2011-12-23

Berrr Legging Purple dGunung Rajah


Gunung Rajah - bersama Kelab Reakrasi dan Sukan Ekstream (UTeM) | 16-18/12/11 

pstt. tajuk dah gempak. tapi malangnya hanya entry sekeping gambar. haha
*kata mood study week kan. mana boleh blogging sgt.

Baideway doakan aku boleh jawab final exam ye kawan kawanku! dan.. good luck juga utk sesiapa yg senasib dgn ku.. 

monolog jab.. "oOoo Ooo balik kampung.. ooo oo balik kampung.. hati girang!"
-tak sabar nk balik rumah ni. nk cuti...... nk camping pulau lagii...

ah kau zubir. sambil study sambil pikiaq balik rumah.. mmg ke-laut-la-final-exam kau nnt.
-mcm tak biasa pula...


bai bai :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2011-12-15

Dont Trust Girl d Genting Highland

"Jangan lah mudah terpedaya dengan tajuk, nescaya tajuk itu hanyalah sebagai catalyst untuk mendapatkan trafic semata-mata" - sikurakurapurapurahensemgilaperasannakmampushahaha


Siapa setuju dengan statement aku kat atas ni? Okey. kalau setuju ke tak setuju ke tak payah buat apa-apa pun.. Sebab apa? Sebab......... Sebab kita sebagai rakyat Malaysia perlu mengikut acuan budaya sendiri, bukan barat. Ah tetiba pulak aku. haha

Assalamualaikum kamu semua.. 

Hari ini kura rasa kura nk berkongsi cerita 'zaman matikulasi' gua masa di Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan dolu dolu. *kejab kura kejab gua. fail. haha

Tapi.... disebabkan gua tak ada masa nk cerita, so korang bolehlah klik di sini utk membaca ye. yes klik sini... sini... sini sini..... haha.. klik sini lahh.. gila.

Sebenarnya link yg aku bagi tu adalah entry awal-awal blog aku ni dulu.. Panjang ya amat kan.. Bila pikir balik, aku pun rasa malas nk baca. haha. Eh tapi korang kena baca! Tak baca pun, just klik sini.. yee sini lagii... klik sini ye... haha gila lagi. 

Tapi itu adalah entry mengenai senario di dalam matrikulasi ye. yang kat luar matrikulasi punya behavior, haa malas la nk taip. haha.. Jom jela usha-usha gambar aku hangout di Genting Highland masa zaman matrikulasi dulu..


Photobucket
Mesin ni paling gua rasa nk mencarut.. Sakit buntut masa time free fall tu. SENAK tahuuu tak SENAK.. Eh? hahaha *GIF


Pelajar -pelajar bajet ekonomi ke Genting Highland kan, makan malam MAKAN MAGGI je.. Bebudak perempuan masak kan, peh... kelat...... tak sedap.............. *masa ni baru nk demand. masa kat sana gua telan je. hahaha


Semua muka excited, KMNS/F3P5/09-10. Rindu gila pengalaman ini ckp lu.. Gua rindu syaerah, mira, sheda, anis, fye.. Eh kenapa pompoan je ni. har har har


Inilah dia tee kontroversi - DONT TRUST GIRL.. Alalaa baju je pun, classmate perempuan gua panas-panas pulak kan masa ni. . Lepas tu boleh tanya pula - habis tu kau tak percaya mak kau la ke zuber? 
aku jawab - semua perempuan aku percaya kecuali kau. FULLSTOP. HAHAHA


Aktiviti menjahanamkan katil apartment. Habis semua katil tunggang langgang, mengalahkan katil honeymon bella & edward dlm cerita twilight breaking dawn part 1 ni. Eh?


Macam biasalah, aku lah yang paling over kan. haha *nampak sepender tu. terliur tak? hahaha


Lastly - tetiba gua rindu zaman matrikulasi, yang mana zaman aku mulai mengerti apa itu erti kehidupan dan kejayaan mahupun kegagalan. //mood sayu.


Cikgu aku pun pernah berkata dlm kelas "walaupun kamu semua tak berjaya hari ini, tak bererti kamu tak boleh berjaya di lain hari. kegagalan kamu hari ini hanyalah kejayaan kamu yg tertunggak"
*sebenarnya aku tgh down dgn carrymark sem ni. haha... eh. boleh gelak lagi.

Okeylah, sbb blog report-report gua pulak yg tertunggaknya. bai bai


psst//tolong jgn igt aku ni gatal dok review-review blog perempuan je ye masa entry sebelum ni. sabar! blog jantan-jantan perkasa pun akan aku review lerr. sentap ni sentapp.... kepala masuk dlm cengkerang. 






