2012-12-04

Lesson on Class Session



how to tiger-ing show by using ladder. not pole. kahkah

Actually, this is a project assignment for a vibration subject.
Which means we need to invent a new structure with a limited quantity of source - 15 pieces of straw and for each less-ness straw will be gains an extra marks.
Then, a fresh egg will be falling-hitting the structure. 3 metre height!
For those their structure can works as a protecting agent for the egg, a full mark will be given.

ges wat? ma tem wer sukses. legaaaaa. haha

ok- short update...

bai, jumpa esok... lusaa.. eh jumpa di tuiter laaa. haha #kurakurazubir




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012-11-08

Berr on Tubing - KeReX Junior UTeM!


yo-gabba-gabba-everybadehhh!  >> tiru mcm blog iron gegel.


Entry susulan dari entry Berr on Caving.

Seperti yg anda tahu, Gua Tempurung adalah sangat berhampiran dengan Sg. Kampar.. Eh, kalau korang dah tahu kenapa berr perlu bagi tahu? haha.. So disebabkan itu, on paper work memang telah diluluskan after kami bebudak kerex caving kami akan terus shoot ke CampBara untuk meneruskan aktiviti tubing.

Tahukah apa itu tubing? Tubing sejenis aktiviti yang mana kita perlu duduk dia atas tiub sambil menyusuri rapid aka jeram-jeram. Ohsem bukan? Baru layan dr main pelampung gelongsor kat Lost World Tambun tu. *Padahal klu gua dpt main pelampung tu pun tak ingat dunia punya kan. hahaha.

Sebelum tubing keesokan harinya, kami bermalam di CampBara untuk satu malam. Sangat teruja bila hari hujan malam tu, tidur sambil air mengalir belakang badan. wkwkwkwkwk *diorang semua gua paksa tidur dlm khemah fly-ground. Nak adventure sangat kan? amik kau. hahaha.. Gua dan lg seorang kawan, patut kena jaga diorang dan kena tidur hujung-hujung khemah fly-ground. Tapi bangun je pagi, tengok sodap je gua tidur dalam khemah. wkwkwkwkw.. haha..

Eh? Berr rasa sesuatu yang peliks, rajin pulak menaip.. haha.. Jom layan gambar, gambar menceritakan segala-galanyaaaaaaaa..



Panaskan badan dulu, lepas tu jalan dan jalan dan jalannn ke hulu sungai! *legging pepel kembali. hahaha


Tubing on! Bengkak-bengkak la buntut... terasa mantap untuk 2-3 hari selepas tubing ni kan. haha


Bila cakap nak bergambar je, semua tunjuk muka. Dasar muka kamera kan. lolzzzzzz <<Gelak cara baru lg ni!


Salah satu style tubing selain style forever-alone. Ini namanya train, selain dari ini ada lg seperti  aeroplane, helikopter , vespa.. ok gua tipu. haha....

Ini dua orang ni, dah tua pun layan jugak. hahahaha


Maaf, ini bukan muka kamera.. Tetapi, saja mengabadikan muka di gambar orang lain. hahaha


kenapa terasa hensem ni.. kenapaaa. kahkahhh!


Photobucket
Aksi berr di salah satu rapid. Selaku maskot kerex berlegging pepel. hahaha


So ini sahaja untuk laporan kali ini,
jumpa lagi di hari hari yang akan datang... 
SELAMAT BERCUTI! 

Sukanya berrrr.. cutiii. cutiiiii.. 
jom packing barang, nanti terlepas pulak flight berr..

As'kum! baiiii  :3



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012-11-05

Stress... No! Nooo Stress.


As'kum...
Hari ni berr kecewa, berr rasa useless, berr rasa... rasa.. ahh sukar sekali digambarkan.. puih.

Baru lepas habis buat satu test.. Mechanical Engineering Design. iye! satu je.. Nanti akan menyusul lagi satu test Fluid Power System sebelum cuti midsem menjelma. menjelma gituu oooo.

Walaupun open book test tadi. Tapi kepala hangguk dia kepala oo'ekk apa jadah apa gila satu soalan pun terkial-kial berr nak buat.

Hampir pitam di buatnya td. gua pitam? oh gediks. 

Tetapi? Muahaha... Bahahaha.... <<Gelak cara lain pulak.

Gelak je mampu, siapa suruh tak nak study awal-awal kan.. Siapa suruh tak nak pay-attention masa kelas kan... Siapa suruh jadi last-man sitting masa kelas kan.. Ini lah padahnya berr..

So, tolong jangan contohi berr. berr is bullshit.  seriusly, he is ass hole..

Seketika! nama aku zubir, bukan berr. Berr tu nama kucing aku.. wkwkwkwkwkw.. eh! eh!


Nama dia berr. Salahkan dia! Salahkan dia! Gua penat selak buku, dia boleh landing sambil jilat-jilat jari..  Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!



