2011-11-24

Anak Kura-Kura di Pangkor.

Assalamualaikum kamu semua.

Eh! Ada org jawab ke? Masih kenal kah dgn kura-kura zubir? Alaaa.. kura-kura zubir yg dah hampir 1bulan steng tak update update blog tu......... Tapi peduli apa tak update update pun, janji gua iklas blogging. Faham? Kalau tak faham meh skype,  biar aku terangkan. dan untung-untung boleh skyping selaluu. amboi. *jgn label aku seorg yg gatal atau gay. Ehhhh! haha

Orait, berbalik kepada tajuk yg sy tulis di atas tu ye hensem-cantik-hensem-cantik sekalian.

Sy nk cerita yg masa cuti midsem lepas sy pergi bercamping di Pangkor. Yehuuuu! 

Bila cuti midsem sy? Haa dua minggu yg lepas, tp skrg baru nk cerita. Seketika, bukan nk cerita pun ni.. Nak bg korang cuci mata tgk gambar aku yg seksi meksi pakai legging santai santai tepi pantai warna ungu tuuu. 

Lagipun, klu aku tulis panjang-panjang. Korang bukan nk baca pun. Blog kura ni pun blog picisan picisan je.. Entah ada org nk komen lg entahkan tidak. *Pecah cengkerang hatikuuuuu.... 


Lokasi - Teluk Nipah Pangkor untuk kali yg ke-3. 


Photobucket
Macam biasa, akulah yg paling over. Dalam gambar je, kat luar aku pendiam pemanis penghensem orgnya.  wuh! *GIF


Photobucket
This is what we call bontot . Lari kebelakang nampak ohsemmmm bukan? haha *GIF


Photobucket
Menghalang. baru nk pose maut. haha *GIF



Aku tahu aku hensem, tp abaikan jab. Then Apakah persamaan kedua dua gambar ni? Jeng Jeng Jeng!


Yang kiri sekali tu tak boleh buat laki, yang kanan sekali tu pun lagi lah klu nak buat bini. Yang tgh tu contoh terbaik. Kannn. Haha

Yg hijau tu Duyung, aku Mermaid. 5 Dolar for 1 picture. Hahaha

Sebenarnya, banyak lagi gambar. Kali ni kami balas dendam, semua bawa kamera sendiri. Sebab trip sebelum ni, ada lgsung tak bawa kamera, bila bawa memory problem la apa la. So bila kali ni bawa, mmg macam macam la ditangkap kan. Sampai ada gambar yg tak boleh di share kat sini. Eh! Eh! Hahah

Aku suka pg camping pangkor sbb pangkor adalah destinasi pulau yg bajet. Seriessss, dalam RM100 je aku rasa korang dah mewah kat sana dan mcm-mcm aktiviti korang boleh buat. Dan bagi aku RM100 tu tak ada maknanya sgt berbanding dgn pengalaman korang dan rakan-rakan have fun kat sana. *cewahh.

Baiklah. Baiklahh.. Aku dah lupa sebenarnya skill nk blogging ni, yola dah lamau benau meninggaukan arenau bloggigauu. hehauuu. hahah.. gua gelak sendiri ni.

Salam kamu semua!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments
103 Comments

103 kata-kata dari anda:

Nor atau Nad said...

seyes aku ingtkan blog aku yg tak keluar latest post kau
bila check mesti entry lama
sekarang baru clarify mende yg dah jadi

rupanya sibuk jual body kat pulau org
-__-"
habis tercemarr pulau tu hoii!

e4ezzati said...

yeah ! entry ni buat kawe rasa nak ke pangkor sekarang! wahahaha

faten osman said...

yeay2, zuber kembali~~

Dynda said...

persamaan? nk tayang gigi letteeww~!


*amboi kemain syeksyi kau kureeee

ZYASH said...

Yang ijau tu dugOng la..hehehehe.
Ade kura2 rupanya dekat pangkor ne yer...huhu

Rara Faramyza said...

fuyooooooo. bercuti uhh. jeles sat! kekeke :D

balecan said...

shit! seluar power rangers

si robot comel said...

bukan nak ngajok,hahaha.

beb nak legging tu nampak comel pulak,haha.

mizzkechique said...

cantek "legging" ko dik!! pepel gitew.. hahaha...

mana ole² utk kakak cantek ni??

.m a c h y. said...

wahhh legging gituwwww~ kaler purple lg u olsss..harhar~ :p

Nia Ridzwan said...

amboi gambar :P

AliaJustea said...

mcm nak bagi penyepak je la gambar2 tuh ! HAHAA

| RoziAhmad | said...

hoi pergi tak ajak.

onie said...

terima kasih kerna panggil saya cantik,muahahahahaha! banyak beno kura sorang ni masuk bankul angkat sendiri noh,hahahaha..pastu jalan tak ajak lak tu!grr

Sarah Mohd Saleh said...

awk seksinyaaa awak.........auwww2.