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2011-12-09

Blogger Pojaan Hati #1

Kura baru bangun tidur, hebat tak hebat la syaitan hasut aku tidur dari pukul 3 pm tadi sampai sekarang 8 pm. Nak tahu siapa nama syaitan tu? Nama dia syaitanzubir. haha... *aku downgrade diri sendiri pun aku still boleh gelak kan -..-

Okey berbalik kepada tajuk, so today i'll showup to all of you about the saveral blogger ah tak payah nk omputeh sgt la kan. haha... Teringin je aku nk buat entry omputeh, tp apakan daya.. Bahasa Inggeris aku dah mmg dari tadika C C C C C C je. heh. ter run tajuk pula.

Okey lg sekali, hari ini sy kura akan mempersembahkan kepada kamu semua akan beberapa orang blogger yg kura cinta. Eh kura yang cinta, zubir tak.. 

................................................................................................................................

1- Wadi KuRede - Perempuan yg sememangnya jahat. kannnnnn. 



Kenapa aku suka melewati blog ni? Sbb.. blog dia sempoi, penuh dgn ilmu-ilmu duniawi mahupun akhiratwi. hahaha. gua betul-betul kondem blog lu ni wadi... hahaha *kita geng. rilek la. haha

Eh tidak lah, aku suka ke blog dia sbb dia pun kura. Cume beza dia jahat, aku baik je. Eheh! Jom-jom keblog dia la senang cite. hahah

................................................................................................................................

2- Kak Marya - Harapan Impian Hanya Marya. Eh...



Paling best pasal blog si kakak ketam ni adalah...... adalah.. bukan sbb dia ketam. tp sebab dia buntal. *kahkah. tak ada kena mengena betul kn. haha

Blog kak marya best dihatiku sebab dlm entry dia gambar is always directly proportional with her merepeking. Haa lebih kurang macam itulah conclusionnya ye.. Penulisan dia pun steady.. Lagi satu sbb dia orang art-art filem-filem gitu.. 

................................................................................................................................

3- Kak Liyana Zahim - Novelist yg pink kainnya. 



Haa pasal blog ni, malas nk ckp banyak lah. Namapun novelist, kompom entry semua gempak-gempak sampai berair-air menangis-nangis kalau membacanya.. Eh yeke? Kura sedang menipu.. haha

Gua selalu melencung ke blog beliau sbb beliau adalah seorang yg... ah. tak tahu nk describe apa. *padahal mmg tak tahu pun kan. haha. jom ke blog beliau!

................................................................................................................................

4- Miratun Madihah - Si Robot Comel.. Comel gila.



Blogger ni aku kompius nk panggil adik ke kakak ke. Haish, ke ABANG? eh. haha

Blog dia best sebab senang nk baca nk faham nk fell. mcm fell in love gitu... *mesti hati lu tgh bunga-bunga kan skrg ni robot? haha.. Lagi satu pasal aku suka blog dia, sbb header dia. simple tp ohsemg!

................................................................................................................................

5- Ariena Hisham - ..............



Yes, macam glamor kan nama dia? Memang la glamor kan kalau sikurakurapurapura dah minat blog dia kan. ouch! minat blog je........ *rilek hormon rilek... hahaha.

Blog si Ariena Hashim ni jarang update. Sbb tu best, best sbb setiap entry dia mesti berkualiti. Cehh! *aku pun jarang update entry kn kn. Ehemm.. Lagi satu sbb... *speechlessssssss pula tetiba* haha..

................................................................................................................................

Baiklah.. Itu sahaja.. Gua nk bersiap nk pergi makan malam kat Bandar Melaka Bersejarah ni.. untung aku belajar kat melaka sbb tetiap hari terasa bagaikan pelancong. *padanlah pointer teruk. haha

ok bai....

*maaf printscreen header tanpa pengetahuan empunya ya!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2011-12-06

Apabila Kura-Kura tak Pandai Berenang!

Macam biasalah, tajuk entry gua mmg gempak- tapi yg hado haprak. haha

Eh! Assalamualaikum natural-natural beauty/handsome sekalian! *handsome tu aku rasa mmg natural, tp yg beauty tu? heh. ramai perempuan skrg fake beauty. ops. har har har

Okey, hari ni kelas gua 1 hari dibatalkan. tepuk-tepuk-gembira-sikit-rakan-rakan! haha.. Tapi.. yg tak gembiranya.... esok gua ada test, ada submition formal report and next week hari isnin pun ada test. Haish. Gua meraih simpati ni. Jgn lupa komen goodluck. haha.