#Cuti cuti.. cepat la muncul. xoxo.
#Ini entry downgrade diri sendiri namanya. Esh. Esh.. Mohon bagi link-link blog motivasi untuk sy. wuu!


baiii.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012-11-02

Inilah-inilah-inilah perempuan.


As'kum...
Malas nak cakap apa apa, anggap lah hari ini wordless wednesday perempuanday. Eh? wkwkwkwkwkk.  #kura dah ketagih gelak macam tu.


Photobucket
gigih gua buat gambar bergerak. 



Persoalan // kalau korang ni doktor cinta? yang mana satu chat dari lelaki dan yang mana chat dari perempuan? Bg jawapan dlm masa 5 saat je!

APA?  Tahuu dah.. itulah jawapan nyaa.. Esh! Eshhh.. Inilah perempuan yg eeeewyuuuyekkkpeetuihh . hahaha , sila spell betul-betul dpn laptop, then lap air liur sendiri. Jangan jilat semula sudah.

APA? Tahu.. tahuuu.. inilah lelaki, pandai memujuk.. tapi tolol. hahaha , tapi nasib hensem.. ye, lelaki kat dunia ni semua hensem.. Eh, malas rasanya nk puji lebih-lebih kan.

APA? Nak mohon ben entry ni? never.. neberrrrr say neberrr... hahaha



#cuti midsem nak balik rumah ke tak nak? Tolong beri pandangan, antara hobi dan keluarga yang mana perlu diutamakan?
Berr jawab dulu -- APA? Hobi? Terimakasih korang... memang cuti midsem seminggu gua tu, gua dah isi dengan aktiviti-aktiviti pergunungan.. wkwkwkwk.

thats not funny damniitt.

bai..
gua homsik ni.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012-10-29

Seni Lensa 50 mm Failed!


As'kum... Selamat Hari Raya Aidiladha Hari Marathon Movie selama 3 hari berturut-turut yang lepas! Ehehh.

Sedihnya beraya di perantaun, duhai bondaaa... duhaiii ayahandaaaaa.. 

Okey dah, malas rasanya nak sedih.. Nanti kalau sedih-sedih tak ter-update pulak kan blog kura ni. Yelaaa, bak kata Fatin Liyana- kalau sedih jgn update blog. // nampaknya Fatin Liyana tak pandai pura pura betul lah. haha

So, here is the new pictures of me... aka kura kura... aka berr. makin tak senonoh kan. wkwkwkwkk. #siapa boleh tolong terangkan mcm mana bunyi wkwkwkw tu? berr tiru je ni.. kat fb ramai orang gelak macam tu..

hensem.


Pehh! Terliur kan? Siapa tgh makan ni mesti rasa nak loye. nak muntah.. Tak apaaa, keep eating bebeyy. makan makann. hahaha

Puihh.. tak reti meludah betul, tak cute.. hahaha.. #dia ni la yg bagi cadangan suruh tangkap gambar sambil meludah. eh? kotoq. Berr jugak pembersih. tq.

Each a cup! sekali amoi tu tekan botol tu, terus bunyi "Crettttttt!". Eh? kawan  berr tu dah  pandang berr semacam.. Lepas tu gelak.. Tengok? Kotor nya pemikiran diaaa. Nasib berr ni tak mudah terpengaruh. tq


Photobucket
nampak pusat. ops.....

Nisa... Jangan salahkan aku.. ni semua keje Lisa Emira. (anak masa depan dia dgn laki dia katanyaa.) Nakalnya dia sampai main conteng conteng ke blog aku pulak kan. hahaha




Gua rindu hometown gua.. sbb tu update gambar-gambar kat sana. sobs..
Semua gambar ni di ambil masa raya aidilfitri yg lepas.
duhaii bondaaaa... duhaii ayahandaaa.........


babaii....
#oh ye.. bokeh dr 50mm semua tak jadi. Puih! tangan engineer betul.. siapa nak aku bg kamera+lens free? tp 1 syarat, kena goda aku laa. wkwkwkwkww. eh. eh. ehh.. dah mcm lagu waka waka by sakira pulak.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012-10-24

Berr on Caving - KeReX Junior UTeM!


As'kum boboy dan gugurl... // bukan main omputeh berr skrg ni kan.

Pertama sekali nak ckp, Berr tak balik pun untuk Cuti Raya Haji ni. sobss..
Sebab cuti kejab sangat, terpaksa la beraya untuk kali ke-2 diperantaun.. *duhai bondaaa... duhai ayahandaaaaaa.. nyanyi ni. 

Tapi.. Ehemm! siapa sini gugurl yg duduk area Melaka? Nak tumpang beraya boleh? Ehiks. gediks pulaks haiiis.

Hookeyy sudahh.. Last 2 week, gua join satu trip anjuran Kelab KeReX UTeM. 
Trip yang mana khas untuk junior menggatal dgn senior. Nama pun kerex junior kan. hahaha.. gatal kau berrr. Trip ini sebenarnya adalah exposion utk jr kpd dunia outdoor lah.

