2011-09-24

Tengok Wayang Sambil Rasa Bersyukur. Amboi!

Sy baru lepas mandi. Huemmmm! Wanginyaaa. Eh! Haa saja nk bg korang terliur. Terliur ke pong? Hahaha


Assalamualaikum rakan-rakan yg kacak-hensem-tegap-macho-lagi-perkasa! (aku tak puji perempuan pun kat sini. Eh? haha)

Sebenarnya wa nk update pasal wa dah tengok filem Johnny English Reborn. Cerita mistebin tu je, tp mcm ewyuu pulak kan kalau wa letak tajuk entry ni "Saya Dah Tengok Wayang Johnny English Reborn". Ops. Ada terasa ke? Har Har Har -baru nk belajar gelak cenggini!

Ok. Aku tak excited pun pasal movie mistebin tu.. Aku excited nak cite pasal NYAH ni. Haha! Err cuba teka? Masa aku dan rakan tengok wayang cite ni hari tu, ada sekor nyah sesat duduk kat sebelah row seat kami kot? Fuhh!

So, apakah perasaan kawan aku yg duduk sebelah nyah tu? Dia kata;

"aku gelak bukan sebab mistebin tu buat lawak weh, aku gelak sebab nyah kat sebelah aku tu tak boleh kontrol suara jantan dia masa gelak. bapak besar suara dia masa gelak tahu tak!"

Photobucket
Lakaran seat kami. Tolong abaikan muka aku yg hengsem tu. Huahua

Hahaha. Mesti tekanan perasaan kawan aku tuh sepanjang tgk wayang. Aku memang bersyukur gila la kan tak duduk kat sebelah nyah tu. Dah la dia masuk lambat, mmg tertanya-tanya siapa bakal duduk sebelah kwn aku tu.

Bersyukur gila tahu sebab apa? Sebab nyah tu la yg usha-usha aku masa kat Jaya Jusco hari tu! Tempat yg sama kan. Series aku tak tipu wo.. Then masa aku sampai kat TGV tu pun, dia ada usha-usha aku lagi. Masa aku kat booth  P1-MAX sebelah dgn TGV tu pun aku ada perasan dia usha aku lagi! Eeeee geli ler! haha..

Fuh.. Taubat aku dah nk pergi Jaya Jusco Bandar Melaka tu. Bahaya Bahaya. Aku pun peliks mawia gerek heleng kenapa dua tiga menjak ni asik terserempak dgn nyah je. Cee bg terserempak dgn Umie Artoqiemie ke, Ezza Haniza Kacak ke, Robot Comel ke, Wadi Kurede ke, Ijat ke.. Eh! Ijat hari-hari jumpa dah. haha


psst// Aku tak berniat pun nak malukan ataupun nak gelakkan kaum nyah dalam entry ni.. Agak-agak sesiapa yg baca dan terasa tu aku mohon maaf la ye. Mana tahu kan kot membe-membe ada yg lembut lembut ke apa ke. Entry ni sekadar hiburan dan epik kehidupan aku je. (risau kena serang dgn nyah kura ni. hahaha)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments
165 Comments

165 kata-kata dari anda:

Dynda said...

gile market la kau kura, smpai nyah pon bkenan kt kau! hahaha

Husna syahirra said...

usha laa balik.. mana la taw bole dapat no fon awek cun 2 ke, hahaa; :))

nurwa aish said...

haha nyah minat kat kura lhaa tuh =P

Asyila Zainuddin said...

haha.. tak pernah lagi duduk sebelah nyah dlm wayang.. ngee..

misz aen :) said...

nyah minat kat dia leteww.....haha :D

unieMARKS :) said...

sya belum tangok lagi. AAH! nak tengok ;(

SuzaDin said...

mistebeinnnnnnnnn !!! nyahhh nyah nyah nyaaahhhh

MIMIE AIZA said...

sy ada kawan golongan nyah jugak. pernah tgok wayang dgn diorg

nick dot anis said...

hahahhahahahaahahhaahhahahhhhahahhaha

lawak2 giler..

hahahahhhahhahhahhahaa....kura2 ensem smpai nyah pon usha kura2..hahaa

CZ said...

ces, sampai ati tgk mistebin tak ajak

sedih mak. eh??

berr kn diminati oleh semua lapisan dan GOLONGAN masyarakat

muke pong da mcm robet patikson
haruslah nyah tersebut usha2 memanjang :)

biskut chipmore said...

hahaha.. cer bayangkan myah tu sebelah kura.. hahahaha.. ngan gelak sore jantan. geli u!!

ieyza afieyna said...

haha.. ape la.. nyah ade hati la tu kat berr..

