2011-12-06

Apabila Kura-Kura tak Pandai Berenang!

Macam biasalah, tajuk entry gua mmg gempak- tapi yg hado haprak. haha

Eh! Assalamualaikum natural-natural beauty/handsome sekalian! *handsome tu aku rasa mmg natural, tp yg beauty tu? heh. ramai perempuan skrg fake beauty. ops. har har har

Okey, hari ni kelas gua 1 hari dibatalkan. tepuk-tepuk-gembira-sikit-rakan-rakan! haha.. Tapi.. yg tak gembiranya.... esok gua ada test, ada submition formal report and next week hari isnin pun ada test. Haish. Gua meraih simpati ni. Jgn lupa komen goodluck. haha.

Eh. Cakap pasal komen, maaflah ye follower-follower sekalian. Aku makin busy actually malas, so rasa malas nk balas komen-komen korang dah makin menebal. gituu. haha (tp aku rajin bw kan?)

Eh. Apahal aku mcm mencerikan kisah aku kat korang ni. Aje gedik.. Entry ni pun mcm dah lebih dari 100 perkataan. Macam la korang nk baca kan.. *xoxo utk silent reader. Ehh tak pasal-pasal. haha

Kembali kepada tajuk yg gua yg gempak tu, nah gua sajikan 2 keping gambar utk korang- 


Jangan salah faham, pelampung tu gua nk bg kat anak saudara gua kat seberang kolam ni. Bukan gua tak reti swim. whoa! hahaha


Eh... Terlebih beraksi pulaaaaaa.. *tolong abaikan bontot gua yg mantap tu. hahaha

Ohh. Lupa nk bg tahu, masa ni aku sedang bercuti bersama keluarga di Port Dickson. Pertengahan tahun ni haritu.. Best gila! Paling best pulak bila kakak gua yg baru bertunang hari tu tak dapat ikut sekali sbb kerja. kahkah.. *suka gua gelak kan. haha


Cee tengok reaksi anak-anak buah gua tu? Terserlah kejelesannya bila gua dpt tiup+potong kek. hahaha


Aku harap, nnt dah besar. Aku dapat beli satu speedboat cenggini. Boleh bawa bini-bini aku ronda-ronda 1 malaysia..  he he he


Sebenarnya, gua homesick. Gua rindu kat family.... Sobs.. Jauhnya melaka-perak. Puii! haha

Lastly..... gua nk cakap... Ingatkan bila kelas batal, gua boleh study... Tapi, apakan daya... Syaitan itu lebih setan gamaknya. Eheh! haha..

Salam kamu semua! 

zzzz.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments
68 Comments

68 kata-kata dari anda:

Saddila said...

abg ! kejap gua , kejap aku . apa ni ? baru bangun ke ?? haha

memang tak dinafikan , sangat mantap itu monntot !

OKAY GOOD LUCK , proud your parents :)

Fyqa said...

kesiannnn. homesick gupenye...


haiiisshh

ayuyuuu :) said...

mesti gelap kan bila dah berjemur ke PD tu?

:)

haih seronoknya ade kelas batal. heaven.
haha.

Wani said...

aik! kalini takda gambaq gerak2 pulak...=D

AliaJustea said...

erkk.. oke .. tak tahu nak komen apa sebenarnya .. apa kaitan tak pandai berenang dengan potong kek tu ==' .. tambah lagi kelas batal .. hadoiiii ! den tengah demam, kau makin buat pening lalat pulokk..

yang pasti , cuma nak cakap GOOD LUCK !

mizzkechique said...

stadi okeh!! bukan stido.. haish la budak ni..


niway, gud luck!!

Aien Not Alien said...

melaka-perak...hehe..


kalau jadilah tahun depan punya depan punya depan...nanti mak aku dapat besan orang perak...hehe..

aku pulak mula la berkira-kira raya nak kena balik perak ke balik melaka....haishhh...


errr...good luck!!