Trip 2 hari 1 malam, hari pertama Caving di Gua Tempurung dan hari kedua Tubing di Sg. Kampar. Kampar? haha.. tompek den tu, sobab tu den jadi supervisor utk trip ni. kehkeh > gelak mata sepet. cuba try? amacam? ada rupa macam yeti? tak tahu rupa yeti sila gogel.

So, gerak dr Melaka jam 0000 , dan sampai Gua Tempurung jam 0600... Then main masak-masak. Ration sejuk beku semua dlm kotak yg sudah ditutup ketat-ketat. Then malas nak keluarkan. So jadilah breakfirst yg bernama BIHUN GORENG BODOH. yes, aku yg bg nama.. haha

After that.. Eh? asal aku kemain speaking pulak utk kata kata sendi ni? haha... Abaikan, rindu minggu bahasa inggeris kat sekolah berr ni.

0900, start caving.. Sampai la pukul 1300...

Jom tengok gambar.....



memang semua gambar, wajib ada muka berr. hahaha... gay gila gambar bawah sekali tu -..-


lagi lagi yg bergambar muka ni je kan.. haha.. siapa suruh org depan excited sgt bercaving, org kat belakang kemain best poye-poye tangkap gambar. huehuee


Lepas dia, diaa. Lepas dia, dia lagi... Haa inilah dia, muka kamera.  Kalau cantik tak apa jugak. *utk pompoan ni je. muka berr tak apa. hahaha

ini bukan saje saje gediks, tp masa kat sini ada air dari siling gua titik-titik. series tak tipuu. eh? haha


Selagi ada ceruk kat gua tempurung ni, selagi itu boleh bergambar. hahaha. Eh tak lawak pun..


Muka berr pun muka kamera kalau korang semua nak tahu. Hilang rasanya kemaluan masa  ni. pehh! haha


maskod. memang kerek. nasib hensemm org nya. akulahh. hahaha 

all crew. muka kamera lagi? haha...

Photobucket
comel. series rasa comel masa ni... ehiks!


Lepas keluar dari caving, powel datang ambil kami utk bawa ke Sg. Kampar.. Masa utk tubing pulaaa..
Syokkkkk oooo.. Tapi tunggu la next entry.. 

Jommm... lapauuuu. nak makann..

##tadi gua kena bebel dgn tettttt. seteres rasanyaaa. berr setereesssssssss.
siapa ada ubat stress? apa? cium? haa. cepat cium berr kalau itulah ubatnyaa.
tak kisah lah, lelaki pun boleh. Eheh! despreteeeee.

bye. slm.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012-10-22

Ikrar gua janji, Serius gua janji.


As'kum!

Satu.... dua......... hokey, dah dua bulan tak update blog.
Dalam masa dua bulan ni, macam-macam boleh jadi kan? Haishh.
Contohnya seperti aku jatuh cinta, tapi pada yg sama aku jatuh cinta lg.
Contohhhnyaaa je, scandal-scandal blogger jgn kecewa pulak. eh? hahaha

Ekceli guys, memang benau la gua dah lupa yg gua ada blog. Disebabkan?
Disebabkan gua terlalu kejar hal-hal akhirat-wi. #tipu gila.
Subuh pun semedang leboh. (bak kata orang perak)

Soooooo, korang tak perlu tahu laa kenapa aku lupa akan blog, sebab nnt akan ku
cerita-in satu persatu ye. So, soo lg? banyak nya sooo. haha. pening dah...


Photobucket
Ini gambar terbaru gua, serabut kan? *gambar lama. saje je nk bg korang tertanya-tanya the latest kehenseman aku acane. hahahaa.




Haaaaa, dah lupa dah nk cakap apa tadi. 
Biarlah, abaikan.. Kura kura dah pening, tak makan lg kan.
Then, mulai hari ni gua berikar, gua janji, gua tak akan tinggalkan dunia blog gua.
#pehh. dah mcm ikrar janji tak nak tinggalkan bini je ni. haha


byee, salam perkenalan blogger dari kura kura :)
heart to heart ok. hahaha








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012-08-07

Pada suatu pagi, hujan tersangat lebat dan..



dan..
slruppppp! tu dia air dah bertakung dalam laptop.
siapa suruh tak tutup tingkap.

dan...
Hardisk rosak.

dan.....
nafsu online, blogging semua hancus.

