2012-04-24

Aku Seperti Itek. SERIUS!


Assalamualaikum kawan-kawan, 
Mohon ingin berkongsi satu cerita kepada anda semua petang ini.

Seperti yang kita tahu, alangkah seronoknya rasa bila kelas dibatalkan last minute. kann.
So, dengan ke excited tan yang tetiba membuak-buak bagai nak rak ; JOM BALIK!

Tapi keluar je kelas, Oh! Hampa. hari hujan. lebat nauu bak kata orang melakau..
So? kena la tunggu sampai hujan berhenti. // Peritnya menunggu macam bini first tak bagi kawen lagi.

Tapi nak buat macam mana, gua jiwa kelajuan. Hujan dah reda sikit, terus capai skooter.
Dan balik. // Rasa nya dapat balik macam berjaya tipu bini kata pg holiday padahal kawen lari kat siam.
Ha Ha Ha...

Thenn.. Thennnnnn. Thennnnnnnnn.
Sedang best layan perasaan nyanyi-nyanyi berangan-berangan pada kelajuan 60 Km/J.
Tiba-Tiba.. yeeeeeeahhh. Tiba-Tiba ckp luu..
Ada dua orang awek, naik moto juga memotong gua bersama skooter gua. peh.

Dalam hati "Eh. Minah rempit sangat minah rempit ni.. Tak takut kelajuan ke.
// Padahal aku memang bawa slow pun tadi kan.. hahaaa..

Ok, nevermind.. nevermind gituu.
Malas nak cite, tengok gambar ni supaya korang lagi faham ;



Photobucket



Yakni... Inilah kejadian yang menimpa gua masa odw nak balik kolej.

Memang salah gua mungkin sbb ambil lane kanan, tapi masalahnya..
Kenapa dia dengan laju tanpa ber signal nya terus masuk nak belok ke kanan? 
Kenapa? kenapa?

Paling gilanya, dia tak jadi nak belok, dan masuk semula ke lane kiri.

Sudah la tengah hujan renyai-renyai.. Jalan licin.
Paling best, dah buat gua terkedu (pinjam ayat wadi) seperti itek mengawal balancing,
boleh pula pandang-pandang sambil buat muka bajet korean kat gua. eeee. gewam titew.

kalau berhenti tepi jalan sambil caring-caring gua sambil kenal-kenal tak apa juga. hekhek


Beginilah rupanya gua punya kaki masa nak kawal skuter dari jatuh bersepah, lawak pun hado. haha..


ok lah..
terlupa ada banyak kerja lagi nak disetelkan.

bai. bai...


*gua rasa, minah dua orang tu memang saje kot nk bergurau dengan gua. tp mereka cun. ruginya.. eh! amboi zuber amboi.. hahaha




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments
71 Comments

71 kata-kata dari anda:

Wadi AR said...

amboi. kemain zubir. amboi. amboi. amboi. amboi

xila riston said...

ntah minah tuh la bini ke2 yg ko doakan. em em emm

adibbbb said...

nasib baik tak tergolek. kalau tergolek maka tiada la entri ini. haha XD

BellaJane said...

hahahahha alahai kesian nye kura2

jeely jelly said...

alah rugi, apsal tak potong die balik. haha

Nor atau Nad said...

serius mula aku ingat gambar tu platypus berkaki empat -_-
kena byk belajar lgi kau ni.

faten osman said...

ahaha.. kesiann

tajuk entry macam dah taknak jadi kura2 dah XD

Cik Suriz said...

sadis2.. jom lah lawan ride. wa rider gak

Rizq Herinza Syadza said...

amboi kemain kena sakat minah rempit! :)

Anisa Hang Tuah said...

awek tu minat you lah kot

hehehe

Anisa Hang Tuah said...

awek tu minat you lah kot

hehehe

IQ = Iez Qis said...

hak hak hak! shiannye dier kena kaco dengan awek....tapi sayang, awek maen kaco camtu jer, bukan nak bgi no tepon ke ape kan...

Rann said...

hahha .. lawakk! :DD

haslinda said...

wah... bahagianya kelas batal...

apesal x potong balik skuter awek tu??? haha...

Fyffah said...

amboi dia . amboi dia . gua ah awek tuh . tpi gua naek kreta . lu jgn main2 sama wa bebs . :P

Sarah Mohd Saleh said...

hahahhaha...hamboiii lagat macam mat rempit tpi boleh kalah dengan minah cun tadi..malu guee sebagai bekas rempit sejati nih derr.

cik mun said...

huhuhu...memandula dgn berhati2..pesanan ikhlas dari pihak penaja..

AwieKashi said...

hahaha...hawat hang tak cool je?

Yumida said...

hihi..kelakar la...

cmne nk buat pic gerak camtu?

ascil.punye.lah said...

ahahahaha minah tu saja nak ngorat tuhh.

zera eira said...

kura gatal. eh eh eh. memang pon. haha

Mr.She said...

haha. siyes kaki kau jd cenggitu. kompem awek tu gelak tah hengat kt kau klo dia tengok :DD

ZaRa said...

*keinginan ber utk kawen len nmpknye agak tinggi*

mgkn awek tu:
-nk ngorat ber kot
-sesat nk cari tmpt
-nk ajak merempit sme2

Boni JLL3 said...

dia sebenarnya nak ngorat ko tu.hehehe

Tasha said...

kalau jtuh naya~

ish diorg ni...hehe

.m a c h y. said...