Eh. Cakap pasal komen, maaflah ye follower-follower sekalian. Aku makin busy actually malas, so rasa malas nk balas komen-komen korang dah makin menebal. gituu. haha (tp aku rajin bw kan?)

Eh. Apahal aku mcm mencerikan kisah aku kat korang ni. Aje gedik.. Entry ni pun mcm dah lebih dari 100 perkataan. Macam la korang nk baca kan.. *xoxo utk silent reader. Ehh tak pasal-pasal. haha

Kembali kepada tajuk yg gua yg gempak tu, nah gua sajikan 2 keping gambar utk korang- 


Jangan salah faham, pelampung tu gua nk bg kat anak saudara gua kat seberang kolam ni. Bukan gua tak reti swim. whoa! hahaha


Eh... Terlebih beraksi pulaaaaaa.. *tolong abaikan bontot gua yg mantap tu. hahaha

Ohh. Lupa nk bg tahu, masa ni aku sedang bercuti bersama keluarga di Port Dickson. Pertengahan tahun ni haritu.. Best gila! Paling best pulak bila kakak gua yg baru bertunang hari tu tak dapat ikut sekali sbb kerja. kahkah.. *suka gua gelak kan. haha


Cee tengok reaksi anak-anak buah gua tu? Terserlah kejelesannya bila gua dpt tiup+potong kek. hahaha


Aku harap, nnt dah besar. Aku dapat beli satu speedboat cenggini. Boleh bawa bini-bini aku ronda-ronda 1 malaysia..  he he he


Sebenarnya, gua homesick. Gua rindu kat family.... Sobs.. Jauhnya melaka-perak. Puii! haha

Lastly..... gua nk cakap... Ingatkan bila kelas batal, gua boleh study... Tapi, apakan daya... Syaitan itu lebih setan gamaknya. Eheh! haha..

Salam kamu semua! 

zzzz.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2011-12-02

Hero-Hero Malaya 2011

Hai kura-kura yg hensem. -Eh, akulah kura-kura tu kan? haha...

Semula-

Hai kamu-kamu yg hensem, yg cantik atau yg sedar diri sambil makan hati lalu tersembur air laici. amboi mulutku!

Hari ni sy mahu berkongsi kepada kamu semua akan gambar-gambar 3 orang hero BAJET malaya. Then, kalau nk berkenalan ke, nk nombor talifon ke nk kirim salam ke boleh la tinggalkan komen-komen korang kat bawah ye. huahuaa. *ada macam aku promote nk jual anak ayam tak? ayam? haha......

Okey.. Abaikan... Anak ayam yg pertama - Farithnor. (tp aku panggil mael je.... gedik la nk farith2nor. haha)

Hero... Berlatar belakang kan bunga-bunga.. *sory mael, gua dah ter upload. hahaha


Ecece.. Itulah gedik sgt mael ni... cpt cpt minta number fon! haha *kena paksa berdiri belakang bunga haha

Orait.. dua keping gambar je dah cukup utk korang rasa euw euw kan.. hahaha. Next! Anak ikan kawan kepada anak ayam tadi- Adam.

Siapa pernah tgk filem tamil? hahaha.. Ada gaya! Anak ayam la ajar ni..


Tu dia... Tu diaaaaaaaaaaaaa. Hero pilihan.. haha

Then segmen seterusnya, gambar-gambar kemesraan anak ayam dan anak ikan. ouch! Saksikan lah sambil berfikiran positif....


Ehemm.. Belakang pokok.. Buat apa tu buat apa tu............... hahaha 


Haa 1 gambar je, malas la nak upload banyak-banyak. Nnt blog gua masuk pulak front page Harian Metro bertajuk- BLOG GAY AKHIR TAHUN 2011..

Haishh. Tak nak aku.......... haha. Okey, now turn Anak kura-kura pula - zubir.. 

Ingat diorg je pandai buat gaya? Ini haa. Gaya dari anak kura - Hole of the year. hahaha

Kemesraan anak kura bersama anak ikan pula -

Photobucket
Lompatan kasih sayang! Amboi.... haha *GIF


Okey. Gambar si zubir tu, 1 je.. Sebab dia dah menang hero segala hero, dan lobang hidung tu pun utk hero-hero tahi kucing diluar sana. haha...

Ohh sepanjang kitaorg main tgkp tgkp gambar ni, mmg dah mcm org gila rasanya.. Snap gambar sekali then tgk gambar balik gelak 10 minit, snap lagi, tgk gambar pastu gelak lagi.. haha.. Antara the best lepaking at Bandar Baru, Kampar Perak masa aku cuti midsem haritu.