Sorry kawan-kawan lama tak menjenguk.
sihat ke, puasa ke, ke dah ada pakwe/makwe baru ke.

haa. apa-apa hal,
Selamat Berpuasa :)

#sedang cari mood blogging, tunggu lah kemunculan zaman kegemilangan kura kura hensem ni semula. haha


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012-06-27

Kesepian lagi dGunung Besar Hantu


Kalau dulu, gua kesepian masa di trip dGunung Chabang. Sekarang untuk trip Gunung Besar Hantu pun, masih kesepian. sobsss.. Gua kesepian sebab gua mmg fail bab-bab komunikasi ni. Lagi lagi dgn orang yg baru kenal.... // Haishh! kena cari awek maskom ni. baru saling memenuhi. Eh? heheee

Tapi best apa hiking sorang sorang dlm hutan ni. Sebab masa ni kau akan terasa kau betul betul keseorangan dan boleh motivate diri sendiri. Sekali gus, kau akan perbaiki diri sendiri dgn keindahan hutan. Ini kalau nk tunggu sorang-sorang then baru nk motivate diri dekat mana pun kan. tak kan dlm toilet? kotoqqqqq. haha..


Lata Kijang, air terjun yg super duper tinggi gile meroyan. haaa.

5 orang daripada 13 orang. Semua pewai malas nak ke puncak. haha.. Ok kali ni gua tak kesepian sbb kat puncak wajib ada gambar. heheee

Sekejab.. Perasaan tak gua pakai legging warna hitam masa ni? Err. Legging purple gua tertinggal pulak kat rumah masa balik kampung hari tu. Tak rasa meriah ok tanpa lengging purple tu. Kawan aku pun banyak tanya mana legging purple tu. haish! nampak tak aku femous dgn legging tu. hahaha

Sebenarnya, ini trip kedua Gunung Besar Hantu dlm hidup gua. Masa gua mula-mula terjebak dgn aktiviti outdoor ni, ini lah first gunung gua. Then kenapa repeat gunung ni? Haa, sebab view dia mamang ohsemmm. Boleh nampak Genting dan Kuala Lumpur. pheww!

Ok lupakan pasal gunung seketika.. Sekarang ni gua sedang mencari partner utk projek backpaking di Bali, Indonesia. Tahun depan. Siapa sini orang outdoor? jom la join saya. tak ada la sy kesepian lagi. // amboi. getik rasanya berr.


Eh, tapi ini series.. aku mahukan rakan yg betul betul boleh backpaking & independent :)
Siapa betul betul berminat atau kawan punya kawan kawan berminat, boleh rojer iyee.


ok. byee kalian.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012-06-21

Berr kata, "am i taken by her?"


hooyeh! gabba gabba everybaddiesss! // di olah dari iron girl.


Masa entry sebelum ni, ramai mengucapkan tanhiah kpd kakak aku yg baru melangsungkan perkahwinan tu. So, aku wakil tak rasmi daripada kakak aku ingin kata // Terimakasih follower kurakura semua!  xoxoooooooooo. ops.
Then, tak lupa juga yg mengomen // "kau bila lagi ber nak kawen?"
Err. gua memang nak kawen dah pun ni. tak percaya? 
Okey, saksikan! ---------

Scene one! ok, oneeee. twoooooo. threeeeee.. action!
..........................................................................................................................

Mak Berr : Assalamualaikum Ustazah. Apa khabar skrg? Sihat ke?

Bakal Ibu Mertua Berr :  W'slm.. Alhamdulillah.. Sihat walfiat.

Mak Berr : Ustazah buat apa ni? Akak mengganggu ke? Akak sebenarnya 
                 nak menjemput anak akak yg perempuan tu kahwin minggu 
                 depan, yang anak kedua terakhir akak ieda tu.

Bakal Ibu Mertua Berr : Eh tak ada lah kak, sy tak buat apa pun ni.. Oh, 
                                      InsyaAllah. cepatnya masa berlalu kan kak. Dah nak 
                                      kahwin rupanya anak akak tu. 


pok bek pok bek pot pet pot pet blablablaa..  // part ni merepek.
..........................................................................................................................

tiba-tiba.........

Bakal Ibu Mertua Berr : Eh.. zubir si anak bongsu akak tu skrg di mana kak? 
                                      Belajar lg ke?

Mak Berr : ohh.. zuber tu. dia masih belajar di Melaka.. Haa nnt klu nk jumpa dia, 
                 dtg la ustazah ke rumah. Eh, si *lupa nama* yang akak jaga
                 dulu masa kecik-kecik tu apa khabar skrg?

Bakal Ibu Mertua Berr : ohh. *lupa nama* sihat.. dah besar panjang, boleh jadi 
                                      anak dara dah tu kak.


pok bek pok bek pot pet pot pet blablablaa..  // part merepek kali ke-2.
..........................................................................................................................

Bakal Ibu Mertua Berr : Akak, akak teringin tak nak jodohkan si zuber tu dgn
                                      anak dara sy tu?
..........................................................................................................................

cut! scene two.. action!
..........................................................................................................................

Mak Berr : Berr oo ber. mak nak jodohkan kamu dgn anak ustazah yg mak jaga masa 
                kecik-kecik dulu. Alaaa kamu pun dulu selalu main main dengan dia kan. 
                Kamu nak tak berrrr?

Berr : .............................

*reaksi berr*
..........................................................................................................................




