2012-04-16

Kepoyoan Kekura & Pepenyu di Pangkor 4.0


Fessofol// Assalamualaikum. kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang. Ahaks! *maria elena gerek heleng.

Wah. Wahh… Bestnya cuti midsem gua.

Nak tahu bestnya macam mana? Bestnya macam “jantan gatal dapat kawen empat”. Boleh bayangkan tak? *mesti perempuan-perempuan sekalian sukar sekali membayanginya. Ha Ha Ha Ha

Okey, sebenarnya gua tensen ni. Biasalah, bila dah habis cuti otak ni secara auto memikirkan assignment/test yang melambak-lambak tak setel-setel macam sampah tu. Eheh!

Tapi, apadahall. Gua nak tunjuk juga gambar-gambar gua bercuti di Pulau Pangkor tempoh hari. Ouch! Ouch….


Packing barang punya banyak, padahal sehari je pun pegi. Haha.. Janji feel bercuti kan. // Helmet Steng Merah oleh Company Apek sewa motor // di jeti Pasir Bogak // di Kota Belanda.

Ini nama dia ikan buntal. Tak boleh makan pun, so saya mengamalkan tagline “Catch & Release”. // tapi rasanya macam catch & campak je tuu. Hahha

Photobucket
Kempunan sangat nk ke Pangkor kan, dua orang pun jadi. Balik hari pun boleh.. Dah macam gay terdesak je rupa nya. Haha

Bajet snorkeling lettewww. Haha… Location; teluk nipah (Pantai kecil tapi ohsemm berhadapan Pulau Giam)

Gua rasa, ini gambar paling failed! Haha… tak ada ke tempat lain paraok tu bersandarnya. Time aku nk bajet-candid-usha-cik pepenyu la dia nk buka bajunya bersandar santainyaa. Gewammm kiteww!  

Ini pula, gambar paling terbaik. Original ni! Flare dari sunset masa kitaorang nak balik senja tu. Serius ini sunset yg paling indah selama 4 kali trip kitaorang ke Pangkor. Phewww!

Bila dah gedik sangat, inilah yg berlaku.
L.O.V.E
Hahahaha
*buang tabiat ni, nasib tsunami tak sampai kat pangkor petang  rabu tu. klu tak, aruah periang orgnya. haha





Okey. Itu je gambar yg nk ditunjukkan. bak kata blogger; Sila JELLY. 

Dan sekarang, buka minda buka hati buka segala-galanya – BERRR CEPAT SIAPKAN ASSIGMENT dan STUDY utk TEST!

Peh. Peh..

Baibai…




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments
78 Comments

78 kata-kata dari anda:

mizzkechique said...

kenapa urup O tu gedik semcm je??? kenapa?? kenapa??? patotnye akak jadik O..

Mr.She said...

jengjalanggg je koje ekau ye kekuree

Rizq Herinza Syadza said...

amboi untunglah! tapi secocok jugak! kah kah kah

| RoziAhmad | said...

cara lu buat O tu memang geli. hahahaha

Saddila said...

arwah baik orangnya :)

ehh kite pun gewwwam. gewamm tgk perut org tuu. kah kah

ascil.punye.lah said...

hahahahaha. aku paling suka gambar ada orang buncit dekat belakang tuh.epik habis! =D

zaza iman said...

syok dan jeles tgk....hehehe =)

IeRa said...

owesome~ wohohOo

Mrs. Norrie said...

seronok sakan yerk....
lama rasa tak jejak kaki kat pangkor...sedikit rundu di situ...hehehehe

si robot comel said...

aku yg duk perak tak pernah pi pangkor,kesian tak aku?cer bawa aku pula lain kali,haha

zera eira said...

gamba annoy gilaaaaaaaaaa. #cemburu.
naseb ekauu ni blogger kesayangan dennn. bilew na travel cecame? *angkat kening sambil buat muka gedik mntak kaki. :D

♥ wawawawa ♥ said...

warghh! dah lame x p pangkor walaupun dekat jer.. @__@

jelesh!

IEQAH said...

eh eh..dhlaa tak hajak..souvenir ada tak???

Yumida said...

haha...sweet u ol...tergelak2 tgk pic korang ni...mmg sporting n gila2 habis!

haslinda said...

haha...
ni lah nasib jadi student...
asik bergelumang dengan assignment & test...
study jgn tak study!!!

sgt jeles.
cuti sempat lagi g pulau...

Wadi AR said...

apesal tunjuk bontot yang tak gebu? cilakak :P

Wadi AR said...

apesal tunjuk bontot yg tak gebu kat aku? cilakak :P

Eera Shera said...

amboi sakan honeymoon..moga korang be2 bahagia hendaknye haha

Nalisa Syahira said...

aku tak pernah lg sampai pulau pangkor , kesian gila ,

Wadi AR said...

saje nak komen lagi. sila jauhkan bontot anda. takot akan timbul protozoa mungkin

rerehalim said...

Arwah periang orangnya tu mcm bongok okay. Haha
Nasib ko sampai dulu sebelum tsunami sampai. Kalau tak, snorkle lah lame2 tak naik darat.

IQ = Iez Qis said...

memang terasa nak jellyjelly ler....adoi! manyak jelly tengok kura buat love...hak3...

style ar pergi pangkor...nak pi jugak!!!

ok, siapkan eseimen cepat! hak3

Fyqa said...

jantan gatal dpt kawen pat tuh aku dh byangkan .
haha


wehhh bestnya dpt jenjalan camni !

Maya Lisa said...

ngehngehngehh ~ arwah baik orangnya pakkk ~

tp sunflare uh memang cun bro ^^

Zul Fattah said...

haha.. sengal .. best ko jalan2? aku cuti mid sem x balik bro..