EYFAalias said...

perghhhh. pergi tak ajak! nak gak ikut!

Wadi AR said...

pergi pangkor TAK AJAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK kure lembikk. aku jentik satgi

misz aen :) said...

update jugak atlast :P

Nurulezza Nabila Mazlan said...

untung laaa dah lama tak update , tertunggu tunggu haa. fuyoooo ade skype hahahah . lawa legging hahahhaah

aina miswan said...

untungla g pangkor. hahahaha

haslinda said...

peh... best tu camping... jelee, jeles, jeles!!! nk camping jugak!!! :)

fadh leyanie said...

lama ek kau hilang zubir.aku pun nak g bercuti kat pangkor la lepas ni .

bella lim said...

ahahaha apa kejadah kau pakai seluar purple tu? lawak weh. GAY gila, serious!!!

Nur Aischa said...

hahaha rasa tgk mcm prempuan plak bila kura2 pakai legging haha! sronok lah dia dpt bercuti kat pangkor..

CZ said...

hot gitew...

encek kura berenangkah ke sana @ tumpang pakcik penyu??

unieMARKS :) said...

Wah! he's back! kui3

Kitteww tak pernah pergi pangkor awww. huuu.

Nice picts :)

Saddila said...

kahkahkah bapak gila seksi bang pakai legging .
kaler purple pulak tu .

apesal dila nampak gambar bontot ngan org kangkang2 ni ??? haha gilo bang !

ezzaty said...

HAHAHAHA..siyes hensem kot seluar purple ko! beli mane ek?? :D

puteri katak said...

ehh!! dah update blog upenyer..
hohoho

klu p pngkor bwk 100sen,,ley survive xagak2??

rerehalim said...

hamboi seksisnyaaaa

ps:mulut tuu.ade perencah megi.

kura said...

@nor nad.
mana ada jual body der. gua beriman kot. hahah

kura said...

@e4ezzati.
jom jom... sy boleh jadi pemandu pelancung. ouchh! hahah

kura said...

@faten osman.
yesss. zubir pergi dan kembali. bukan xkembali2 ye... hahah

kura said...

@dynda.
Ehehehe. dynda memahami kanda laahh. aww! haha

kura said...

@zyash.
adaaa. kura2 ada je diaman sahaja. portable kan. hahah

kura said...

@rara.
jeles lama lama pun tak apa dongg haha

kura said...

@balecan.
mahall wo bale aku beli tight tuuu. mana ada jual kat al-iksan. rare woi huahua

kura said...

@robotburuk.
nk lengging?

langkah mayatku. mana boleh kau pun nk seksi2. haha

kura said...

@mizzkechique.
ole ole? sy tak kenal akak pun? Eh? Eh? hahah

kura said...

@machy.
wellll. hot bukan? nk ngorat letuu hahah

kura said...

@niaridwan.
amboiii :0

kura said...

@aliajustea.
amboi... garang noooo hahah

kura said...

@roziahmad.
okey. jom awak ke pangkor jom? hahha

kura said...

@onie.
perasannn kakak perasannn. hahaha

lala.. mmg xnk ajak pun meawwww haha

kura said...

@sarah..
aummm. aww! amboi akak... hahah

kura said...

@eyfa.
haa yela.. jom eyfa jomm. cpt siap... hahah

kura said...

@wadi.
putttt. terkentot pula.. jom la jom lahhh? boleh mandi sama sama? aww haha

kura said...

@miszaen.
yes. jnji iklas kannn hahah

kura said...

@nurulezza.
baru tau ye sy ada skype.. *bangga. hahah

kura said...

@aina.
apa yg untung nye derrr? haha

kura said...

@haslinda.
jom kak jomm. cpt paking barangg. jadi tukang masak ye nnt. Ehh hahah

kura said...

@fadh.
aku kan misteriii. hahah
hah jom jom!

kura said...

@bella.
cirit kau gay.. tu ada pompoan sorang tu ikut... xda la gay sgt kn? Ehh. amboi. haha

kura said...

@nuraischa.
mcm perempuan? -,,-
yee. sgt seronokk :3

kura said...

@cz.
naik feri je . haha

kura said...

@uniemarks.
yess. im back. wuu. haha

haa ate jom ler ke pangko kome! hahah

kura said...

@saddila..
biasalahhh. haha..

errk. itu gambar gif sebenarnya..

kura said...

@ezzaty.
gua mmg hensem kot. HAHAHA

beli kat. rahsia! HAHA

kura said...

@pk.
yee. kau update aku update la kan. hahah

kau jgn nk buat gile. -,,-

kura said...

@rere.
makluk tuhan paling seksi. hahaha

Sunah Sakura said...

huwaaaaaaaaaaaaaa dia update! lol! hahaha...akak suka la baca entri kamu sebab tertarik dengan gambar2 dia..walopun simple, tapi ada identiti sendiri..hehehe

Aweyn said...

syoknyaaa ;)

kura said...