Itu sahaja utk kali ini. Selamat mengomen! hahah :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2011-11-27

Kura-Kura yg Penat Bertunang.

Sedih kot, sbb Shera Ayob dah menikah dgn penulis novel Bogel Menuju Tuhan hari tu.

Aku yg penulis novel Kura-Kura Berlari Bogel tak nak pula nk di nikahnya. Haishh! Tinggal harapann nampaknya.. Ehemm. Nak minat izara aisaaaahh pula la. Amboi!

Lupa nk bg salam, Assalamualaikum kamu-kamu sekalian!

Salam Maal Hijrah ye. Jangan lupa memanfaatkan cuti korang hari esok dgn aktiviti-aktiviti berfaedah seperti tidur. Eheh! Berfaedah la kot? Kata hari biasa kita busy dgn class, kerja.. So hari cuti kita rehat-rehatkan lah badan. wuhuu. - Ajaran mangko kura. haha

Sebenarnya, hari ni gua nk tayang gambar majlis pertunangan kakak gua yg banyak songeh tu. *tahu ke songeh tu apa? haa. kalau nk tahu kawen la dgn org perak. orang perak hensem, cantik.... Betul. macam saaaaaaaaaaaaaa..... ya. hahaha

Alhamdulilah, majlis berjalan dgn lancar sekali tetapi diiringi hujan pukul 3 macam tu. Habis semua orang kelam kabut kemas barang kat luar. Masa tu pula aku tgh syok tidur atas pelamin. Eh, ter tidur kot. gua penat 6jam duduk dalam bus nk hadiri majlis punya pasal kan. ALASAN. haha


Sebelum kakak aku rasmi, aku dah rasmi dulu. Cuak+nerves jugak rasanya. Ceh! Puii. hahaha

Ni kucing paling degil. Kan dah kena dera... Oyen namanya, JANTAN.. tp belum mumayiss lg. haha

Photobucket
Aktiviti membaling bunya kepada si cinta. Sambutlahhh sayangg! *tak ada siapa nk sambut weh. sedih zubir. haha- GIF


Saje je aku tangkap gambar tak fokus muka kakak aku. Macam jampuk weh! Adik dia gak hensemm. haha

Oh yee. Majlis pertunangan ni berlangsung pada tarikh 20112011. Tgk coklat tu... *tarikh yg sama shera ayob nikah. desprete tak dpt pg. haha.. jgn nk desprete sgt... heh!

Jam 3.00 pm aku dah terbongkang dah.. Letih basuh pinggan, urus hantaran, topap lauk pauk, layan makcik-makcik kat dapur, jaga bebudak... Eshh.. Gua tipu. haha

Photobucket
Kakak aku dapat 2 kek, so pada hari yg sama.. Malam sebelum aku gerak ke melaka, aku diberi penghormatan utk memotong kek ini. *Anak bongsu apa pun bolehh. HAHAHA- GIF

Okey.. sebelum shut down ini laptop - SELAMAT BERTUNANG KAKAKKU :)


Bye kamu kamu semua!










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2011-11-24

Anak Kura-Kura di Pangkor.

Assalamualaikum kamu semua.

Eh! Ada org jawab ke? Masih kenal kah dgn kura-kura zubir? Alaaa.. kura-kura zubir yg dah hampir 1bulan steng tak update update blog tu......... Tapi peduli apa tak update update pun, janji gua iklas blogging. Faham? Kalau tak faham meh skype,  biar aku terangkan. dan untung-untung boleh skyping selaluu. amboi. *jgn label aku seorg yg gatal atau gay. Ehhhh! haha

Orait, berbalik kepada tajuk yg sy tulis di atas tu ye hensem-cantik-hensem-cantik sekalian.

Sy nk cerita yg masa cuti midsem lepas sy pergi bercamping di Pangkor. Yehuuuu! 

Bila cuti midsem sy? Haa dua minggu yg lepas, tp skrg baru nk cerita. Seketika, bukan nk cerita pun ni.. Nak bg korang cuci mata tgk gambar aku yg seksi meksi pakai legging santai santai tepi pantai warna ungu tuuu. 

Lagipun, klu aku tulis panjang-panjang. Korang bukan nk baca pun. Blog kura ni pun blog picisan picisan je.. Entah ada org nk komen lg entahkan tidak. *Pecah cengkerang hatikuuuuu.... 


Lokasi - Teluk Nipah Pangkor untuk kali yg ke-3. 


