2012-03-24

Blogger Rentetan #2


tup.. tup.. lagi dua minggu dah nk cuti midsem. oh! bestt. 
tup.. tup.. pas cuti midsem, terus ada test-test-test. oh! sangat tak bestt.
tapi apakan daya? inilah realiti sebagai seorang pelajar. *puiii! ada test tak ada test sama je perangai. haha


Okey, Assalamualaikum kawan-kawan sekalian. 
Apa macam? Dah tengok dah konsert SNSD di youtube? Oh, aku siap tengok ulang kali ulang kali. Tapi yg peliks nya, aku tengok je. Tak dengar lagu dia pun. Ehh? hew hew hew,
*Agak-agak korean suka kura-kura tak? ke. diorang suka makan kura-kura? gulp. gulp. haha

Okey today i nak show kat u orang beberapa blog yg i suka, so inilah dia -
....................................................................................................................................

1. RILEK SEBENTAR oleh Selendang Merah



Apa yang best mengenai blog ni? Bagi gue, blog ni mmg rilek benter gitu.. haha. Maksudnya, blog ni ada gaya penceritaan yg cool. Itu yg membuatkan aku boleh baca. (seperti yg korang tahu, blogger lelaki ni selalu penulisan dia agak bersepah. semak kepala nk baca.) Dan lagi yg menarik blog ni, ada lukisan. phew. *aku orang seni, dan aku suka orang seni. amboi.. macam statement gay pulak dah. haha

....................................................................................................................................

2. Tangan Punya Kerja oleh Faten Osman



Seperti yg korang tahu, aku orang seni dan tentunya aku suka lukisan. cewah! Blog si Faten Osman ni penuh dengan lukisan je, memang dan tak akan streesss langsung la bila baca blog dia. Senang nk faham, senang nk ketawa dan seterusnya senang kan komen. *ehem.. tgh promote blog kau ni faten, tak hado hadiah beg meme ke? har har har

....................................................................................................................................

3. The Speaking Fingers oleh Bella Lim




Kalau korang nk tahu, inilah adik kepada kakak ketam iaitu empunya blog 'Harapan Marya Hanya Impian'. Blog si bella lim boleh dikatakan menarik kerana penulisan dia macam... macam 'ada je benda nk di komennya'. haha.. Macam itulah lebih kurangnya. tapi dia jarang update, bejet hotsetap leteww kat uum. eh! haha.. amboir.

....................................................................................................................................

4. HikaYat of ZakaRia's dauGhter oleh BIGG BOSS



wa tak tahu kenapa wa suka baca ini blog lu. Mungkin wa rasa wa suka dia bahasakan diri dia wa. Setiap kali wa baca entry dia, wa rasa gengster. Sudah la wa ni memang gengster, mmg lg suka wa baca wa wa wa. Eh! hahha.. Jom ke blog dia kalau rasa nk jadi gengster melakau... 


....................................................................................................................................

5. MAYA LISA oleh Maya Lisa 



Okey, lastly ini blogger of the vok-vok. hahha. Bukan main berfesyen si Maya Lisa ni, hobi pun peliks - main makeup. Haishh, terimakasih kerana promote blog den haritu, so den balas balik. Bak kata org, hutang duit dibayar duit // hutang blog dibayar blog. Ehheh! Dah merepek dah ni, jom ke blog beliauuu.

....................................................................................................................................

So the conclusion is, ini sahaja utk kali ini kawan kawan! Bai bai..

*Eh? Perasan tak, aku promote satu je blog lelaki di atas ni? hekhek.
  Bukan tak nk promote blog lelaki yg lain, masalahnya blog lelaki yg best-best susah jumpa lah  -,,-
  So, minta tlg korang promote kan blog lelaki yg best best kat aku boleh? Ouch!
  -tak perlu promote si ayeem, si hamzah ian or faiz tapit kerana mereka sememangnya dah jadi secret admire aku.
  awww! haha


.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012-03-20

Blogger sangattt Pandai Berlakon

Hai lakhabau?  - yes sy orang melaka. tahukah? lakhabau itu beerti "APA KHABAR?"

Hai hawau? - hawau ni mmg kurang ajar. sekeh kan aje siapa yg menegur mcm ni. hahha

okey, introduction yg agak tak ada kena mengena, *sedang belajar cara org melaka, sbb nk kawen dgn org melaka pulak. Ehhh? ok.
Assalamualaikum kamu semua :)

fessofol, apa yg korang boleh comment akan gambar ni - 



yess. nampak sgt gambar ni berlakon lakon je kan? hahaha


gua ; weh. weh.. cepat cepat tangkap gambar aku makan ni jab?

kawan ; haishh. susah berkawan dgn blogger, nk bergambar je. *muke mengeluh.


so? kasihan kawan kawan kita yg jadi mangsa keadaan kan. tp, nasib laa. korang pun mesti ada buat kan? kan? tapi... tapiii, tak apa "membe-membe" kan. har har har

Eshh. tp tak salah kan berlakon, kata candid. ala ala ala candid gitu. like maria elene gerek heleng, hanis zalikhau, and what? err. yuyu julaikha? comel lote je kan mereka candid. hahaha *tak lawak.

lastly nak habaq mai, untung la siapa yg cantik-lawa-hensem-beautiful-mukalicin-maskulin sekalian. sebab apa? sebab kalau mereka nk bercandid sambil buat duckface or masuktgndalamseluar jeans di depan khalayak ramai pun tak kisah kan. orang lagi pandang sambil ckp - "wah, so pretty aaa they all." //dalam hati-like rubbish.

opsss. haha..

ok, habis entry. bai. kamu kamu.



*gila kontroversi gambar gua main golf tak pakai baju utk entry sebelum ni. pehhhh. menusuk.

.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012-03-15

Kura Kura dan Golf, Ohsemm? Puih...

Senang cerita, lagi dipendek kan cerita - last week gua pegi keyyel berpoya poya dengan rakan-rakan kelas gua. Oh! percutian yg sgt best kerana pengangkutan dan penginapan telah disediakan serta merta. 


Bangun je pagi, member aka anak tuan rumah dah ajar main golf kat tepi rumah dia. peh.. inilah kurakurawood!
har har har


Eh.. Assalamualaikum kalian semua. Moga-moga makin kiut comel lote belako lah ye. Eheh! *terasa nak kahwin dgn org kelate plop. hue hue

Sinopsis.

Day 1 : ke Ampang- melantak German Dali.
            ke Puchong Perdana- rumah kawan , aktiviti? main laptop/movie/tidoq.

ni nama dia MEGATON, daging dia je aku ratah. roti semua bagi kawan, har har har


Day 2 : ke Kajang- rumah orang kawen (makan free, jimat kos) haha..
            ke PERTAMA- beli beg. (habis duit ptptn) wahaha.
            malam - BBQ. first time makan daging yg dalam dia mentah dan makan daging
            kambing. peh! karnivor lah gua malam tu.

Osprey Exos 58L dan bladder KARRIMOR 3L // *ni kalau mak den tahu ni, mampuh. mampuh.. 


Day 3: pulang ke Melakau.
           sampai-sampai je terus stresssss, assigment semua tak siap. 


Okey, dah habis cerita. bai bai.

psst//mood sekarang tgh berkobau-kobau nak naik gunung, rasmi beg. ouch! 


.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012-03-09

Oh My God! I'm flying?

yes.. and absolutely you're....


Kadang-kadang bila kita terjatuh/terlentang/terkangkang/tergolekkang, kita perlu 
pura-pura yg kita tidak seperti apa yg terjadi. kerana? kerana........

*jawab sendiri. 

Assalamualaikum and babai :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...