Humm.. bagai bulan jatuh ke riba kan kan? hahaha...
tapi, tapi kan mak.. Berr sebenarnya dah kawen kot. heheeeeeeeee.
Mak Berr // "ajeee gateiii kamuu nii berrrrrrrr".


maaf wahai skandel-skandel gua di luar sana.. gua already taken. puiiiiii! hahaha


//final exam tinggal 1 paper je lagi. semangat zuberr! jom study jommm.
//Err. siapa nak ikut? gua nak backpaking di Bali tahun depan? huehueeeee. *berangan.


byee korang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012-06-15

Just Married! Good bye kakak.


Yo gabba2 everybadeh, //tiru macam iron girl. 

Aaaa.. Aaaaaa. Berr tak tahu nak tulis apa sebenarnya, sbb Berr lamaa sgt tak blogging dan tak berblogwalking. Mesti kamu semua dah tak ambil peduli lg pasal Berr kan? Hurmm. Sedih Berr.

Tapi, apa ada hal. Memang pesen gua macam ni. Seperti udang dlm mee goreng masakan mak gua, kejab ada kejab tak ada. Lepastu kalau nak ada kan jugak, mak gua berpesan >> "kamu jela masak sendiri sarapan kamu berr. banyak beno cengkadak nya". heh.

Hookey, nak cerita yg kakak aku sudah selamat melangsungkan majlis perkahwinannya. Series gua sebak! Lepas ni no more main kentut kentut dgn kakak, no more main tarik tarik bulu hidung dgn akak. sobs. Pengotor jugak kakak aku ni. hahaa..

Tapi.. Tapii. ada keseronokan ok di sebalik ke sebak kan gua tu. Sebab apa? Sebab.. bila dia dah kawen, bermaksud dia boleh bg aku duit raya banyak banyak nnt. haha $$




Selamat Pengantin Baru kakakku!




ps// haritu guaikut trip gunung yong belar+charlie+3boundries! peh! best!
       nnt gua cite nnt gua cite ok! haha.. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012-05-25

Blogger Ohsemm #3


Eh lamanyaaa gua tak update blog kan. ouchiii! Ehehee.. < siapa tahu maksud ouchii ni apa? ha ha ha

Sebenarnya, trafic blog kura ni makin berkurangan. Tak ada siapa pun nak blogwalking di laman sesawang yg makin bersawang blog kura ni kan. Aloooooooooooo. // gediks pulaks kitews. ehiks!

So! haaaa. Macam biasalah, apabila trafic blog makin berkurangan, sesi promote-mempromote  blogger yg lain adalah jalan penyelesaian nya. Hahaha, Nampak tak disitu aku selalu main kotor. haha

Kalau sebelum ni ada Blogger Pojaan Hati #1 dan Blogger Rentetan #2 , dan sekarang muncul pula Blogger Ohsemm #3

Siapakah yg akan terpilih? ouchiii! Sila berdebar dup dap dub dab...


.......................................................................................................................................


1. TUGAU GATES @ IRON GIRL


http://smackdownz.blogspot.com/
Blog ni best gila wa ckp lu. Sebab bila lu baca, mesti hati lu rasa nak smackdownzzz je tuan punya blog ni. haha. Gaya bahasa perbandingan yg beliau gunakan adalah sgt sgt melampau sehingga kan aku sekali pun rasa nak terkorek hidung bila baca blog dia. Eheh! Ini auta. See? Aku pun dah terikut-ikut dgn gaya perbandingan yg melampau-lampau. // lakonan dari zuber -..-

.......................................................................................................................................

2. Cik Sarah Mohd Saleh 


http://penyurock.blogspot.com
Pesanan utk si jejaka-jejaka diluar sana, awas korang dengan akak Sarah ni. Ouchii! Sebab apa? Haa, Secara ringkasnya akak ni memang nak menangkan perempuan je berbanding lelaki dalam setiap entry dia. Hehhh! haha.. Keluar suara jantan aku bila setiap kali baca entry dia. Eh? Suara jantan? Ouchii lg

.......................................................................................................................................

3. BOXER KEDUT @ hafizudin


http://boxerkedut.blogspot.com/
Blogger ini memang paling ohsem! Blogger jadian si Fatin Liyana, tapi version yg pakai boxer kedut. haha.. Bukan main teruk dia nak parody kan. Entry dia mmg sempoi-sempoih. So apa lagi, jom la ke blog beliau. Mana tahu kot korang dapat idea pula nk jadi Maria Elena Gerek Heleng version tak pakai seluar dalam pulak ke. // ok ni mmg betul gaya bahasa perbandingan melampau sehingga boleh dosa.

.......................................................................................................................................


4. Allya Syahirah Abdul Riff 


http://mukapenyek.blogspot.com
Untuk kategori blogger yg ini, aku boleh kata kan dia dari kategori santai. Kenapa santai? Sebab rumah dia dekat dgn pangkor. Ewah! tak ada kena mengena langsung kan. haha.. Penulisan si mukapenyek ni okey la, tak serabut. Senang nk baca dan comment. // woi bila nk bersantai dgn gua kat pangkor pulak ni? hahaha.