Photobucket
Macam biasa, akulah yg paling over. Dalam gambar je, kat luar aku pendiam pemanis penghensem orgnya.  wuh! *GIF


Photobucket
This is what we call bontot . Lari kebelakang nampak ohsemmmm bukan? haha *GIF


Photobucket
Menghalang. baru nk pose maut. haha *GIF



Aku tahu aku hensem, tp abaikan jab. Then Apakah persamaan kedua dua gambar ni? Jeng Jeng Jeng!


Yang kiri sekali tu tak boleh buat laki, yang kanan sekali tu pun lagi lah klu nak buat bini. Yang tgh tu contoh terbaik. Kannn. Haha

Yg hijau tu Duyung, aku Mermaid. 5 Dolar for 1 picture. Hahaha

Sebenarnya, banyak lagi gambar. Kali ni kami balas dendam, semua bawa kamera sendiri. Sebab trip sebelum ni, ada lgsung tak bawa kamera, bila bawa memory problem la apa la. So bila kali ni bawa, mmg macam macam la ditangkap kan. Sampai ada gambar yg tak boleh di share kat sini. Eh! Eh! Hahah

Aku suka pg camping pangkor sbb pangkor adalah destinasi pulau yg bajet. Seriessss, dalam RM100 je aku rasa korang dah mewah kat sana dan mcm-mcm aktiviti korang boleh buat. Dan bagi aku RM100 tu tak ada maknanya sgt berbanding dgn pengalaman korang dan rakan-rakan have fun kat sana. *cewahh.

Baiklah. Baiklahh.. Aku dah lupa sebenarnya skill nk blogging ni, yola dah lamau benau meninggaukan arenau bloggigauu. hehauuu. hahah.. gua gelak sendiri ni.

Salam kamu semua!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2011-09-24

Tengok Wayang Sambil Rasa Bersyukur. Amboi!

Sy baru lepas mandi. Huemmmm! Wanginyaaa. Eh! Haa saja nk bg korang terliur. Terliur ke pong? Hahaha


Assalamualaikum rakan-rakan yg kacak-hensem-tegap-macho-lagi-perkasa! (aku tak puji perempuan pun kat sini. Eh? haha)

Sebenarnya wa nk update pasal wa dah tengok filem Johnny English Reborn. Cerita mistebin tu je, tp mcm ewyuu pulak kan kalau wa letak tajuk entry ni "Saya Dah Tengok Wayang Johnny English Reborn". Ops. Ada terasa ke? Har Har Har -baru nk belajar gelak cenggini!

Ok. Aku tak excited pun pasal movie mistebin tu.. Aku excited nak cite pasal NYAH ni. Haha! Err cuba teka? Masa aku dan rakan tengok wayang cite ni hari tu, ada sekor nyah sesat duduk kat sebelah row seat kami kot? Fuhh!

So, apakah perasaan kawan aku yg duduk sebelah nyah tu? Dia kata;

"aku gelak bukan sebab mistebin tu buat lawak weh, aku gelak sebab nyah kat sebelah aku tu tak boleh kontrol suara jantan dia masa gelak. bapak besar suara dia masa gelak tahu tak!"

Photobucket
Lakaran seat kami. Tolong abaikan muka aku yg hengsem tu. Huahua

Hahaha. Mesti tekanan perasaan kawan aku tuh sepanjang tgk wayang. Aku memang bersyukur gila la kan tak duduk kat sebelah nyah tu. Dah la dia masuk lambat, mmg tertanya-tanya siapa bakal duduk sebelah kwn aku tu.

Bersyukur gila tahu sebab apa? Sebab nyah tu la yg usha-usha aku masa kat Jaya Jusco hari tu! Tempat yg sama kan. Series aku tak tipu wo.. Then masa aku sampai kat TGV tu pun, dia ada usha-usha aku lagi. Masa aku kat booth  P1-MAX sebelah dgn TGV tu pun aku ada perasan dia usha aku lagi! Eeeee geli ler! haha..

Fuh.. Taubat aku dah nk pergi Jaya Jusco Bandar Melaka tu. Bahaya Bahaya. Aku pun peliks mawia gerek heleng kenapa dua tiga menjak ni asik terserempak dgn nyah je. Cee bg terserempak dgn Umie Artoqiemie ke, Ezza Haniza Kacak ke, Robot Comel ke, Wadi Kurede ke, Ijat ke.. Eh! Ijat hari-hari jumpa dah. haha


psst// Aku tak berniat pun nak malukan ataupun nak gelakkan kaum nyah dalam entry ni.. Agak-agak sesiapa yg baca dan terasa tu aku mohon maaf la ye. Mana tahu kan kot membe-membe ada yg lembut lembut ke apa ke. Entry ni sekadar hiburan dan epik kehidupan aku je. (risau kena serang dgn nyah kura ni. hahaha)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2011-09-20

Aku Memang Suka Partime PJJ.

