2011-07-23

Bapaku Seorang Nelayan (kaya)

(Tajuk kat atas tu ayat membodek abah. Ehem! $$$ )

Bangun pagi, pukul 230 am start moto. Weng! Pergi ke lombong berdekatan.. *sementara itu aku tgh syok tgk tv.

(Ohya, abah aku dah lama bersara. Dia mmg suka bab-bab fishing ni, so bila dia bersara mmg kerja dia nak ke lombong sungai je. Sampai kadang-kadang mak aku runsing peti ais penuh dgn ikan je; hah.)

Sambung cerita, 6 jam kemudian nya. 830 am- Weng Weng! Bapaku pulang… *sementara itu aku sedang nyenyak meniduri bantal pelok. hiok!

Tiba-tiba mak jerit-“Berrrrrrrr! Bangun… tolong abah kat luar tu

(bukan tolong, tp snap gambar je lebih. haha)

Dan ini hasil untuk hari ni..



Fuyo? Ratos-ratos juga kan..

Tp, bukan selalu pun dapat rezeki mcm ni abah aku ckp. Lagi pun, bg aku rm436 mcm tak bermakna sgt pun bagi abah aku. Bukan maksudnya TIDAK BERSYUKUR! Tp, tanggungjwb sebagai seorang bapa sgt berat kan. Nak bayar duit itu duit ini, nak beli barang rumah keperluan rumah. Memang cukup cukup utk tampung kehidupan kami. Moral of the story, jgn lah selalu mengepaw duit bapa korang. 

ps:: entry ni bukan nak tunjuk-tunjuk, tp sebagai pengajaran. Bapa aku sanggup bgn pukul 230 am demi beberapa keping duit kertas, aku pukul 230 am best tgk tv. heh! klu kat u, layan movie. assgmnt semua ntah kemana. fak la kau ni zubir. Eh. haha...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments
42 Comments

42 kata-kata dari anda:

aku nabihahaha:) said...

hiok! kau mungkin memaki atau memerli aku? jap aku nak tanya bapak aku dia rasa dipau ka? hahaha.

Anne Biella Rani said...

sayunya~~~

athirah said...

conclusion : jangan la mengpau bapak . tapi kalau dah bapak bagi duit tu jangan la tolak . haha






visit my page if u like ;)
http://athirahshariffudin.blogspot.com/

kura said...

@nabihahaha.
hakhakhak.. ops! aku xda niat pun mahu memaki inikan memerlikau wahai nabihaha. hiok! hahaha. kebetulan je ni wo. haaaa

kura said...

@anne.
sayu sekali...... kata nak hari raya. feeeeelll kena lebeyyy haha

kura said...

@athirah.
itu hypothesis yg da bommm. mmg boleh pakai! ahahaha


ok :3

miss dynda said...

berrrr! bangun. udoh2 le tu dok "meniduri" bantal pelok nye yok... ahaha :P

kura said...

@dynda.
Eh. ayat tu kau reka2 sendiri yew. amboir. pandai nya memanipulasi ayat! hahaha

Aisyah Aina said...

aku tak mengepau duit bapak aku tapi bapak aku yang mengepau duit aku...hahaha...

aku nabihahaha:) said...

hahaha. nasib baik. kalo tak aku remove post tu.

kura said...

@aisyah aina.
hoh? ye betul? terbalik pula. siapa yg melahirkan siapa ni. Eheh! haha..

kura said...

@nabihahaha..
amboir. -bak kata bella lim. haha Sampai nk remove2 post.. rilek la rilek la. hioks!

aku nabihahaha:) said...

haha. kura! aku rilek la ni. joke weh joke..

H.J said...

apesal tak ikut je ayah tu..haha..

Fyqa said...

bgus abah kau, kau ptot contohi beliauu.

Anne Biella Rani said...

alaaa... tak boleh feeeeeeeeellllllll lebih laa... abah dah takda..... huuuuuuuuuuu~~~

kura said...

@nabihahaha...
oh kau tgh rilek ke? joke? haha... nescaya aku tak boleh menafsirmu. xda kimia. hahaha

kura said...

@H.J.
Errr. bukan xnak ikot. tp tp tp tp. Haa alasan tetap alasan kan. haha

kura said...

@fyqa.
abah mana yg xbagus. semua abah bagus kecuali yg dalam drama dlm filem tu. sume kaki botol kaki rogol. Cehh! haha

kura said...

@anne..
Oh yeke? xpe, abah tetap dihati walaupun sudah tiada :')

miss dynda said...

tak, klo aku yg brada d tempat mak kau, ayat tu la yg akn aku bagi. wohhoo~~

teha said...

bersyukur dgn rezeki yg kita dpt.. :)

kura said...

@dynda.
amboir. berjiwa mak juga kan kau ni. ada bakat dah. hioks!

kura said...

@teha.
haah. betul tu. bersyukur tu penting :)

miss dynda said...

abes dh namanya pompuan takkan berjiwa bapak pulak kan? hiok! hiok! hahha!

ini aku? said...

kann.. banyak gak tu..

aku nabihahaha:) said...

xpa la kura. takda kimia pun okayyy..

Shyra. said...

berrrrrrr tu zuberrrrrrr eyh??? hoh!! aq bace cam berrrrrr tu cam berrrrrrr cam cam cam... ouhhh. name kau rupanya!!

kura said...

@dynda.
mana taw. ada je pompoan berjiwa bapak. bakal queen control. amboir! hioks! haha

kura said...

@iniaku.
hah. mmg banyak. apa yg bnyk ntah. hehek

kura said...

@nabihaha..
ayat kau tu ayat apa? ayat mcm kasihan je. dah mcm jak sparrow dah kau ni.susah nk djangka. eh mepek dah aku ni. ahahaha

kura said...

@sira.
hahaha.. mst kay baca berrrr tu mcm gam kan? kuangjoo.. baca berrr tu hensem2 sikit ye. hiok!

miss dynda said...
This comment has been removed by the author.
balecan said...

Susah hg taw dak jadi nelayan macam aku..mana peacock bass wehh...aku bela sekoq nih wehh...Hah.a.Apak susah payah anak mewah erkkk..hahah..len Kali follow la Apak hg p angkat IKAN wehhh...best wehh boleh amek gambaq IKAN pulak...bukan kura betina plak

miss dynda said...

yeee ke? xtau, saye bkal mak yg pnyayang. muahaha yaiks!

*pstt.."untung la abg beben follow..." ahaha

July 24, 2011 6:43 PM

kura said...

@bale.
haish. mana ada anak mewah.. baju pun bundle jeww. hahah. ermm. aku tak boleh folow apak aku, aku cepat sejuk. kat lombong tu suhu dia -8C kot! mati terkujuq aku nnt hahah alasan.

kura said...

@dynda.
erk? eyekk. ops! haha.. xpe, moga2 ye. amin!

yela untung la untung la. nganjing balik lerh tuuu -,,-

miss dynda said...

AMIN....... haha

mkn cili ke? kerh kerh kerh!

Nor atau Nad said...

bapaku pesara :)

ekin alias said...

bnyak gak...law satu hari dapat mcm tu...kaya dah`

bella lim said...

wooo sehari 436, pakcik kayo pakcik kayo!

fara feroza said...

uish..kalau sehari ratos2 cam ni..kayooooooooo!!!!.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...