2011-06-13

Tok Kuras; Macam Mana Nak Ada Ramai Follower?

Petua Berguna-1

Tok kuras : Nah ambil gambar Lisa Surihani ni, pastu tampal kat muka kau. Setiap kali update entry, jgn lupa tempek kan gambar kau yg bertopengkan Lisa Surihani tu. Tok percaya, setiap kali blogwalker masuk blog kau, terus follow.

Sayani : Kompom ke tok ni? Tak tipu? Kalau follower tak ramai juga mcm mana?

Tok kuras : Jgn r”esau. Dah ter”bukti, r”amai blogger” dah ber”jaya dpt r”amai follower”. Ter”bukti ser”atos per”atos berkesan.

Sayani : Tok? Tok pelat “r” ke tok? Cakap kat Lisa Surihani nnt baru taw!


(kalau muka aku mcm lica, komfom korg follow aku kan. tapi sayanggg. sebaliknya Haha)



Petua Berguna-2

Tok kuras : Kalau ikutkan, sekarang ni ramai blogger yg tak matang. Maksud Tok, yg umur 2-3 tahun pun dah pandai blogging. So apa kata kau rajinkan blogwalking kat blog mereka dan drop comment mcm ni “belogg wak santek gilewww lewww. iteww cukewww. wak polow itew, itew polow wak lik aw aww!”

Sayani : Amboir tok. Geli dgr tok ckp mcm tu. Tapi kan tok, tak kan saya nak follow blog budak 2-3 tahun tu? Saya ni dah tua kot, mana masuk? Tak kan sy nak baca fasal entry diorg “mamma beliww patonk barbiewww bawu tok itew. Yeyyy!” ??

Tok kuras : Ewyu. Kau pun pandai ckp mcm tu ye? Alaaa. Dah diorg follow kau, dah la. Tak perlu la kau follow diorang balik. Yelaa diorg bukan reti pun nk unfollow kau balik pun. Apela!

Sayani : Tok? Tok ajar saya menipu ye tok? Jahat betul laaa..

ni nama dia bedah bedebah dgn kura gelabah.

Petua Paling Berguna -3

Tok kuras : Hummm. Kalau dua-dua tips yg tok bg tu tak mujarab. Apa kata kau try selitkan unsur-unsur jenaka dlm blog kau? Contoh mcm ni; “Kalau u tanya mak saya, mak saya pun blur. Hahaha”? Tak pun unsur-unsur jenaka separa lucah mcm ni; “konon bila dah berumah tangga, bila isteri tengah masak, aku datang dari belakang, peluk dia, sambil ramas. Kejap, ramas kelapa, nak dapatkan santannya. Seriously, bukan berdouble meaning, memang aku ramas kelapa lah woi! ”? Tak pun ckp direct fasal lucah mcm ni “YEAHH, aku jujor la dgn korang, AKU DA PERNAH MAEN! puas?” pun boleh.

Sayani : Erk. Boleh pakai ke nasihat tok kali ni? Macam daring sgt je tok. Kalau buat entry lawak tak jadi mcm mana? Kalau buat entry separa lucah nnt org ingat saya gila seks? Kalau buat entry yg lucah. Lagilah.. Gila. Tak nak la tok..

Tok kuras : Kali ni komfom mujarab la! Kalau tak kenapa blog “Ain Zulaikha” “Ayeem” dan “Adinda Evans” boleh ada ramai follower?

Sayani : Tok? Tok kenal ke semua blogger tu? Mcm mana tok kenal?

Tok Kuras : Tok pun blogger jugak. Ni url blog tok, sikurakurapurapura.blogpsot.com. Sebenarnya, tok pun tak ramai follower. Follow la blog tok ye! HAHAHAHAHA

Sayani : Gambit la tok ni. 


Mood cuti 4bolan- Aku nak kerja! Tapi malu.
Penghargaan- Cik puteh sbb buat entry utk kura, I follower dia yg ke-100 yaw!
Harapan- Nak ramai follower! Miracle miracle!
Rumusan- Opocot adinda evans! *melatah. Haha

*panjang juga aku menaip kali ni. bangga, beso lobang dong.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments
44 Comments

44 kata-kata dari anda:

hana said...

tips yg x bole di ikut..
rosak ni..
hahaha

kura said...

@hana.
jgn ikut, tp itulah realiti wo. ceyy Haha :)

Ayeem Jemain said...

haha. sblm ayat aku tu ayat sape lak tu?

kura said...

@ayeem.
hah tu ayat si ain zulaikha. ayat tu kat profile dia. haishh. dah la lawakk pandai melukis pula tu. *kembang ain zulaikha ni haha

didi chann said...

hahaha macam2 hal laa tok kuras ni ! ^^

kura said...