Assalamualaikum... (Dah 65 entry, ni firstime aku bg salam utk permulaan entry.. Syabas zubir!) Haha.

Okey terus kepada isi penting, tahu tak PJJ tu apa? PJJ tu bermaksud kura-kura berlagak hensem. Eheh! PJJ itu adalah Pendidikan Jarak Jauh daling-daling sekalian..

Haa selama 20 tahun hidup ni, td firstime jugak lah aku tak dapat masuk ke kuliah sbb pintu bilik kuliah dikunci oleh lecturer. My mouth stuck with 0 shape jugak lah tadi. Heh!! Aku lambat 10 minit je pong? Dah la kolej dgn fakulti jauh. Trafic light pun bertenyek-tenyek mcm ulat tahi.. Macam mana la nak sampai on-time kan? (Eh bagai menegakkan benang yg basah ni!) haha..

Humm.. Sedih woo, mak aku bg kebenaran bawa motor kat melaka ni supaya aku boleh memansuhkan alasan "tak ada transport nk pegi kelas, bus pun mcm chipsmore. tu sebab berr selalu ponteng kelas". Eheh. Sekali tak ter tak hadir juga ke kelas.. Ampunkan berr mak!

"Tp mak jgn risau, berr balik bilik. Berr belajar balik apa yg berr tak belajar td" - sedapkan hati. haha


Series aku sedih, tgk? Ini muka aku kecewa+kontrol hensem kat tepi  pintu bilik kuliah tadi.  

Masa sem lepas, aku kena halau dari pintu pagar fakulti. Lagi sedih muka aku.. Macam muka gagal kawen 4. Eheh! haha.. Ni entry sem lepas - Satu Salah Semua Dipersalahkan

Tapi sebelum aku nak beredar dari fakulti, sempat juga bg sms ni kat kawan aku..


Photobucket
Agak-agak apa perasaan beliau masa masa tgh kuliah td? Tapi kalau dia tak baca, kusyuk sgt berkuliah mmg sia-sia la sesen aku. heh.

Ini la dia, terliur tak? Ke aku sorang je? heh. Haa korang tgk sayur dgn nasi yg aku ambil, sama banyak kan? Inilah rahsia kerampingan pinggang aku. haha.. Semua nya Rm3.30! Murah kan?


pssst// malam tadi ada nyah main lari-lari depan kereta aku & rakan sbb nyah tu nk kejar taxi. Gila! Bergoyang goyang jugak la kereta kami sebab semua excited menyorak. kahkah. Mesti nyah tu dah sumpah seranah kn. haha... Ohya, jgn terkejut smlm 7 org manusia lelaki boleh muat dlm 1 picanto!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2011-09-17

Perasaan Ingin Bekulit Cerah!

Sentap aku baca sms ni, fahamkan ok? Ini pencetus kepada entry ini. Oh, sila abaikan nama ijat kat situ. Eh! hahaha

Masa aku kecil-kecil dahulu kala, aku comel. Eh! Silap intro. Mula balik..

Masa aku kecil-kecil dahulu kala, aku seorang budak yg nakal lg hyper aktip. Contohnya aku selalu dok main kejar-kejar, main nyorok-nyorok, main tembak-tembak, main cikgu-cikgu, main kawen-kawen-kawen-kawen, eh mcm-mcm lg la. *4 kali perkataan kawen tu. highlight sikit! HAHAHA

Senang cite, hampir separuh aktiviti aku masa kacik melibatkan berjemur tongah panas la.

Sampai ada satu detik ni, kakak aku tanya-

 "ko ni kenapa hetam bebeno berr?"

Esh.. Masa kecik aku bodoh kan, pastu aku jwb la-

"aku ni hetam semula jadi kak, bukan aku yg nak." Hahaha.

Lepas tu, mungkin lama mungkin aku besar. Baru aku tahu kulit gelap ni terjadi sbb aku selalu berjemur. Mmg lombab tumbesan aku kan. hahaha. Setelah aku sedar aku ni dah hitam, aku mulai la cari alternatif.

Jgn terkejut first pencuci muka yg aku pakai adalah Fair&Lovely! huahua.. Pengaruh kakak-kakak aku la kan. Diorang dok pakai, aku pun join la sekaki. Tapi? tak pun aku putih putih jugak. Adeh. Mencik.

Bila dah masuk hostel form 4, barulah aku reti beli pencuci muka lelaki. Aku pakai nivea whitening rasanya. Nak muka putih kan? kahkah. Pastu nk tahu apa jadi? bukannya puteh, jerawat batu 1 muka. Eyyekk. geli aku. haha..

