk cerita, so korang bolehlah klik di sini utk membaca ye. yes klik sini... sini... sini sini..... haha.. klik sini lahh.. gila.

Sebenarnya link yg aku bagi tu adalah entry awal-awal blog aku ni dulu.. Panjang ya amat kan.. Bila pikir balik, aku pun rasa malas nk baca. haha. Eh tapi korang kena baca! Tak baca pun, just klik sini.. yee sini lagii... klik sini ye... haha gila lagi. 

Tapi itu adalah entry mengenai senario di dalam matrikulasi ye. yang kat luar matrikulasi punya behavior, haa malas la nk taip. haha.. Jom jela usha-usha gambar aku hangout di Genting Highland masa zaman matrikulasi dulu..


Photobucket
Mesin ni paling gua rasa nk mencarut.. Sakit buntut masa time free fall tu. SENAK tahuuu tak SENAK.. Eh? hahaha *GIF


Pelajar -pelajar bajet ekonomi ke Genting Highland kan, makan malam MAKAN MAGGI je.. Bebudak perempuan masak kan, peh... kelat...... tak sedap.............. *masa ni baru nk demand. masa kat sana gua telan je. hahaha


Semua muka excited, KMNS/F3P5/09-10. Rindu gila pengalaman ini ckp lu.. Gua rindu syaerah, mira, sheda, anis, fye.. Eh kenapa pompoan je ni. har har har


Inilah dia tee kontroversi - DONT TRUST GIRL.. Alalaa baju je pun, classmate perempuan gua panas-panas pulak kan masa ni. . Lepas tu boleh tanya pula - habis tu kau tak percaya mak kau la ke zuber? 
aku jawab - semua perempuan aku percaya kecuali kau. FULLSTOP. HAHAHA


Aktiviti menjahanamkan katil apartment. Habis semua katil tunggang langgang, mengalahkan katil honeymon bella & edward dlm cerita twilight breaking dawn part 1 ni. Eh?


Macam biasalah, aku lah yang paling over kan. haha *nampak sepender tu. terliur tak? hahaha


Lastly - tetiba gua rindu zaman matrikulasi, yang mana zaman aku mulai mengerti apa itu erti kehidupan dan kejayaan mahupun kegagalan. //mood sayu.


Cikgu aku pun pernah berkata dlm kelas "walaupun kamu semua tak berjaya hari ini, tak bererti kamu tak boleh berjaya di lain hari. kegagalan kamu hari ini hanyalah kejayaan kamu yg tertunggak"
*sebenarnya aku tgh down dgn carrymark sem ni. haha... eh. boleh gelak lagi.

Okeylah, sbb blog report-report gua pulak yg tertunggaknya. bai bai


psst//tolong jgn igt aku ni gatal dok review-review blog perempuan je ye masa entry sebelum ni. sabar! blog jantan-jantan perkasa pun akan aku review lerr. sentap ni sentapp.... kepala masuk dlm cengkerang. 






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2011-12-09

Blogger Pojaan Hati #1

Kura baru bangun tidur, hebat tak hebat la syaitan hasut aku tidur dari pukul 3 pm tadi sampai sekarang 8 pm. Nak tahu siapa nama syaitan tu? Nama dia syaitanzubir. haha... *aku downgrade diri sendiri pun aku still boleh gelak kan -..-

Okey berbalik kepada tajuk, so today i'll showup to all of you about the saveral blogger ah tak payah nk omputeh sgt la kan. haha... Teringin je aku nk buat entry omputeh, tp apakan daya.. Bahasa Inggeris aku dah mmg dari tadika C C C C C C je. heh. ter run tajuk pula.

Okey lg sekali, hari ini sy kura akan mempersembahkan kepada kamu semua akan beberapa orang blogger yg kura cinta. Eh kura yang cinta, zubir tak.. 

................................................................................................................................

1- Wadi KuRede - Perempuan yg sememangnya jahat. kannnnnn. 