Eyra. said...

Potong steam je nyah tu, hahah.

tiekahamran said...

ehh ! citer Johny English terbaik !

miratun madihah said...

perghhh nama wa ada,manyak syiokk wooo :D

Jaya jusco dekat Melaka Sentral ke?kahkahkah

WA BARU PLANNING NAK OVERNIGHT KE SANA,sebab wa nak pi Dream box nak melalak sama itu tonton wayang,herghh tolonglah paham betapa bosan kat SEGAMAT ni tau tak?

saidatul syahirah bt mohd ya'acob said...

HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHA
takutnya asyik kena usha dengan nyah -_-

ღ p!nk veLvet ღ said...

ade jodoh dgn nyah lah 2, hahaha~~

ezzaty said...

HAHAHAHHAAHA..tue r..sape suh hensem sangat..sampai NYAH pon nak ngorat..ewwww :D

miszfazierra said...

haha taste nyah tuh tinggi jugak sbb dea suke dok usha ko en . hehehek

Zakaria's daughter said...

h0k'alahhhhh

budakijaupendek said...

hah takut nyah rogol ke ?
hahahahha
btw nyah tu tak cun ke ?
sllunya nyah kn meletop!

sleeping_maniac90 said...

ko nih agknya taste nyah kot..
sbb tuh dorg dok usha ko hak3...

Umie Artoqiemie said...

kesian doe Mukkk!!! hahahaha.. kalo aku duduk sebelah nyah tu .. adehh, kluar wayang aku weh..
berr?? nama kau ke?ahah..

kalo aku teserempak ngan kau.. acamnelah jadinya.. gila+gila=geli..

fareha kamal said...

hiok hiok . sebab hengsem sgt ah nyah tu pandang . kan dah kena usha dgn nyah !saham tinggi si kura ni . herherher .

Billa.Bel said...

haha, nsib la nyah berkenan :D

Wadi AR said...

aku jumpe nyah ko pon same kure. ciss! jodoh kot. hahaha

syirah rasid said...

untunglaaa ada org bkenan. hahaha

ayuyuuu :) said...

nyah?

menakutkan.

kelassss kau mariaa. haha.


syukurlah kann tak duk sebelah dy.
jusco bandar melaka? wahhwahh. salu g stu. hii

::fadh:: said...

hahha . .kalo kat kuantan nie plak tak yah nak terserempak , .lagi saje g usha kat port2 nyah tu , .auuuummm!

z a z a said...

sye teringin nk pi tgk wayang. hihihi

echaRierie said...

hahaahahahaha..
nyah plk tue..
erm..die usha ko sbb ko ensem letewww..haha~

AIEN NOT ALIEN said...

mungkin en.nyah tu sentiasa mengekori jejak langkah berr....

mungkin dia selalu perhatikan....ehhh, kebetulan tu!!

berkenalan lah kalau jumpa lagi, mana tahu kot boleh bimbing kembali kejalan yang benar...kannnn... hehe

IQ = Iez Qis said...

kelas ko nyah~~~ huhu~ kne stalk ngan nyah, grand ler~ heee~

Deeba Debab said...

siapa dapat duduk sebelah nyah tu namanya rezeki. hahaha

kura said...

@dynda.
tahu tak apa. hensem comel la katakan. Eh! hahah

kura said...

@husna.
amboi. simpang la nk usha balik oi hahah

kura said...

@nurwa.
Err. Jangan. tak sanggup nok! haha

kura said...

@asyila.
untung ler klu cenggitu! heheh

kura said...

@miszaen.
woo. mimpi ngeri. haha

kura said...

@uniemarks.
haa poie la nengok skrg hahah

kura said...

@suzadin.
ni kenapa ni? gila? Eh! hahah

kura said...

@mimie.
oooo yeke? Ehehe. best? wuh.

kura said...

@nickdotanis.
yeahh. hensemm ye. pui! hahaha

kura said...

@CZ.
amboi. haa jom la jom. haha

wah. puji sambil perli la ni ye? -,,-

kura said...

@biskutchipmore.
haa terus keluar wayang le klu mcm tu. haha

kura said...

@ieyza.
ada hati? ewyuu haha

kura said...