@kak sakura.
amboii. puji ke ni? ouchh. hahha

kura said...

@aweyn.
syok gilaaaa :0

♥AienNajwa♥ said...

huh ! ~~ time mkn pandai blur kan dier punyer hukhuk..pakai suar power rangers ker???..errrr, glamour u..hakhakhak..mesti beli kan pangkor..=)

onie said...

baru buleh tengok gambar,haha... seksi adik kakak sorang ni! haha..

amy syahirah said...

mermaid versi lelaki . bagus .ehh,mermaid dgn duyung bukan sama keeee ?

sleeping_maniac90 said...

seksi siot legging ko hahahahahahahahahaahahah...

fareha kamal said...

zubir oi . cekcinyeww awak .
tergoda tau titew . haha . ish , menyampah pulak cakap gini . HAHAHA



eh,bestnyaaaa camping!

ieyza afieyna said...

hehe.. lame x singgah blog ni.. yela.. lama x update kn..akhirnye ade gak eh entry baru..hik3..


wah bestnye pergi pngkor... mcm2 activiti buat eh... pic giv tu smart ar.. haha.. lawak pun ade.. hee...

p/s: suar biru tu mcm power rnger nye seluar je.haha :D

didi chann said...

awesomeeeee dude !!!!

PENCONTENG said...

bahagia aku tgk gambar-gambar hot kau. hehehe

salam perkenalan dari penconteng :)

saidatul syahirah bt mohd ya'acob said...

pangkor boring
HAHAHA
dah berabad baru ada entry baru eh encik kura
btw thanks lah sebab sayang kite jugak
eh eh
WAHAHAHAHHAHAHA

kura said...

@aiennajwa.
mana ada blur lah. itu cahaya headlamp. haaaa.

kura said...

@onie.
yeahh. im sexy and i know it. hahah

kura said...

@amyshahirah.
tak sama. mermaid duyung omputeh. hahaha

kura said...

@sleepingmaniac.
gualah makluk paling seksi kan. hahaha

kura said...

@farehakamal.
igtkn monyet atas pokok jew tergodew kat kitewww. hahaha..

yes! bestt woo :0

kura said...

@ieyza.
haah. hari tu bercuti balik endon. hahah.

best gilaa!

bukan power ranger laa -,,-

kura said...

@didi.
ohsemmmmmmm? haha

kura said...

@penconteng.
bahagia? lain macam jeee ni. hahah

kura said...

@saidatul.
yelaa. klu pg sorang2 mmg la boring kn! hahaha.

eh? syg? ehhh. silap org. haha

.m a c h y. said...

mmg la hott taww. tgk cuaca pown taw kowt. haha~

Aien Not Alien said...

terbaik percutian tu..


aku nak bawak rm300 la pergi pangkor mesti lagi mewah dari bajet ko...hihihi...

milo said...

cuti raya cina nnti kompem pegi..hehe

laskar pelangi said...

seluar cantik! beli mana wei? nak cari satu yg kaler pink! HAHAHA =D sengal lah korang! hahaha. ko memang minat buat gambar jd .gif. aku suka tengok! lawak gila. HAHA =)

kura said...

@machy.
err. jgn menafikan. haha

kura said...

@alien.
bawak rm300? haa jgn lupa ajak saya. hahaha

kura said...

@milo.
hahah. jom!

kura said...

@laskar.
beli kat bundle. mahal woi. hahaha..

:)

SayeZahidahadi said...

yang seratus tu termasuk ape eh. mcm berminat plak.

kura said...

@sayezahidi.
termasuk tambang feri pg balik, makan minum kat sana, penginapan dan main air-snorkeling etc. pusing pulau... haa.. tp seriusly benda ni kena buat independent, bukan pakai agen. whoa!

Finaz Jaafar said...

woiiii cute gile pakai legging purple !! hahahahaha

kura said...

@kakfinaz.
yesss/ sy tahu sy cute selain hensemmm. kahkah.. haha

SayeZahidahadi said...

tips buat sendiri tu acane. korg tido mane? heee. ade plan bajet nak g sane nnti cuti bulan 1

kura said...

@sayezahidi.
tido khemah je..

klu cari chalet bajet pun banyak je..

haa!

Yumida said...

dugong berkaler purple laaaaa....

.diannorhayati. said...

hishhh.

handsome btol kure ni? ehh? hahahah

cambest je g pangkor. nnt nk pegi jugak la T.T

Eera Shera said...

comel dan kelakar la gambar2 tu haha ;)

Run Away said...

baru update...;d......wah best wo..kowg g pandai...;d

nick dot anis said...

hahaha kelakar gile...neway cantik suar pepel tu haha

farah izwani said...

bontot

si ngokngek said...

pangkor destinasi bajet,dekat ja..haha

eh pic last hang buat pa tue duyung,ehem..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...