2011-01-25

selekeh pelajar matrikulasi.

bahaya orang macam ni. (roomate aku)
          Membicarakan, akan keselekehan-lekehan pelajar Kolej Matrikulasi TUTT . haha.. Ehh tak ada motif aku ketawa. Seperti yang anda semua tahu, siapa sahaja yang berpeluang mengikuti program matrikulasi/asasi dan sewaktu dengan nya mesti anda fikir pelajar ni smart , pandai , nerd-nerd , talented , dan blablaa..  Tapi hakikatnya , tidak semua pelajar matrikulasi/asasi seperti tu kot*. (macam aku la, sebenarnya tak pandai pun, tapi dah rezeki kat matrikulasi kan)

        Pengalaman berada di matrikulasi ni memang the sweetesthing memoir. Memang betul kelas di matrikulasi ni pack gilaaa. Mula pukul 0800 sampai 1700! rehat dalam 2-3 jam sahaja. But then, dalam kesibukan belajar ini lah, timbul perangai sebenar pelajar pandai. Banyak cerita tentang keselekehan sebagai seorang pelajar ni. seriuss wo. Tidak kira la pelajar institusi mana sekalipun. betul? hah betulkan aje lerhh..


        Sebentar! bunyi macam hebat je kan aku punya cerita di atas sana. haha.. Haa okey, malas nak seriuss dan skema. Seronok sebenarnya bila kita belajar dalam tekanan ni. Sebab, dalam tekanan itu ada gurauan. Macam ilutrasi di bawah ni, kisah benar masa perjalanan aku dan rakan-rakan ke dewan kuliah (DK). memang macam tak ada kerja kan. haha
ni masa nak pergi kuliah. memang tak ada keje si anam tu


Sambil jalan-jalan pun nak bergurau kan. Padahal nak pergi belajar tuh. Mengamuk si Din tu bila dia tahu beg dia ada dedaun, pastu yang paling memalukan, dia baru sedar beg dia ada daun-daun pokok tu masa dalam dk. Semua orang dok usha pelik kat dia masa dia berjalan masuk ke dk. perghh :3 haha

hasilnya
Selain itu, cehh.. selain itu yaw. skema. Masa minggu study week, lagi la semua perangai keberuk-berukan keluar. haha. Tepat jam 2100 dan ke atas je, mesti budak-budak ni dok terpekik terlololong. Bukannya histeria ke apa ke, saja main jerit-jerit siapa kuat. Pastu, dalam 5-10 minit je benda ni terus merebak melibatkan blok-blok kediaman pula. (masa ni semangat ukhwah sesama blok semua keluar la kan. haha) Selalunya, masa yang diorang peruntukkan untuk jerit-jerit ni dalam 30 minit. wa tak tipu wo! Sebab aku pun turut serta kan memeriahkan majlis. haha..

semua macam beruk. tapi best sebab boleh release tensen. try la!

Akhir sekali yang aku rasa paling tak boleh belahhh, poster-poster kat bawah ni. haha.. Sangat mengjengkelkan la budak-budak ni punya idea. Upah buat report la, gosok baju la. Upah gosok baju tu kira ok lagi, tapi upah buat report tu mcm imposible je. Grrrr pelajar TUTT ni mmg pemalas! heheh. Padahal aku pun selalu tak buat report.. Kalau buat pun, meniru. teruk betul  la si kurakura ni. Memang patut pun cita-cita kurang tercapai tergapai.

banyak perkhidmatan yang di sediakan di sini.

Ada satu poster ni lagi besttt. Aku rasa ini la kot rahsia budak 4FLAT, agak-agak ada waktu senggang. Pegi bilik urut, dok layan massage-massage. haha. Kesimpulannya, enjoy jela masa time kita belajar. Cuba sesuaikan diri dengan persekitaran. Bila dah tua bangka nanti, dah tak ada dah buat-buat selekeh lagi. yela sebab masa dah tua ni, komfom wajib ingat tuhan. duapuluhempatjam pegang kitab. jab. itu pun kalau sempat tua :)

jom try. ramai orang kata badan salman ni tuff <3





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments
36 Comments

36 kata-kata dari anda:

miranawi said...

2 la keje ko nyah? haha

kurakura said...

Arghh! akhirnya mini dora munculll -,,-

miranawi said...

hahhaha.. harus la..

love_bout_life said...

kura2..!! ko mmg sengal!! hahahaha

kurakura said...

mira. bila nk jd follower aku ni? -,,-

semoh? bukan aku yg sengal. budak mtrikulasi yg sengal hahaha

miranawi said...

perlu ke nyah? haha.. yola2

kurakura said...

perlu lah! kau kan kwn baik aku! cehhh.. waaa dah jd follwer <3 haha

Teamlanun said...