Kenapa aku suka melewati blog ni? Sbb.. blog dia sempoi, penuh dgn ilmu-ilmu duniawi mahupun akhiratwi. hahaha. gua betul-betul kondem blog lu ni wadi... hahaha *kita geng. rilek la. haha

Eh tidak lah, aku suka ke blog dia sbb dia pun kura. Cume beza dia jahat, aku baik je. Eheh! Jom-jom keblog dia la senang cite. hahah

................................................................................................................................

2- Kak Marya - Harapan Impian Hanya Marya. Eh...



Paling best pasal blog si kakak ketam ni adalah...... adalah.. bukan sbb dia ketam. tp sebab dia buntal. *kahkah. tak ada kena mengena betul kn. haha

Blog kak marya best dihatiku sebab dlm entry dia gambar is always directly proportional with her merepeking. Haa lebih kurang macam itulah conclusionnya ye.. Penulisan dia pun steady.. Lagi satu sbb dia orang art-art filem-filem gitu.. 

................................................................................................................................

3- Kak Liyana Zahim - Novelist yg pink kainnya. 



Haa pasal blog ni, malas nk ckp banyak lah. Namapun novelist, kompom entry semua gempak-gempak sampai berair-air menangis-nangis kalau membacanya.. Eh yeke? Kura sedang menipu.. haha

Gua selalu melencung ke blog beliau sbb beliau adalah seorang yg... ah. tak tahu nk describe apa. *padahal mmg tak tahu pun kan. haha. jom ke blog beliau!

................................................................................................................................

4- Miratun Madihah - Si Robot Comel.. Comel gila.



Blogger ni aku kompius nk panggil adik ke kakak ke. Haish, ke ABANG? eh. haha

Blog dia best sebab senang nk baca nk faham nk fell. mcm fell in love gitu... *mesti hati lu tgh bunga-bunga kan skrg ni robot? haha.. Lagi satu pasal aku suka blog dia, sbb header dia. simple tp ohsemg!

................................................................................................................................

5- Ariena Hisham - ..............



Yes, macam glamor kan nama dia? Memang la glamor kan kalau sikurakurapurapura dah minat blog dia kan. ouch! minat blog je........ *rilek hormon rilek... hahaha.

Blog si Ariena Hashim ni jarang update. Sbb tu best, best sbb setiap entry dia mesti berkualiti. Cehh! *aku pun jarang update entry kn kn. Ehemm.. Lagi satu sbb... *speechlessssssss pula tetiba* haha..

................................................................................................................................

Baiklah.. Itu sahaja.. Gua nk bersiap nk pergi makan malam kat Bandar Melaka Bersejarah ni.. untung aku belajar kat melaka sbb tetiap hari terasa bagaikan pelancong. *padanlah pointer teruk. haha

ok bai....

*maaf printscreen header tanpa pengetahuan empunya ya!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2011-12-06

Apabila Kura-Kura tak Pandai Berenang!

Macam biasalah, tajuk entry gua mmg gempak- tapi yg hado haprak. haha

Eh! Assalamualaikum natural-natural beauty/handsome sekalian! *handsome tu aku rasa mmg natural, tp yg beauty tu? heh. ramai perempuan skrg fake beauty. ops. har har har

Okey, hari ni kelas gua 1 hari dibatalkan. tepuk-tepuk-gembira-sikit-rakan-rakan! haha.. Tapi.. yg tak gembiranya.... esok gua ada test, ada submition formal report and next week hari isnin pun ada test. Haish. Gua meraih simpati ni. Jgn lupa komen goodluck. haha.

Eh. Cakap pasal komen, maaflah ye follower-follower sekalian. Aku makin busy actually malas, so rasa malas nk balas komen-komen korang dah makin menebal. gituu. haha (tp aku rajin bw kan?)