Skrg? Humm.. Aku masih obses nk bermuka putih kot. Teringin nak ada muka jambu-jambu mcm mamat kepop tu. hahaha.

Ok. Tak lawak pun.. Skrg ni aku mmg pakai pencuci muka kream apa semua ada tag "whitening". Sajew sedapkan hati. Tapi haritu masa balik kg, mak aku puji jugak lah ckp aku dah cerah sikit. hahaha..

Photobucket
Ini kolesksi pemutih aku masa kini. Sempat kot sebelum kawen bini yg 4 aku memiliki kulit putih bak tepung gomak ni. hahaha

ps://kbai. Doakan aku dapat gelpren yg tastenya hetam-hetam manis bak buah manggis ye. Sebab aku tahu aku tak akan cerah punya. Eh! huahuaa

*Lagi satu! Kura dah ada sotbox ok. Cee tgk chat yg mula-mula? Ada ke diorg gaduh sbb aku. kahkah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2011-09-15

Safeler - Kembang Lobang Dong.

Salam 1 Malaysia! Cehh, tetiba semangat 1 Malaysia kan. Kalau semua rakyat Malaysia cenggini, untung-untung boleh dapat lg 2 3 hari cuti ye dak? haha..

Humm. Korang tahu tak aku dah shoping? Aku beli kasut sukan ok.. Serius bangga, selama aku hidup 20 tahun ini firsttime beli kasut sukan.Sebab selalu nya aku beli kasut everlast je, itulah kasut ke kuliah itulah kasut bersukan. fuh!

Lagi satu nak habak mai, aku juga telah membeli 1 lg baju kemeja. Selama aku hidup 20tahun juga, itu adalah baju kemeja aku yg ke-2. BANGGA! Dah pandai bergaya ok, dah boleh la kawen 4. Eh! hahaha..

Lepas tu lepas tu, korang tahu tak sufel? Alaa shuffle? Okey ni demo.

 (GAMBAR GIF)
Photobucket
Bergaya tak aku sufel dgn kasut sukan baru dan kemeja baru aku tuh? Eh safel ke tu? Haa safel jugak, kawan-kawan aku puji apa aku safel? Buta apa diorg tu kan. hahaha

Oh ya! Tolong abaikan ijat tu. Mentang mentang dah beli stoking baru, saje nak enterprame body letteww. *tak da kena mengena. haha

Jab. dah lari tajuk ni.. Sebenarnya aku Kembang Lobang Dong sbb ni-

Photobucket
Printscreen dari blog diannorhayati.blogspot.com

Gila ke apa si Diannorhayati ni kata aku comel? Aku hensem kot. Eh! hahaha.

Entry ni sgt mengjengkelkan kah? Ok. Salam 1 Malaysia!

*aku harap sgt supaya gambar aku dlm entry ni tak masuk dlm fanpage ANTI PAVILLION KL KIDS. haha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2011-09-14

Harapan KURA Hanya Impian

Aku suka baca blog Harapan MARYA Hanya Impian.

Disebabkan oleh bergitunya, aku telah mengjudulkan tajuk enrty ini sempena nama beliaw aww, kerana disampingnya telah promote blog kura tempoh hari dan dengan serta merta nya follower aku memuncak sebanyak 30 orang dalam masa hanya sehari dan aku tahu kau orang tak hado kan kn?. (ayat terlebih panjang pula)

Tapi apakan daya, aku tak pandai menaip panjang-panjang utk mengdiskeraibkan apa HARAPAN dan IMPIAN aku dan seterusnya menghargai kak marya. Maaf kak.

Tapi tidak mengapa, cuma GIF boleh menerangkan semuanya. Terimakasih kak marya kerana memberi inspirasi.


Photobucket
Ini bukan impian zuber, tp impian kura. Dan jelas sekali kura itu bukanlah zuber. Eh. hahaha 

ps// Okey mcm biasa. Aku pun tak tahu apa motif entry ni. Entry pasal gatal nak kawen ke? Amboi padahal baru 3 hari masuk belajar. Heh! Ahh! Persetankan semua itu dan yg pasti entry ni tak ada kena mengena dgn aku. Janji aku iklas berblogging. kan? Hahaha




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2011-09-12

Antara Duit PTPTN dan Stoking.

Quick hapdate! bajet berdebar-debar la ni taw taw.

Kami (pelajar utem degree) dapat duit PTPTN dalam RM2000 utk 1 sem. Average la kan..

Then apa kena mengena dengan stoking? Ok jom kita buat simple calculus sikit ye adik-adik.