@eyra.
haa tahu tak apa. tekanan muk ok. haha

kura said...

@tiekarahman.
haa ye. terbaik!

kura said...

@robotcomel.
baru kau tahu nk syiok? haha..

woo. yeye je nk overnight sana? jusco pun bosan wo. baik lepak pantai. nyaman dan nikmat. Amboi. hahaha

kura said...

@saidatul.
tula. mcm ada kimia je ni dgn nyah. wuh! haha

kura said...

@pinkvalvet..
JANGAN ADA JODOH! hahaha

kura said...

@ezzaty.
dah anugerah. nk buat cem nerrr hahaha

kura said...

@missfaziera.
haa yelakot. amboi boi punya nyah! haha

kura said...

@zakariadoughter.
hok aloh hok aloh? heh

kura said...

@budakhijaupendek.
gila tak takut nok? hahaha.
cun la. tp suara dia tu yg fail! heheh

kura said...

@slepingmaniac.
yela kot. bangga lah! Eceh. hahaha

kura said...

@umie.
haa memang aku keluar wayang pun klu cenggituu haha.

amboi kau umie. gheli geli plop! haha

kura said...

@farehakamal.
haa saham tinggi ye? ouch! hahaha

kura said...

@billabel.
nasib? Erk... haha

kura said...

@wadi.
oh? nyah mmg suka spesis kekura ke hape? hahah

kura said...

@syira.
untung? untung sikit. whoa! hahaa

kura said...

@ayuyu.
ye. kelas kau mawiaaa. hahaha

selalu? wah. HAIIIII! haha

kura said...

@fadh.
amboi? wahh.. gila gila! hahaha

kura said...

@zaza.
Erk. poie lah tengok! heheh

kura said...

@echaririe.
yee. hensem gileee ye. buta kot nyah tu! hahaha

kura said...

@aiennotalien.
klu mcm tu, aku nk pindah utme kampus perak la kan. hahaha

woo? rumit tu. aku pun tak berpa nk benar lg ni hahah

kura said...

@iq.
jgn nk grand sgt ok -,,- haha

♥Aien Najwa♥ said...

hahaha..!!..lawak giler babe..tanagn lemah gemalai..bile gelak..kuwa suare dinosor..aish..sangat menjengkelkan..=P

Saddila said...

kahh ! perfect ! ada nyah usha die .

terliur tak ?? haha

geli dila bang oii ! ewwww

fathiahRAIHANA said...

Whoaaa ade nyahh minat gitu hahaa
tu la hensem sangat ala si lotner tu la katekann

KaK LimAh Si SupiR said...

ahaha..penah nmpk lerrr org yg name berr 2 dlm cite twilight! perghhhhh..memg hnsem dowwww *kura tlg jgn perasan* :P

Nur Aischa said...

hahaha malang nasib kwn kura tuh :D

.m a c h y. said...

woahhh! hott setapp nie. cyalah kura yg 'comel' hui3! :D

Sunah Sakura said...

abisla nkoo lepas ni kene serang dengan nyahhh, kura oi~

Miss Ayue said...

Some people said, the way that people laugh determine their true colors. Okay, mebi betol kot. LOLs. :D

m!3yr4h_LolLy said...

wah ! nyah pun berkenan kat kura. keh keh keh. xleh blah !

kura said...

@aien.
haha. baru tahu mengjengkelkan kan? haha

kura said...

@saddila.
Eshh. terliur la sgt kan! hahaha

kura said...

@fathiah.
haaa tahu tak apa ye kak. hahah

kura said...

@kaklimah.
hensem kan? fofuler kan kan? hahaha

kura said...

@nuraischa.
lebih kurang la. wuh! haha

kura said...

@machy.
comel? Ehehe. Ehehe. haha

kura said...

@kaksunah.
jgn jgn. sy tak kuat nak lawan balik wo. heheh

kura said...

@missayue.
betul? yelakott. hahaha

kura said...

@mieyrah.
biasa. biasa.. hahaha

balecan said...

Haha...nyah Ipoh cantik

Amna.Qadeeja said...

err ngan saya xmo jumpa? lalala

auww auwww nyah suka dyela ahahah

syazu said...

rindu melaka..rindu melaka

blog-tips-kurus said...

dia pon manusia biasa, kan...?