Eh. Apahal aku mcm mencerikan kisah aku kat korang ni. Aje gedik.. Entry ni pun mcm dah lebih dari 100 perkataan. Macam la korang nk baca kan.. *xoxo utk silent reader. Ehh tak pasal-pasal. haha

Kembali kepada tajuk yg gua yg gempak tu, nah gua sajikan 2 keping gambar utk korang- 


Jangan salah faham, pelampung tu gua nk bg kat anak saudara gua kat seberang kolam ni. Bukan gua tak reti swim. whoa! hahaha


Eh... Terlebih beraksi pulaaaaaa.. *tolong abaikan bontot gua yg mantap tu. hahaha

Ohh. Lupa nk bg tahu, masa ni aku sedang bercuti bersama keluarga di Port Dickson. Pertengahan tahun ni haritu.. Best gila! Paling best pulak bila kakak gua yg baru bertunang hari tu tak dapat ikut sekali sbb kerja. kahkah.. *suka gua gelak kan. haha


Cee tengok reaksi anak-anak buah gua tu? Terserlah kejelesannya bila gua dpt tiup+potong kek. hahaha


Aku harap, nnt dah besar. Aku dapat beli satu speedboat cenggini. Boleh bawa bini-bini aku ronda-ronda 1 malaysia..  he he he


Sebenarnya, gua homesick. Gua rindu kat family.... Sobs.. Jauhnya melaka-perak. Puii! haha

Lastly..... gua nk cakap... Ingatkan bila kelas batal, gua boleh study... Tapi, apakan daya... Syaitan itu lebih setan gamaknya. Eheh! haha..

Salam kamu semua! 

zzzz.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2011-12-02

Hero-Hero Malaya 2011

Hai kura-kura yg hensem. -Eh, akulah kura-kura tu kan? haha...

Semula-

Hai kamu-kamu yg hensem, yg cantik atau yg sedar diri sambil makan hati lalu tersembur air laici. amboi mulutku!

Hari ni sy mahu berkongsi kepada kamu semua akan gambar-gambar 3 orang hero BAJET malaya. Then, kalau nk berkenalan ke, nk nombor talifon ke nk kirim salam ke boleh la tinggalkan komen-komen korang kat bawah ye. huahuaa. *ada macam aku promote nk jual anak ayam tak? ayam? haha......

Okey.. Abaikan... Anak ayam yg pertama - Farithnor. (tp aku panggil mael je.... gedik la nk farith2nor. haha)

Hero... Berlatar belakang kan bunga-bunga.. *sory mael, gua dah ter upload. hahaha


Ecece.. Itulah gedik sgt mael ni... cpt cpt minta number fon! haha *kena paksa berdiri belakang bunga haha

Orait.. dua keping gambar je dah cukup utk korang rasa euw euw kan.. hahaha. Next! Anak ikan kawan kepada anak ayam tadi- Adam.

Siapa pernah tgk filem tamil? hahaha.. Ada gaya! Anak ayam la ajar ni..


Tu dia... Tu diaaaaaaaaaaaaa. Hero pilihan.. haha

Then segmen seterusnya, gambar-gambar kemesraan anak ayam dan anak ikan. ouch! Saksikan lah sambil berfikiran positif....


Ehemm.. Belakang pokok.. Buat apa tu buat apa tu............... hahaha 


Haa 1 gambar je, malas la nak upload banyak-banyak. Nnt blog gua masuk pulak front page Harian Metro bertajuk- BLOG GAY AKHIR TAHUN 2011..

Haishh. Tak nak aku.......... haha. Okey, now turn Anak kura-kura pula - zubir.. 

Ingat diorg je pandai buat gaya? Ini haa. Gaya dari anak kura - Hole of the year. hahaha

Kemesraan anak kura bersama anak ikan pula -

Photobucket
Lompatan kasih sayang! Amboi.... haha *GIF


Okey. Gambar si zubir tu, 1 je.. Sebab dia dah menang hero segala hero, dan lobang hidung tu pun utk hero-hero tahi kucing diluar sana. haha...

Ohh sepanjang kitaorg main tgkp tgkp gambar ni, mmg dah mcm org gila rasanya.. Snap gambar sekali then tgk gambar balik gelak 10 minit, snap lagi, tgk gambar pastu gelak lagi.. haha.. Antara the best lepaking at Bandar Baru, Kampar Perak masa aku cuti midsem haritu.

Itu sahaja utk kali ini. Selamat mengomen! hahah :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...