KaK LimAh Si SupiR said...

ohhh gdluck test n utk semua cabaran yg ad..ahaha :P

Wadi AR said...

kann. padah tak mengajak aku centu la beliau

ainwaheeda said...

gud luck kura2pura2..
fighting! huhuhu...

EYFAalias said...

gedik je pakai pelampung. ahaha

Juliet_iRa~" said...

haha..berenang di daratan la gamaknya tu..;p

seronok dok tepi pantai ea..

aqmalazmi said...

erkk..bukan ke kura kura pandai berenang??hahaha
ehh kura kura pon amek test kew??
*pitammmm
HHAHAA..
good luck bro!

haslinda said...

gud luck utk test2 yg bakal tiba... :)

farah izwani said...

hah.
pandai kalis pelampung untuk anak sedara.
pui. haha

.diannorhayati. said...

har har


berenang camtu ke? muahaha

bontot sgt awh-some.

ehh?haha

homesick da?ohh kesian ;p

btw gudluck *kene pakse.

hehehe ;D

Saiazuan said...

huyoo holiday brsama family :)

adeyla said...

simpati.simpati..goodluck bro ! :D

fany wany said...

padan muka ada test, selamat berTEST.
haha

Hanie_Dew said...

kura kura berenang pakai pelampung dalam kolam ait cetek. ahahahaha..

kemain lagi angan angan ko nak beli speed boat bawak bini-bini ku gengster ke. habis la kau.

dian said...

haiii,, salam kenal ia dari dian. ^^
o iya jangan lupa mampir ke blog dian iya di http://blog.umy.ac.id/rumahkiat/,
wuaaaah.. blog kamu bagus. good luck iya kawan.. ^__^

SALM BLOGER INDONESIA.

" Tukeran link juga bisa. "

Lea Isnawi said...

hahahahah. pasal cetek benor air kolam tu

ke pembiasan cahaya telah berlaku?
kahkahkah

::fadh:: said...

hahha..kelas gua plak dah 3 hari berturut-turut batal...datang buek ponek jo..camno tu???

IQ = Iez Qis said...

ape hal speed boat kat kolam renang~~~ adess la!

tak nak wish goodluck pun, nak jadi silent reader je..hak3~~~

Sarah Mohd Saleh said...

abg nih mcm reti jek berenang kannnn,auwww

Chris-ty V. said...

zubir2.. hiakk! Good luck utk esok and exam2 seterusnya okeng? Hehe.

Nur Aischa said...

hahaha ala besnta dpt pergi bercuti.. goodluck utk exam ya! :D

Ariena Hisham said...

Bersimpati betul kalau KURA-KURA tak pandai berenang! XD

Nor atau Nad said...

sibuk kan kau,, org pegi PD dia pun nak pegi PD -___-"

p/s: ehem seluar tu aku rasa kena beli saiz besar sket. hah lagi satu baik ko balas komen. kbye

Dynda said...

good luck zuberr.

*itu je nk ckp. okbai

hani said...

sampaikan simpati akak pada kakak kau tu dik oi!
tiba-tiba pilu bayangkan perasaan dia tak dpt ikot g PD

*aku lak yg tacing lebeh!*

IEQAH said...

^_^
luculaa si kuraa ni tapi gajah sukaa kura taw :)

sleeping_maniac90 said...

ak x heran la wei..
hr nih pun 1 hr aku xd kelas..
mwahahahhaahha..
ko la setannya hak3..

iQa~ said...

hahahaha...nasib pelampung tu masuk badan...

kalau muat kt celah tangan je??? =P

milo said...

heehe..syok ouh g PD! goodluck test! :)

miss UnGu said...

wah..pandainye berenang..da bly tepuk bahu sendiri ye..

~::KUYA HARIS::~ said...

best nya laa dpt bercuti :') tetiba rasa nak pergi cuti2 juga. uwaaaa..very tired laa.