60km/h je kura? Atotooo~ kura-kura pnya limit mmg gitew keww? ehee eheee

twinkle twinkle said...

ahha mcm2 cara org bwk kete ,,pening2

Maya Lisa said...

wakakakakakkak !! kalau lah maya ada kat tebing jalan tu, maya bantai gelakkkk je ! baru tolong ke, apa pa ke,, baahahah !

echaRierie said...

haha..kura gatal ea..
naseb baik cun klw tak cun xpndg lettew.. haha

♥ wawawawa ♥ said...

nape x ptong die balik! hehe

eLL said...

okay. aku follow 1x, ko pegi follow aku 200x okay.

http://ellnekimura.blogspot.com/

mizzkechique said...

hahaha..mujur bkn akak yg potong aku.. akak skuter gak, tp solo.. klu akak yg potong kau, akak trus himpit bagai lembut tersepit idung..

IEQAH said...

hahahaha..kalah dgn awekss ka..

sukaa laa flashh tu buat untuk ieqah lapan bole?? HAHA

-SUPERGIRL- said...

hahaha boleh lak tak jadiiii nak belokkk ..

nga hujan kelam kabot lah sikit kot . hehe

Cik FaRiZaM said...

eh sy pon suka kalau kelas batal last minit.lecture call kata kelas btal...ahhhh syok gile...tu time dulu la sy study :D

fizafantagirO said...

hamboii kemain merempit la kira minah tu .haishh ujan2 plak tuh ..
sib baik kura jaga keselamatan :) gud gud .

suwitttnyaaa animasi tuhhh .. hik hik hik ..

Mk Syahir said...

hilang lah kejantanan kena potong ngan awek bro!hahaa

Ardini Izzati said...

Nasib baik tak kena pape kan :)

si kiut lavender said...

hahahha....saja tuh dia nak usik2 manja si kura ditengah jalanan..muhehehe

c'axoera ヅ said...

apa kata gi amik lesen memandu balik ehehehhe :p selamat berkerja dengan jayanyerrr heheheh

Zakaria's daughter said...

peh peh bebtul jiwe kelajuann lettewww.

kalah dengan awekkkksssss.
aww

EYFAalias said...

menyampah class cancel last minit! rasa nk tembak aje lecture!

aimie amalina said...

hahahahaha
hamboiii
dlm dok marah
dan lagi usha awek
hehehehhee

hassy chan said...

kah3.. minah tuh lgi teror dr ko..

m!3yr4h_LolLy said...

minah to dah bagi chance nk suh mengorat dia, tapi buat2 tak paham pulak. ape daaaaaaa

Syakir Rahman said...

hahaha....pompuan kalo bawak moto mmg bahaya... XD

♥AieN ChoiN♥ said...

hahahaha..jatuh saham kura diperlakukan oleh gadis korea itu..hemo hemo hemOoOo..lawak plak rase..!!.. :)

Aien Alien said...

amboi zubir amboi amboi. kamain bersepah kaki kau mengawal skuter :D

milo said...

Hahaha awat x buat2 jatuh sah2 diorg tlg bawak g spital siap dokong lg . Hahah

SYIRA RAHIM said...

amboi, tak sabar nak balik ye. jiwa kelajuan la sgt haha.

kesian lu dipotong oleh awek-awek tu. eh dipotong? hm.

Ieyza Afieyna said...

haha.. macam2 la kau ni.. lawak2..

Umie Artoqiemie said...

abe we, kite la awek jiwa kelajuan muka macam korean tu aww~~

ZYASH said...

Alhamdulillah...seabaik tak paper... Ko dah dpt tempat LI lum?? LI kat ner??

Iera said...

amboi si itek kura. heheh

Suza said...

mmg pelik ! saje jer kot nk tunjuk gaya lebih dia hahaha

Zaza said...

amboi dia :p

fairus abu bakar said...

anda ditag..siLa dtg kat bLog saye cik kura!

rerehalim said...

amboi kaki dah macam tarantula sempat lagi menggatal~

si ngokngek said...

hang nk kawin ka..asyik mention bini lah,kawin lah..haiyaa

Liyana Zahim said...

Kakakakakah.. Meroyan haku bce entry ni.. Sabo jelah.. Stiap frasa amat over ye.. Perbandingan melampau.. Nak gud2 je ye.. Mmg da niat nk kawen dua ke apa?

Mula2 akk tak phm gak tgk gmbr tu pas bce bru paham.. Saiko sgt korang2 kan? Hahahahha!

Lea Isnawi said...

tak rasa tercabar ke weh?

hahaha

Nadzirah K. said...

peribahasa baru,
seperti itik mengawal balancing..
hahaha...
adoi,x boleh blahhh...

zaza iman said...

amboi dia...haha

Syazwan Che Deraman said...

dia ajak kau racing tuh!

Eera Shera said...

mesti lawak gila mase ko nk control dr jatuh tu kah3.. ni mesti ade cita2 nk kawin lebih dr 1 ni kn..

ps: pandai la kura2 buat gmbr gerak2 tu. request buat header bleh?

ZYASH said...

=P

lisa said...

kalau tergolek, malu jadinya. D:

hafizudin said...

Saya melihat blog ini adalah sangat bes untuk diteroka.

jatuh cinta pandang pertama lah orang kata.

Woi.
Nanti gua ada masa lebih.
Gua datang sini balik okeh!

(impres ganda tengok gambo gerak gitu)

Saddila said...

haha gila comel cerita ni :))

Myra Arshad (: said...

haha, lain kali jerit kat minah rempit tu, takya nak bajet korea sangat la, naik moto pun tak reti. hahaha

Tim Cik KupuKupu Ungu said...

hik hik. die nak ngorat kut la. tapi care kasar , :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...