@dd.
taw xpe. menyampehh -,,- haha

Ain Zulaikha said...

hahahaha yang pasal lisa surihani tu , siap ada perkataan dia pelat r, ... hehe kena rajin blogwalk jgk and ramah dengan orang.. yang perkataan lawak tu haha tak tahu lah pulak boleh terpengaruh blogger lain nak follow.. HAHAHHAHA!

ok tak kisah pun nak pinjam ayat tu. :)

fadh leyanie said...

report lisa kura buat entry pasal dia..haha
bagus jugak tips2 kat atas..blogger umur 2-3 tahun? cayalah !

bella lim said...

haahhaa. macam cilanat je kau kan.. apahal kutuk lisa pelat r. mak kat sini terasa, nokk! haha. :p

AMBOIR!

balecan said...

eiiiiuuuwwwww...sikur"apur"a.....semua car"a tok kur"as nieh berkesan larh!!Aku ada maruah tapi aku penah main je....aku saja ja cakap sebab aku ada maruah larh!
ahaha..teruih trafic naek gila kan!

kura said...

@ainzulaikha.
tu kan tagline dia. aznil pun ada nganjing dia, inikan sy. ops. haha..

kena rajin blogwalk n ramah? tips tuu. :)

eh. setiap kali blogwalk, firstinsperation adalah dari kata2 kat about kot. ceyy haaha

kura said...

@fad.
ha report report. saman kang! eh. hahaha..

hah. blogger umur 203 tahun tu hiperbola je kak. heheh

kura said...

@bella lim.
oi. mana ada aku kutuk. aku mcm CARING je. Amboir! huahuaa...

mak kat sini terasa? AMBOIR".. Haha

kura said...

@bale.
berkesan yew? ada mcm kopi jantan? HAHAHA

jom bale kita ngaku kita pernah main. eh. *tergugat pulak adinda. hahaha

Fyqa said...

tips cam best. whahaha ;)

kura said...

@fyka.
haha. xbest pun, merepek je lebeyy ni. haishh!

puteh Nazumie said...

ape ko merapum merambam skrempes ni tok kure oiii...~~ase cam nak follow laju2 jew blog ko..~~hahaha...tp mmg already follow dah....rrrrrrrrr~~~~

Shamsuddin Amin said...

nak try la petua ni.. hehe

balecan said...

Aku kalau ngaku kat belog aku aku pernah main dengan SiKuraPura lagi masak aku weh!hahaha..Kalah hg aku punya follewer..

kura said...

@putehnazumie.
hah. aku bosan, bila bosam aku pakinson. so bg mengelakkan pakinson, aku merapu meraban la. haha

nsb baik dah follow yew haha

kura said...

@shamsuddin.
alaa.. tp anda dah ramai pengikut pun kan. si blog kura ni je xda follower. sobs. sobs. sobs.

kura said...

@bale.
alaa ngaku je bale. baru la boleh masuk metro frontpage gitteww!

*ke takot eton marah? hahaha

ini aku? said...

bukan main lagi petua tok kuras ko.

kura said...

@ini aku?
haha... tok kuras la katakan.

EYFAalias said...

makk aii. hahhha. tak boleh pakai. ahaha

kura said...

@eyfa.
boley jeee. hahaha

aku nabihahaha:) said...

best rupanya blog kura ni.. baru jumpa sory lah bru nak bls knjungan

kura said...

@nabihahaha.
best lahh sesangatt. tp xlawan best akunabihahaha.blogspot.com. ahah!

Ain Zulaikha said...

hai, kalau u tanya mak saya, mak saya pun blur hahaha! heehehe

kura said...

@ainzulaikha.
okey, kali ni bila u tanya mak saya, mak saya dah tak blur. hahaha

miss dynda said...

HAHA~ terbaik terganaz! terbaik terganaz~!

**opss, tetibe mnyampuk.. tp sngt enjoy bce blog anda! :)

ekin alias said...

belogg awwwkkk enseem gilewrr lewrr. cayeee cukewww. aawakkk poloooo titew, titew polow awwwak alik aw aww!

HAHA

kura said...

@miss dynda.
kurakura ni tak ganaz, kurakura ni lembot. sopan gittew. haha!

enjoy ye :0

kura said...

@ekin alias.
amboiiirr.. perli yeee. campai atiew awakk! ah aku gedik haha

miss dynda said...

lembut ker.. haha

enjoy.. bak kata nora danish "soo kite enjoy~~"

oleh krn trlalu enjoy menyemak kt blog tuan hamba, maka patik TERmerapu psl blog tuan hamba dkt blog patik.. harap tuan hamba tak kesyah! haha :D (mengom la dynda!)

kura said...

lembut ah. lembut gittew lg. haha..

Oh eh? hik hik. okey, skrg juga beta meblgwalkg di blog tuan hamba k. cehh haha

yaya_flanella said...

belog ittew omel. jeles lettew! :p

miss dynda said...

beta yg x tahan tu.. hahaha

kura said...

@yaya..
oww owww. yelaww belog awakk agi omel. cittt hahaha

kura said...

@miss dynda.
biasa. belum pakai kekanda adinda lg.
eh. merepek. hahaha

Nur Fiqah Zara said...

sy follow u...if mind, follow back.. sy newbie dlm berblog nie..

Marya Hana said...

kau mengutok lisa an..? bedebah..
haha..

kura said...

@kakmarya.
bukan kutok la. tu caring nama nya. eh eh. Hahah

SyazwanSarawak said...

pehh. ni mesti boleh dapat follower beribu-ribu kejap je >XD


salam singgah dari ping.busuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...