Firstly, kita just assumed harga stoking RM3 dan duit PTPTN RM2000. Dan kira:



Okey, harga stoking se pasang hanya merangkumi 0.15% je dari keseluruhan duit PTPTN.

Fuh!!

Tak silap sy, hari sabtu lepas aka 10/9 duit PTPTN dah masuk dah..

Tapi tgk lah kawan sy kat bawah ni, jimat katanya. Duit ptptn ni kita kena simpan utk anak-anak kita nnt katanya. Hahahaha. First day kat fakulti dah buat aku gelak dekah-dekah!


kelas kau jat!


Kredit to Ijat. Dia ni hensem mcm sy. Bdn pun tuff. Ouch! Hahaha.

Belum habis cerita lg ni, pastu tadi lepas habis kelas. Sy yg bernama zubir, izat dan rakan rakan ke Bandar Melaka shoping barang hostel dan BELI STOKING BARU UTK IJAT. Eh yeke? Hahaha.

Pss// Ehem. Td masa kat Jaya Jusco ada seekor nyah ni pandang aku tak berkelip mata. Eh entah pape betul.. Nak cari anak ikang baru lettewww. Eheh!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2011-09-09

I Kerja 4 Hari, I Dapat Rm1K You.

Kali ni punya entry panjang, serius.. Jgn la sekerul+refresh byk byk lg ye. Eh! hahaha.

Percaya ataupun tidak, aku akhirnya mempunyai pengalaman bekerja pada usia 20 tahun. Kebabomm! Tahniah berr! Mak banggaaaaaaaaaaaaaa.

Percaya ataupun tidak, aku bekerja selama 4 HARI je dalam masa cuti 4 BULAN ni. Kebabomm! Tahniah berrr! Tapi kali ni mak tak bangga. Haha..

Tp okey la, sekurang-kurangnya aku bekerja. Dari melopong lobang dong je kat rumah ni kan. Pastu kembang kempis kembang kempis je hidung ni nak minta duit belanja kat mak. Nasib baik anak bongsu. Eh! Jeles akak akak. Hahaha..

Kerja apa je 4hari dpt Rm1k? Yang pasti ini bukan MLM ataupun kerja pada waktu MALAM. Eh? Jangan nak gaying bebeno dalam alam maya ni zuberrrr. Haha.. Kerja yg dimaksudkan adalah ;

Assalamualikum… Assalamualaikum..” (tebalkan muka)

Pakcik, Kami dari syarikat BLABLA mahu buat survey seketika boleh?” (maniskan mulut)

Boleh ye pakcik? Kejab je. Apa-apa pun thanks pakcik kerana sudi beri kerjasama” (kembangkan hidung) HAHA

Ok? Faham tak apa kerja aku? Sebagai seorg interviewer. Gittewww!

Kalau ikutkan, aku tak suka pun buat kerja melibatkan ‘face to face communication’ ni sebab lain org lain ragam kan. Kalau korang tgk promoter-promoter tu pun dah cukup la. Kadang-kadang ada yg kena maki balik dengan customer kan? Entah-entah, korang pom mmg suka memaki org yg kerja mcm ni ye? Haish.. 

Tp, Alhamdulillah.. Masa aku buat survey dari rumah ke rumah ni, kesemua responden aku baik-baik belaka. Sekor pun tak pernah maki aku malah serta-merta ingin memberikan kerjasama. Siap pelawa masuk rumah hidangkan air lg tuh. (yeke? Phuiii! Hahaha..)

Eh tapi betul la, ada juga responden yg baik. Beri kerjasama. Syukur.. Senang aku mengisi form.

first gaji, terus keluakan RM200. Lepas tu kena pau oleh akak-akak. amboi!


Apa-apa pun, terima kasih kepada seisi keluarga bakal bapak mertua tak jadi sebab offer aku kerja ni, selain menyediakan transport dan makan minum.  Serius sayang anak majikan. Eh? Haha..



pizza hasil titik peluh, menggeletar aku nak belanja akak-akak kesygn ni weh. hahaha

Rasa berbaloi bila gaji masuk weh.  Selain tu, aku rasa sifat keramahan dlm diri aku ni pun semakin meningkat ok. Habislah tino-tino kat luar sana tu habis aku tegur nnt. Haha.. (aku kat dunia nyata, mmg pendiam orgnya. Tolong percaya!)

Psstt! Korang sanggup tak buat kerja ni? Kalau mula-mula mesti korang rasa tak nak kan. Tapi korang kena fikir, communication skill sgt penting masa kita kerja. 

Cewah! Berilmiah sungguh entry kura kali ni. huahuaa 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...