.......................................................................................................................................

5. Lanun Ranggi


http://aujinz.blogspot.com/

Seperti yg anda tahu, sy sememangnya suka art. Ooyeah! Walaupun tgn aku tak berseni, tp aku tetap suka art. Ini fakta! heh.. dah macam isu debat ptptn pulaks uolss. Kalau sebelum ni aku pilih blogger si tangan punya kerja , kali ni aku pilih si Lanun Ranggi. Hidup Lanun! Hiduppp! // semangat politik.


.......................................................................................................................................


Okey. habis sudah sesi promote-mempromote bloger. Haish! Agak bosan kan entry ni. Mesti korang hampa? Yelaa. selalu kalau buka blog gua je, mesti korang ingat entry pasal legging purple dgn punggung kan. hahaa... amboi.

Sebenarnya, gua banyak je cerita nk habaq kat korang. 
Baru-baru ni gua naik Gunung Besar Hantu, - tak ada entry.
Baru-Baru ni gua main sukan Ragetta, menang pulak tu. - tak ada entry.
Baru-baru ni gua kena halau dgn lecturer thermodynamic. - tak ada entry.
Baru-baru ni ada awek waiter purpose gua masa makan malam - tak ada entry.
Baru-baru ni pun, masa birthday gua, ada lagi sorang awek buat video utk gua. - tak ada entry jugak.

Korang tengok? Sebenarnya banyak aku nk cerita kat korang. tapi apa kan daya.
Aku bukannya blogger tegar, yg mahukan follower ribu-ribu dan beranak tiri kan papa nuffnang atau mama heartbeart atau seangkatannya. OPS!
terasa kewwwwww? haha.... maafkan berr.


okeylah.
terima kasih kalau ada yg baca lagi. 
assalamualaikum kalian :)


bai bai :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012-05-10

Sketsa "aku sebuah punggung"





Hari tu, gua ada baca magazine. Then ada satu statement yang mengatakan punggung ni adalah salah satu aset penting bg seorang perempuan. betul ke?

Err. Bagi aku, punggung pun aset penting bagi seorang lelaki.
Sebab tanpa punggung, mana lagi tempat yg patut Dokter buat injection masa kita sakit kan.
Fact// punggung paling kurang mengadungi saraf sakit.

Lagi satu, ada juga statement yg mengatakan// kasut tumit tinggi dicipta bertujuan untuk menonggekkan bontot dan mendada-dadakan dada seorang perempuan. Betul ke?

Humm. aku tak sampai hati pula nak buat experiment yakni melihat dan menganalisis perempuan yg pakai kasut tumit tinggi kan. ha ha ha // geleyar nate kura ni.

Dan akhir sekali, ada satu statement yg aku pun ter touching dan terkesima seketika. ewah! Statement nya berbunyi begini // "hampir separuh lelaki di Malaysia suka membaca majalah yg berkaitan dgn perempuan". 

peh. sentap. hahaha..


bai. bai.. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012-05-04

Berrr buat Gila dGunung Lang


Actually, gua menaip dalam keadaan tak excited pun ni.
Sebab? sebab... ini cerita lama. dah berkulat-kulat dah gamaknya. //gaya bahasa.

Kodek-kodek khazanah dalam laptop ni, terjumpa pula folder lama.
Ehemm.. Bahayakan kan folder lama-lama dalam laptop lelaki ni. Eh? Eh?

Selongkar punya selongkar, ohh. Ini lah folder masa gua dan rakan-rakan berseronok dGunung Lang, Ipoh Perak. Masa cuti sem yang lepas lepas. Oooooooooo. //tenuk face. haha

Sokeyy, korang tahu kan gua ni orang yg jenis suka outdoor outdoor ni? yeah.. bunyi dia macam ikan cencaru sambal dgn zuberr memang tak boleh dipisahkan. // peribahasa yg akan keluar dari mulut kawan aku setiap kali keluar makan tengah hari.

Korang boleh perasaan sign board GUNUNG LANG ni kalau korang melalui highway utara-selatan di Jelapang. Dah terang lg bersuluh, di taman dlm Gunung Lang situ dikelilingi batu kapur. Oyeahh. Oyeahh..

Nak tahu apa jadi?
Sokeyy, gambar  bawah ni jadinya. haha


Jangan ingat kura-kura tak boleh climbing. Solo lagi tu, no harness no rope. cewahh! Padahal gaya je lebih. hahaha

Bergaya. Bergaya je lebih itulah zuberr. haha...


