2011-06-18

Jangan Salahkan Teori.

“Berrrrr! Bangun.. Tolong mak kemas dapur ni. Dah dah la tu tidurnya, bangunnnnnnnn! Cepat bangun.. Tolong mak kemas dapur ni.. Cepatttttt!”

Pagi pagi lagi aku dah dikejutkan dengan pekikkan nyaring mak aku ni. Dengan muka sememehnya bangun, terus p dapur dan amik mop dan mengemop lantai sampai berkilat. Hoh!

Almaklomlah, ahad ni (19/6/11) rumah aku ada buat kenduri. Kenduri kecil-kecilan majlis pertunangan aku dengan Adinda. Haha.. Merepek!



Tengah bosan bosan mengemop lantai, tetiba aku ternampak segerombolan lalat. *hiperbola gittew. Then tanpa di duga aku terus la teringat satu babak seorang Magican yg menghidupkan semula lalat yg telah mati.  (Channel 701, aku tak ingat la pula rancangan apa, tp rancangan ni tentang trick trick yg digunakan oleh magican utk tipu kita la)


Tapi sebenarnya, lalat yg Magican tu guna bukannya mati okey. Lalat tu hibernasi je, macam pengsan seketika jab la sebab  perubahan suhu yg sangat ketara dan suhu yg sgt sejuk. *sebelum show tu, magican tu letak lalat tu dalam peti ais je pun. Tengok? Senang-senang je kita kena tipu kalau kita tak ada ilmu kan. Cehh!

Sekarang giliran aku pula try! Magician Kura!

Mula-mula aku amik tangguk, then tangkap lalat-lalat tu.

Pastu, aku masukkan lalat-lalat tu dalam balang kecil.

Lepas tu, tampa ragu-ragu aku terus masukkan balang tu dalam peti ais. *freeze part. HAHA

5 minit *mcm kejab je, tak hibernasi pun gak nya lalat-lalat tu. tak pe tambah lg 5minit.
10 minit… *nak tgk sekarang ke? Tak cukup hibernasi kot. Tambah lg 5minit la.
15 minit…. * “Berrrr.. tolong amik penyapu, sapu sawang-sawang tu jab.” Mak panggil.
20 minit…….blablaa..

Hoh! Dah dekat sejam dah lalat-lalat tu dalam peti ais? Betul betul hibernasi ni.

Buka je peti ais, okey semua nya mcm tgh layan je berhibernasi. Diam je, mcm berjaya je expirement aku ni. Hooray!

Then aku keluarkan la, letak atas tisu tepi tingkap. Bagi ada haba dari matahari sikit kan.

5 minit… * kenapa tak bergerak lg lalat-lalat ni?
10 minit… * Aik? Tak ada pergerakan pun? Tak nak bangun lg ke?
15 minit.. * “Hoiiiiiiiiiiiii! Lalat-lalat? Korang hidup lg ke tak?” monolog.
20 minit.. *lalat sekalian.. cepat la bangunnnnnnnnnnnnnnnn

Seterusnya.. Okey aku minta maaf, komfom korang ni dah mati. Sory okey. Aku tak sengaja.

 
20 ekor mayat semua nya, kasihan. Sumpah aku rasa bersalah.
Gaya Anwad Hadi ; I’m sorry I’m sorry I’m sorry I’m sorry I’m sorry I’m sorry I’m sorry!
 
Pewwett! Ain Zulaikha jadi follower i gittew. hik hik hiokkk!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments
45 Comments

45 kata-kata dari anda:

Aisyah Aina said...

siyes tak boleh blah...kesian lalat2 tu...tak pasal2 mati...haha

Nor atau Nad said...

kejam punya ahli sihir!

balecan said...

AHAHAH..aku taw!..citew nieh kan!
Magic's Biggest Secrets Revealed..aku tengok time makan nasik...dok depan tb tenganga gak tgok..haha..lawak larH!memang mati la lalat tu..hg letak peti eh ateh ka??haha

ini aku? said...

ayoo dasat ko kan.. ahahah.

fadh leyanie said...

ko bunuh lalat kura??
kejam2..
jom usha entri terbaru gua..membabitkan lu..KURA :)
http://fadhleyanie.blogspot.com/2011/06/seram-6-tahun-lepas-misteri-villa-lama.html

Fyqa said...

kau kejam. kau pmbunuh ! hik

kura said...

@aisyah aina.
xpe, jihat tuu. jadi bahan experiment aku. moga moga lalat tu ditempatkan di tempat binatang yag baik baik budi pekertinyaaa haha

kura said...

@nor nad.
bukan kejam la. jahat sgt bunyi nya.
TER kejam je pun. heheh

kura said...

@bale.
haa mungkin la kot bale, aku lupa la. hehek.
haah. aku letak peti ais yg bahagian atas tu. yela, suhu takat beku. senang sikit lalat2 tu nak berhibernasi. sekali terus kiok daaa. fail! haha

kura said...

@ini aku.
dasat sampai mengorbankan 20 ekor nyawa. sobs. kasihan merekaa ahah

kura said...

@fadh.
bukan bunuh la. TER bunuh. fahami betul betul. jgn slh sangka :( ceyy haha..

oh yeh? okey :3

kura said...