*ramai peminat ni.. hehe!

budakampung said...

hahaha..layankan je nyah tu..mana tau dapat jadi anak itik dia~kehkehkeh

Run Away said...

ngorat lew nyah tu balik...cun woooooooooooo...hik...;d

| RoziAhmad | said...

muka kau ada macam nyah kot. sebab tu dia usha kau. hahahaha.

ampun incik kura. tak berniat pun nak mengutuk hanya luahan perasaan jek. :p

Nadzirah K. said...

hahaha...x boleh bla,mesti mula2 nmpak ayu je kan,sekali dah bukak mulut,ambik ko,hehehe :)

Finaz Jaafar said...

hahah..alahai akk tak tgk lg cte ni..**bhskan diri ahkak dah skrg ngn ko ni ber ! grr~

eh perlu ke letak gmbo taylor lautner tu??hahaha

mizzkechique said...

haha..bermakna ko laku dik sbb nyah pun nk ko.. muehehe..


psst, pernah kn himpit dgn nyah, sesak napas haku la.. demm..

kura said...

@bale.
mmg. kat polo kan febret? haha

kura said...

@amna.
bolah jugak. meh dtg melak! haha

kura said...

@syazu.
homsik letu. hahah

kura said...

@blogtipskurus.
err. hahah

kura said...

@budakkampung.
Esh! Simpang simpang! hahaha

kura said...

@runaway.
xkuasa teman ler. hahah

kura said...

@roziahmad.
amboi boi mulot! haha..

kura said...

@nadzirah.
haa tahu tak apa. indah rupa je! eh rupa pun tak bape nk indah. heheh

kura said...

@finaz.
Ecece. Akak Akak. hahaha..

er. sy kan hengsem. haha

kura said...

@mizzkechique.
haa. jgn nak laku sgt wo. hahah

oh yeke? hahah

ikeen said...

nak tengok lagi ta. jom belanje lolli. hahaha

kura said...

@ikeen.
TAK NAK. Eh. hahah

rerehalim said...

Aku ko xtringin nk jumpe pon. Tau ah muke aku byk jerawat #emotetibe

Wadi AR said...

kau marah eh entri lagi satu? akak tak leh komen kot. jgn sedih sedih cmni. patot la cangkerang akak saket je sbb spesis pon same sedih. wiuwiwu

aimie amalina said...

awwwwww~
hebaaakk ah adik kura akak
ade peminat sehh
heheheh
ayoooo

coweee..lmbt masuk sini
heee
bawu abis dari konvo yg meriah tu
heeeee
oo..x pe..mmg kamu ditakdirkan utk menceriakan UTEM..heee..mne2 pon okeh..asal mawu belajr taw!

milo said...

boleh bayang camne nyah tu cover gelak..gema panggung tu kot. hihi

meaw said...

mesti sentap gila kalau nyah baca entri kura yang ni,hahaha! meaw ley bayangkan nyah tu gelak cane,haha!sengal gila oh

| RoziAhmad | said...

kalau aku nak komen kat sini tp untuk entry yg atas sekali tu agak2 kene baling dgn sipa saiz 8 kau tak?

Fyqa said...

tinggi market dia

;)

.diannorhayati. said...

giler la. kura ade peminat woo. nyah pulak tu. hehe. suke lettuw kura. hahahaah :P

hazirah kasimon said...

hahaha XD comei aa tjuk blog~gmbr pon comei

Aisyah Aina said...

boleh komen kat entri lama je :(


kelas kau nyah..aummmm...pehh..aku selalu pergi JJ Melaka tp tak jumpa pon nyah tu...haha

budoxesquire said...

pergh bahayanya nyah~

Aweyn said...

bapok bile klua suare jantan sumpah lawak :D

Sarah Mohd Saleh said...

hott giler kot nyah tuhhhhh.auwwww

amy syahirah said...

knapa dengan entry atas ni awakk ?? maaf sy komen . ttbe rasa takott .

fadh leyanie said...

ala kura,,ko kawan je la dgn nyah tu..lpastu ko gunakan duit dia..ahhaah..

cik wanie Lovela (CWL) said...

hehhee

laskar pelangi said...