Okeylah, itu je... jom sambung buat ass-signment.
konklusinya, aku suka climbing. Apajua climbing, kecuali climbing pokok ru di Pantai Puteri semata-mata nak skodeng org bermaksiat. Eh? Eh?
// Ada siapa nak belanja aku beli kasut climbing tak? dpt madrock pun ok. hewww.


ps// yeah.. memang pandai korang teka gua yg mana satu masa entry sebelum ni kan. bijaks nyeeee iyeee. hekhek. nnt raya, dtg rumah. abe we bg hadiah dih. haha...


ps lagi// Ooo. Masa ni la ada seorang kakak berbadan gempal, marah-marah ckp "korang ni apesal ha?" , sambil buat body language ala-ala ewyuu. heh! nanti gua cite! gewamm titew tat dieww.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012-05-01

Model-Model bajet Fleksibel.


Assalamualaikum kalian.
Nak tanya ni, siapa ada kenal owner butik butik menjual pakaian?
Kalau kenal, boleh tolong tanyakan mereka ni nak pakai model tak?

yelaa, seperti yg kita tahu.. selalunya butik butik menjual pakaian ni selalu menjadikan blogger sebagai medium melariskan barang-barang yg mereka jual. *//esp butik online.

Janji muka cantik/hensem/photogenik, dah boleh jadi model dah. Dan yg lagi penting, ramai follower. //sebab after photoshoot, wajib buat entry sesi promote mempromote di blog kan. mana-mana follower mesti ; "wah cantiknyaa. nak jugeeee, nak jugeee. nak jadi macam dia ahhh. comel! nak beli nak beli". *excited state ni haha

So, disini aku ada beberapa blogger yg ada gaya nak jadi model. Sesiapa memerlukan model utk melariskan butik mereka, boleh try contact diorang. Oh. model ni fleksibel // boleh menggayakan sebarang jenis pakaian pun. hahaha


Tolong percaya, selepas photosoot ni.. Jualan seluar dalam BUM EQUIP terus meningkat mendadak-dadak-dadak ckp lu. Lepas itu, GIANT SUPERMARKET dgn bermurah hati terus melamar mereka sebangai pegawai pemasan seluar dalam. //Ada ke jawatan mcm tu? hahaha


Okey lah, jangan lupa.. sesiapa nk melariskn butik pakaian, ini 3 orang samdol boleh tolong. Tolong melingkupkan. hahaha...

*cuba teka? yg mana satu adalah gua dalam gambar di atas?  hahaha


Bai. Baiii...
*siapa faham motif sebenar entry ni? maafkan sayaaaaaa. ops.. heww!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012-04-28

Berr punya Lengging Purple Kesayangan


yooo. hari ni rasanya ramai orang sibuk cerita pasal kuning (BERSIH),
hampir semua entry diupdate pasal kuning (BERSIH),
sampai naik kuning aku dibuatnya. *gaya perbandingan melampau. haha

Okey, abaikan tentang kuning. Lets move to the purple. 

Masih ingatkah kamu semua dengan Lengging Purple yg aku pakai masa hiking di Gunung Rajah tempoh hari? Masa pg pangkor dulu-dulu? Masa mandi dPort Dickson? Err. Mesti tak ingat punya kan. *nah review balik. paksaan ni. haha // Berrr Legging Purple dGunung Rajah // Anak Kura-Kura di Pangkor //Apabila Kura-Kura tak Pandai Berenang!


Mesti korang semua rasa annononoying gila nauu kan dengan legging itu? // Cisss.
Tapi, tahukah? haa. Tahukah korang? -dah mcm segmen ayeem pula.

Lengging purple itu adalah Running Tight CW-X. (klik sini utk tahu lebih lanjut)
yakni, tight yg sangat dibangga-bangga kan oleh atlet outdoor di barat sana. *gaya perbandingan melampau lg. haha

macam power-power ranjer je rupa, tp bila pakai. homaigod. homaigod. dappppnyaaa! *gaya perbandingan melampau lagi lagi.. haha 

Aku dapat tahu pasal tight ni pun, dari senior geng gunung kerex (UTeM).
So, disebabkan teringin nau nak tight ni. Gua cari-cari-cari dan akhirnya jumpa.
Tapi bundle jela, dengan pilihan yg terhad - PURPLE. haha
//nak beli baru, memang tak mampu la. kat ebay pun dah cecah ratus ratus.

Bergaya kan dengan tight cw-x? tapi. bergaya mana pun power mana pun, yang aku ingat masa tgh syok abseiling ni aku tergelincir dan tertelan bergalon-galon air. pehh. sedapp.


///Okey, itu sahaja utk entry kali ini.
Gua saje bakar line entry kuning-kuning hari ni kan.

baii. baii. 
Eh lupa, lupa nk bg salam kat atas tadi. Assalamualaikum!
hidup purple!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012-04-24

Aku Seperti Itek. SERIUS!


Assalamualaikum kawan-kawan, 
Mohon ingin berkongsi satu cerita kepada anda semua petang ini.

Seperti yang kita tahu, alangkah seronoknya rasa bila kelas dibatalkan last minute. kann.
So, dengan ke excited tan yang tetiba membuak-buak bagai nak rak ; JOM BALIK!