@fyka.
lg sorang. aku tak kejam laaaaaa! haha.. mereka *lalat tu TER bunuh je pun. xpe, jihat tu. hahah

Liyana Yusof said...

weh kura. hahaha.. kau mmg betul-betul kura... tersangat lah kejap mmbunuh lalat... 20 ekor lalat bergelimpangan mayat nye... hahaha....
buat kenduri arwah la kat lalat tu..

kura said...

@liyana.
alaaa. jgn la ckp mcm tu. sedih aku korang sume tuduh aku pembunuh. aku cuma buat experiment je. *muka inoocent. citt hahah..

Liyana Yusof said...

aku yakin dan pasti . ros2 lalat2 ni akan mnjelma jd hntu.. dia akan balas dendam kt ko kura.. hahaha... aku tak tau...

ekin alias said...

aiyoookk kekejaman berlaku terhadap binatang!

kura said...

@liyana.
kalau begitulah hendak nya. aku redha jew. nk buat mcm mana. sobs! hehek

kura said...

@ekin.
bukan kejam la. adehh.. sedih zuber klu mcm ni. TER kejam. hehah

Wani said...

hahahhaha...
lalat tu masuk silap rumah la, mmg menempah maut masuk situ, hihi


http://sweetpearl24.blogspot.com/2011/06/update-hari-bapa-konvokesyen-usm-ke-44.html

Raden said...

adinda itu awek paling hot skrg kn...cis...kalah gua

EYFAalias said...

PEMBUNUHHHH! taknak kawannn! hahahaa. mak aii. sampai 20ekor. pandainya tangkap lalat?

kura said...

@wani.
hah! aku sokong! Hahahaha. eh suka pula. lg pom dah ajal kan. redha tu penting heheh

kura said...

@raden.
haah. adinda oh adinda. i selalu mimppikan yu. hehh..

kura said...

@eifa.
bukan pembunuh la. TERpembunuh laa. hahaha..

haish! nama pun kura gittew :)

Shamsuddin Amin said...

padan muke lalat2 tu...
akk pun nak try la... haha

yaya_flanella said...

siot gila. hahadoyy

Liyana Yusof said...

cis ! bedebah kau kura sengal... dah la tak approve facebook aku... mulai hari ini kura musuh ketat liyana ! tak nak tawan !! bweeeeekkkkkk !!!
kura yg sengal..

kura said...

@shamsuddin.
tak baik pdn muka kat lalat2 tu. mereka berkorban demi magigcian kura. hahaha

hah! try je :3

kura said...

@yaya..
sape yg siot? aku ke lalat2 tu?
aku harap lalat2 tu yg siot walaupun aku pun ada potensi mendapat siot. hehhh hahaha

kura said...

@liyana.
alolorhhh. alolorhh. cowwyyy arhh. ittew tak oline pesbuk pownn agi owhh! manew taww owwhh! haha..

ah. nak perang ke? jgn. aku ada perisai yg kuat. haha

iniialahaku said...

ko salah jampi ni...cer tukar cket ayat...kompom leh terbang lagi tggi lalt tu

Marya Hana said...

haha, kau ni memang kejam >.<
apelah keje kau buat ni.
(geleng kepale x berenti)
HOI LENGOH ni dok gelengkan kau

kura said...

@iniialahaku.
xtw la pula. tp yg pasti, mereka tu dah tak bernyawa. hahah

kura said...

@kakmarya.
haha... bukan kejam, TERkejam.

amboir. bukan main lg menggeleng geleng kan kepala kat i ye yu. cubit nnt. ehhhh ehh :0

Fyqa said...

hoii bila nk hapdate "-.-

kerangRebus said...

hadoy.jd pembunuh xpasal2 je..kasihan mereka, ajal mereka tiba tatlaka manusia terpengaruh dgn rancangan di telebisyen.aduh, kasihan~~

Syazana A. Majid said...

actually, lalat tu dia pengsankan kejap guna sejenis alcohol la rasanya. sebab pernah buat experiment ni dulu ;)) & mmg dy pengsan kejap then hidup balik ;)

bella lim said...

HAHAHHAHAHA.. kalau aku letak kau sejam dalam tu pun mesti kau goal punya bir. hibernasi? setan je perangai. kuikui.

puteri katak said...

sume org ckp ko pmbunuh,,tp ak nk ckp 1 jep,,

semoga encek kura cepat insaf yerr..hahahaha

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

Ain Zulaikha said...

loohhhh ingat kan betul2 tunang dengan adinda hahaha

peghhhhh bunuh ke apa semua lalat tu? ke buat hobi kumpul lalat banyak2? hahahah...


eh tulisan kecik tuuuuu hahahhahah buat lawak lah kura ni...

marina anakcikbob said...

adoii.. experimen berbahaya.. nasib baik lalat. kalau kucing?

ieza.mazlan said...

hahah , banyak nyee lalat yang menjadi mangsa kan . haha . boleh laaa susun lalat tu jadi sebaris then wat jadi piano yang macam nabil buat kat maharaja lawak tuu . hahaha

ieza.mazlan said...

hahah , banyak nyee lalat yang menjadi mangsa kan . haha . boleh laaa susun lalat tu jadi sebaris then wat jadi piano yang macam nabil buat kat maharaja lawak tuu . hahaha

Finaz Jaafar said...

ko patut bela mereka =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...