Korang Nak Download Games/Movie/Software/Video dan mcam-macam lagi masuk sini WWW.TEAMLANUN.COM

Citer melayu pom ada jugak www.teamlanun.com

Luna said...

kreatif! teringat zaman matrikulasi sesi 2002-03 di Kolej Matrikulasi Labuan. Batch kami adalah 1st batch yg merasmikan kampus KML. shangat shiokkk!

kura said...

@luna.
Oh yeke? wahh best la pelajar KML. cikgu2 dari kmns pun ada gak dulu mengajar kat KML, then diorang cerita, KML sangat cantik ok. Jeles jab. yela, KMNS usang je bangunan dia. heheh

imjustbeingme said...

teringat masa kat KMJ dulu..hehehe.

Anonymous said...

aku kml 04/05...
bessshhhh

bella lim said...

weh sumpah kelakar entry ni. LIKE.

aku kmns 2010/2011
budak matriks memang selekeh laa. haha

*follow kamu*

bella lim said...

patutlah macam kenal anam and view. kolej aku tuuu! HAHAHHA. kmns memang sakai.

kura said...

@bellaa.
yeahh. kmns mmg sakai, tp nasib baik byk melahirkn bebudak 4flat! *kecuali aku. ahaha

*i followww yuuuuu lah :3 *

bella lim said...

kmns paling power kot. haha. nanti bulan 7 aku ingat nak serang sana doh. jom????
kau fizik ke?

bella lim said...

wei. aku link kau ye. jangan marah. hahaha

kura said...

@bella.
ye. mmg power gila. tipu la kita "ex" kmns tak nak ckp kmns power! Hahaha.
Erk? Kau ada hati lg nk pg kmns tu? Aku tak nak. let bygone be bygone kot. ahaha
Haoh. aku fizik. xpenah belajar bio pun!

Haa link kan aje, nnt i link u balik. ceyy! haha

bella lim said...

kawan baik aku pdt doh. kena jenguk. lagipun, sengaja je nak pergi, nak jerit kuat kuat

"oii budak budak, aku dah keluar matriks tau! padan muka korang duduk sini setahun!"

hahah. memula masuk dulu aku menyirap gila baca senior mana tah conteng 'yeay aku dah habis matrik' kat dinding bilik member aku. siot je.

ceyceyy nak link balik. haha. i tk harap balasan ye youu. tp kalau nak buat apa salahnya?

kura said...

Oh yeke. Haa jenguk la, kim slm sekali kat dia okey. Eh Ehh!

Amboii.. Balas dendam eh. Tak pe, mmg advantages senior kpd junior kan. Boleh eksen lebih. Alaa mcm aku la, aku senior kau junior. Eh! Hahaha

Haa. ceyceyy. aku nak buat jugak. aw aww! Haha..

NUR said...

hahhaha smart la... memori tu huhuhuhu

mira farhanah said...

kurakura!matrik mana ni.yg guna B3,B2 bukan matrik pilah dgn melaka ke?haha

kura said...

@mira.
kmns la kot. hahah

mira farhanah said...

haha dh agak dah!xpyh nak kmns sgt.mtrik pilah sudah :P

kura said...

kmns la. bukan matrik pilah.. kmns kan lg bergayaaaaaaaaa! hahaha

Nur Salsabilla said...

Hahaha. mujur matrik aku tak cam gini. Tapi ada jugak budak laki yg selekeh. pegi baling mercun bagai dekat asrama pompuan. Fuh ;)

Tapi siyes best lah !! baru heppeninggg

kura said...

@salsabilla.
budak laki mmg selekeh kecuali aku. eh. hahah.

haoh. happening sampai pointer bagai telur hujung tanduk! haha

hana sudradjat said...

HAHA saya tergelak-gelak baca entri ni

teringat pulak zaman sekolah dulu,jadi tukang urut bertauliah khas utk pelajar yg mengantuk. :8

ShahizanAzmi said...

adus, siap bagi no. fon tukang urut HAHAHHAHA belum cuba belum tahu - -'

faten osman said...

lol. rm1.50 kedut sikit2??? hahahahaha..aku pun nak buat perkhidmatan mcm ni la :p

wawa sajew~ said...

hikhok3~ woi. ny matrik mane ny? buruk gile perangai..meh biar aq sebar perangai ny kt matrik aq.. huhu~

CikTomyam said...

hahahah

sik, akak dulu masa kat matrrik pun selekeh gak..lolx

Sarah Mohd Saleh said...

hahaha.gue xsgke de pkhidmatan sebegitu rupaaa

AishahAzli said...

BRO lawak gilak entri ni
entri mu ni redakan jantung limpa den yang tengah gelabah sebab i will become one of KMP's student.

TUGAU GATES said...

ko bdk mtrik ke?gif me paif!
tp,aku bdk poli.haha.

Ujai Didida said...

aku dpt kesan ni kmns dari lukisan jambatan tu.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...