Tapi keluar je kelas, Oh! Hampa. hari hujan. lebat nauu bak kata orang melakau..
So? kena la tunggu sampai hujan berhenti. // Peritnya menunggu macam bini first tak bagi kawen lagi.

Tapi nak buat macam mana, gua jiwa kelajuan. Hujan dah reda sikit, terus capai skooter.
Dan balik. // Rasa nya dapat balik macam berjaya tipu bini kata pg holiday padahal kawen lari kat siam.
Ha Ha Ha...

Thenn.. Thennnnnn. Thennnnnnnnn.
Sedang best layan perasaan nyanyi-nyanyi berangan-berangan pada kelajuan 60 Km/J.
Tiba-Tiba.. yeeeeeeahhh. Tiba-Tiba ckp luu..
Ada dua orang awek, naik moto juga memotong gua bersama skooter gua. peh.

Dalam hati "Eh. Minah rempit sangat minah rempit ni.. Tak takut kelajuan ke.
// Padahal aku memang bawa slow pun tadi kan.. hahaaa..

Ok, nevermind.. nevermind gituu.
Malas nak cite, tengok gambar ni supaya korang lagi faham ;



Photobucket



Yakni... Inilah kejadian yang menimpa gua masa odw nak balik kolej.

Memang salah gua mungkin sbb ambil lane kanan, tapi masalahnya..
Kenapa dia dengan laju tanpa ber signal nya terus masuk nak belok ke kanan? 
Kenapa? kenapa?

Paling gilanya, dia tak jadi nak belok, dan masuk semula ke lane kiri.

Sudah la tengah hujan renyai-renyai.. Jalan licin.
Paling best, dah buat gua terkedu (pinjam ayat wadi) seperti itek mengawal balancing,
boleh pula pandang-pandang sambil buat muka bajet korean kat gua. eeee. gewam titew.

kalau berhenti tepi jalan sambil caring-caring gua sambil kenal-kenal tak apa juga. hekhek


Beginilah rupanya gua punya kaki masa nak kawal skuter dari jatuh bersepah, lawak pun hado. haha..


ok lah..
terlupa ada banyak kerja lagi nak disetelkan.

bai. bai...


*gua rasa, minah dua orang tu memang saje kot nk bergurau dengan gua. tp mereka cun. ruginya.. eh! amboi zuber amboi.. hahaha




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012-04-16

Kepoyoan Kekura & Pepenyu di Pangkor 4.0


Fessofol// Assalamualaikum. kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang. Ahaks! *maria elena gerek heleng.

Wah. Wahh… Bestnya cuti midsem gua.

Nak tahu bestnya macam mana? Bestnya macam “jantan gatal dapat kawen empat”. Boleh bayangkan tak? *mesti perempuan-perempuan sekalian sukar sekali membayanginya. Ha Ha Ha Ha

Okey, sebenarnya gua tensen ni. Biasalah, bila dah habis cuti otak ni secara auto memikirkan assignment/test yang melambak-lambak tak setel-setel macam sampah tu. Eheh!

Tapi, apadahall. Gua nak tunjuk juga gambar-gambar gua bercuti di Pulau Pangkor tempoh hari. Ouch! Ouch….


Packing barang punya banyak, padahal sehari je pun pegi. Haha.. Janji feel bercuti kan. // Helmet Steng Merah oleh Company Apek sewa motor // di jeti Pasir Bogak // di Kota Belanda.

Ini nama dia ikan buntal. Tak boleh makan pun, so saya mengamalkan tagline “Catch & Release”. // tapi rasanya macam catch & campak je tuu. Hahha

Photobucket
Kempunan sangat nk ke Pangkor kan, dua orang pun jadi. Balik hari pun boleh.. Dah macam gay terdesak je rupa nya. Haha

Bajet snorkeling lettewww. Haha… Location; teluk nipah (Pantai kecil tapi ohsemm berhadapan Pulau Giam)

Gua rasa, ini gambar paling failed! Haha… tak ada ke tempat lain paraok tu bersandarnya. Time aku nk bajet-candid-usha-cik pepenyu la dia nk buka bajunya bersandar santainyaa. Gewammm kiteww!  

Ini pula, gambar paling terbaik. Original ni! Flare dari sunset masa kitaorang nak balik senja tu. Serius ini sunset yg paling indah selama 4 kali trip kitaorang ke Pangkor. Phewww!

Bila dah gedik sangat, inilah yg berlaku.
L.O.V.E
Hahahaha
*buang tabiat ni, nasib tsunami tak sampai kat pangkor petang  rabu tu. klu tak, aruah periang orgnya. haha





Okey. Itu je gambar yg nk ditunjukkan. bak kata blogger; Sila JELLY. 

Dan sekarang, buka minda buka hati buka segala-galanya – BERRR CEPAT SIAPKAN ASSIGMENT dan STUDY utk TEST!

Peh. Peh..

Baibai…




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...