HAHAHA...entah2 ko ada jodoh tak dengan nyah tu...grrr! HAHA =D

.diannorhayati. said...

hai hai cik kura. x update blog? hehe.

tak nampak chat box la. or dian yg noob. kiki


rindu updated entry kurakura hensem agagaga!:p

farah izwani said...

ok lettew.
boleh jadikkan nyah bini no4 kau. haha

si kiut lavender said...

banyak sgt peminat smpykan mak nyah pun tak terkecuali..:)

smilenajah93 said...

euwwwww ~ haha ! market market !


www.smilenajah93.blogspot.com

Cik Iqaa said...

kura2 taste nyah ea? heee~

Miz Novexx said...

mak aihhh, nyah pun nak tackle kura kura ke?? waaa... dahsat!! ;D

biskut chipmore said...

ramainya peminat dia.. jeles... hahaha.. kemain ramai yang komen kan..

Dynda said...

kure, mane ko?..

EYFAalias said...

fuyoo! untung la ada nyah minat kura. ahahha

Anak Pak Amran & Makcik Hasmah said...

haha. mak nyah nokkkk ! *suara parau cm suara kau* :P

hazirah kasimon said...

ade jodoh ngn nyah trsebut tu >< ahahahahaha

cik mun said...

hahahaaha..abeslah..die dah berkenan tu..

Tasha said...

aku ade 2 eko kekure..nk jumpe x?haha

*tb2

Mya said...

hahha ingatkan gelak pasal mistebin! aww =p

naf. said...

ahahahahhahaa tajuk tak boleh blahh. weeewitttt ada nyah usha laaaaaa :PP

Nalisa Syahira said...

hahaha ,

ada jodoh kot ;D

Daddylicious said...

haha...lucu2...

Maya Lisa said...

waiyark !!!!!! kalau maya laah, dah ketawa menangissss gilaaa !!

kelakaa laa !

abghani said...

AUW!!!!

Mya said...

amboi byknyer komen! tiap kali kalo nk cek reply kt cni mesti sesat huhu

Liyana Zahim said...

Hahahaa.. Lawok seh! Eh nyah mmg suke tau dok kat laki.. Nak2 laki ensem pehh kemain geletis mjadi2 die tau? Pahni akk doa awk lak dpt seat sblh nyah.. Hahaha.. Baru rase! Huahuahaua..

EmpayarUtama said...

Haha tajuk tak boleh blah... :)

farhana said...

Area rmah i bnyk sgt nyah2...
so dah terbiasa...
hehehe

Cik Kamoo said...

mmg ensem muka kura...ngeh ngeh

roha said...

wah byknya komen..baru nak komen tadi hehe AUUWWW

smilenajah93 said...

euuwwww ! geli giler kowt ! hoh ~

ainasuhana said...

hahaha...!!! kalau aku yang sebelah nyah tu konfem aku gelak gile2. hahaha

محمد رازيق said...

hahaha. klaka. nice bro :)

Cik Suriz said...

muahahhaa.. nak gelak jee

Fyqa said...

muahahaha


wehh len kali ngorat la !

:P

Nor atau Nad said...

pehhh
kau patot bangga jadi taste nyahh
aawwuum

EZAN IDMA said...

hahah nyah pon de nafsu woh

Ain Zulaikha said...

hot gitueewwww sebab tu nyah tu pandang kan, hahha aawat dia tak duk sebelah kalau tak leh usha2.. hehe.. dia nak gelak suara jantan keluar tu mesti lagi happening kat wayang tu... kan kan kan? awwwwww geli aih

deeya said...

tulah ensem sangat !

Asy Faro said...

salam kenal, Asy Faro.
setiap kali menulis entry d blog, aku target nak menceriakan dan mencuit hati sesiapa saja yang membaca. jadi nak ajak usha blog aku untuk mengetahui kritikan dan pendapat kau.
senang2 nanti usha lah =) be my follower is an extra bonus for me (if n only if u find my blog interesting) =D

hanabunga said...

ok sangat lawak!hahaha dia berkenan kat encik kura lah tu sbb tu asyik usha.tettt!

♥ MRS ZACKS ♥ said...

fulamak aih byknyeeee komen ! hehe lteh nk scroll :D

pesanan ikhlas, jgn sesekali mnjadi lmbut. wkakaka :D

Sara Ali said...

market tinggi kau...
hahaha......

wawa sajew~ said...

KALAU AQ. AQ USHA BALIK NYAH TU. BG PERASAN. HUHU~

Asyiqin Haulisah said...

tulisan dia warni warni lah. hue hue hue.

malang si nyah tu minat kau. keh keh keh.

Sunah Sakura said...

oh mai....budakkkkkkkkkkkk! bila nak update ni haaaaaaaaaaaaaaaa?????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...