CZ said...

baru tau rupanya kura2 perlukan pelampung untuk terapung

pic speedbot: bawak bini-bini ye???

yaya_flanella said...

mmg mantop! haha. eom december ni yaya pulak pergi bercuti kat pd. :D

EZAN IDMA said...

mantap la sgt bontot tu! hahahah

ILA HonEyBuNNy said...

wakakka...comeii sungguh gaya rennagnya..hehehhe

sama la kita..ada nyakit malas ckit sejak mnjak neh..ehhehe

m!3yr4h_LolLy said...

gudluck ! keh keh

kura kura pun panda homesick jugak ek ? sweet la. ;)

Outbound Malang said...

berkunjung sob..salam blogger
salam kenal dan sukses selalu ..:)

Yumida said...

yg tu pelampung budak kecik nyer.....mesti kempes kan angin pelampung tu...hikhikkkk...klo dudok lam besen ok ape....

Nadzirah K. said...

hahaha.homesick rupanye..tapi,memang best kalau class xde..

ZYASH said...

hahahaha, banyaknyer keje sekolah...huhu, "Akak" pun samer...

Lynn said...

apakah annda suka berenang di kolam cetek..hiok hiok hiok.. ^_^

.m a c h y. said...

HOMESICK? EHH~

nick dot anis said...

hahahhahhahahahha lawak gile..ilang stress i baca entry u kura2..neway good luck ya!

cheqwa said...

cisss,gua tepuk tangan bukan lu dengar =.=
syuh syaiton nirrajim~ ;)

Atiqaa A. said...

aku baru nak kurangkan dosa.tapi kau dah sajikan ontot kau tu pulak kura. har har har <--- tiru gelak ko =p

Liyana Zahim said...

Oit budak.. Kalo tertekan dgn khidupan jgn dok tayang montot tu.. Censored2.. Hahahah.. Sengal!

Sunah Sakura said...

bini-bini??? ooo..ada hati nak kawen banyak ni..hahaha

ieyza afieyna said...

haha.. bila dah besar nnti nk memiliki bnde tu ? bukn dah besar ke ? haha.. :D

GuDLuCK eh :)

perak kat ne ??? hee

Mya said...

pakai pelampung? oke comel! =p

Hanie_Dew said...

pelekat gambar kura kura lekat kat cengkerang kura kura. mesti ohseeemmm..

Husna said...

apabila kura2 tak pandai berenang;
Sungguh pelik tajuknya..

Jgn jadikan alasan kalau malas;
hehee.... :))
Good luck...

Jue said...

Wokeh!aku dtg blog ko!hahahaha slama asyik Hanie je kan dtg mnempek

Amboi ko pkai pelampung kmain kan..aku pnah cuba pkai, rs awkward gilos..mcm x bgerak je hahaha

Aku ade speedboat. Nanti kalu ko dah bli, kita race tau tau haha

Outbound Malang said...

mampir sob..nice post..teruslah berkarya dan sukses selalu..jangan lupa kunjungan balik ya..:)

Nur Saina (AntooUngu) said...

manje ropenye! haha goodluck kura!

Zaza Fakharuldin said...

haha. lawak2...

.m a c h y. said...

purple lagi laaaa. Eh. haha

Bluewendy said...

woohhh!! bestnye bercuti ngn family!! syiiookkkk3!! mantopnye buntuuuuuu....ttt :P

Cha said...

Hahaha. Buntut tu yg mahal tuuuu. =P

Eera Shera said...

orang pun homesick jugak :(

aimie amalina said...

asenye dh berlalu exam tu kan
x yah la ckp gud luck
hahahahahaa


yela2..kang nagis
semoga berjaya adik kura!

smilenajah93 said...

haha ! lawaklah kuraaa~~~

Sarah Mohd Saleh said...

da mcm penyu mengawan da nih tgkk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...