TUGAU GATES said...

oh..yeyeh..tapir laut xde ke?ngeh3

Aien Alien said...

untunglah ada cuti midsem bagai...jelly melly ok!!


*memang jelas lagi bersuluh catch & campak, kesian buntal tu...ishhh berrr berrr..

Camy Alya said...

style doh :D

Zaza said...

wow! best giler lah. tak ajak pon. huhu~

-SUPERGIRL- said...

tlg yakinkan sy yg huruf O tuh bukan encik sutun . hahahahahha

Liyana Zahim said...

Napenye bcuti 2 org? Ia adelah tragis lg sadis.. Hahaha.. Papepon sgt kesian ngan nasib ikan buntal.. Sudahlah hodoh, mulutnya luka kne mata kail lalu dicampak dgn keadaan hina ke dasar laut.. Wakakakakkakakah.. Lawop la kamu ni dik oi!

syakey said...

snorkeling2 tu nampak ke idakkk ikan nyaa,paham2 lah air pangkor kureng sikit kannn

Sarah Mohd Saleh said...

hahahha.comel plak tuh l o v e.kure2 da npk laut lupe drtan.

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

cam best je holiday ko bro.. jeles siot .. hehe

Cik FaRiZaM said...

ikan buntal tu tkleh makan kan..tp kan ada baru2 ni astro ada buat berita pasal ikan buntal leh makan, tp yg tak berduri sahaja. diorg masak lemak ke apa ntah.....

salam perkenalan + follow ur blog

http://afasz.blogspot.com

c'axoera ヅ said...

hahah O tu macam berat ajer keekek

Boni JLL3 said...

hahaha.. 'kalau tak,aruah periang orangnya'. adoi.. terbelit2 usus aku ketawa.hahaha..

xila riston said...

ni aruah ke x nih?? eh yg gumuk bju hitam atas tuh namanya atiq ke? ke salah org nih...em em em...

wawa abdullah said...

waaa..beshnye cuti u.. siap dapat ikan buntal lagi ek. hehe

schaze zainn said...

remaja yg periang :)

tetiba rasa rindu dgn student life dolu-dolu -,-

fizafantagirO said...

Wahh hamboii jln sakan ek :) sy 5 thn duk ipoh skali pun xpnh g pangkor :( sadisss x .. Huhuhu

AlyNn NyzAa said...

best ler dpt jln2~~

Badrina Ibtisam said...

"Arwah periang orgnya" Haha lawak ah =P

Tak jelly punnnn hihi

Zakaria's daughter said...

pehh.
wa penah masuk tempat yang ada lubang bulat tuh.
sipa dok bersila.
hamekk kauuu kemain payah nak keluau.
menanangissss woooo.

jahajahatable said...

wah wah...p pi pii pangkoq....cmbesh je ni...kene g jugak ni..

ekin alias said...

LOVE sgt comel orang2 nyer :D

Teenager Housemaid said...

kehkehkeh...bestnya dapat cuti kat pangkor yep..

er, yang buat huruf O tu, errrr.... -_-'

ZYASH said...

Suker gambar yg last tu L.O.V.E

aimie amalina said...

hamboiiiihh
jalan x ajak owg pong2 kan :p
besooo atii aiii..
hahaha

awat x catch and ngap2 to mulut?
hahahahaha :p

si kiut lavender said...

meriah sgguh pic2 nih ya....
hihihi

Ain Norainsyah said...

wah!!bestnya...:D

Nur Eyda said...

pergh!! pi laut la!! untung leerr!!!...hahaha

cik mun said...

wah..korang dah mcm kanak2 ribena dah..hehehe

m!3yr4h_LolLy said...

untunglah kan boleh pegi bercuti. huhuhu. dah jelly nie ha. :)

hani said...

ape tujuan ko ap kan entri ni??
ape tujuan kau sebenanye????
ape muslihat kau niiii??
aku tau, sengaja nak jeleskan aku la, sempat pg olideeiii! ceeiitt..

hassy chan said...

jelly jelly je ak tgk gmbr ko hahaha..
nice posing!! ahakzz

onie said...

sakannnnnnnnnnnnnnnnnn! jeles ..

Boni JLL3 said...

bilers nak update ni??tak sabar nak terjah entri baru :)

Lea Isnawi said...

geli gelimat tgk org yg wat O tuhhhh


auwwww

mmz said...

L.O.V.E bagai.. tergelak tgk. best! :)

eeyna uzairr said...

gua sedih sb gua xpenah pegi

lisa said...

huruf O tu comel. mwahahahaha

Mk Syahir said...

tak tangkap kura2 ka kat sana bro?

Umie Artoqiemie said...

lorh. awat x ajak :O

ikaa sharin said...

spec anda sgt awesome !

#hye owner blog :) jemput singgah blog saya . ada makan makan sikit :p

Ariena Hisham said...

Tergelak gelak baca entri ni. Haha. Apa apa pun cuti memang best. Balik kerja bertimbun =='

Atiqah Wadiah said...

hamboiii~gamba love tu plg cute~haha :D

hidayah said...

cantik-cantik la gambar awak..
huhu..jeles..
:)

first time jalan-jalan kat blog nih..
:)

nice blog untuk di follow..

:)

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

nice percutian awk

Hanie Dew said...

geli hati aku baca semua caption ko. hahahha..

gedix gedix pun cuti korang kan. ape kesah.

**tak pernah gi pangkor (T_T)..

budakijaupendek said...

smart la ko..
ngorat bley ?
mmg jelly aku nengok. haha

si ngokngek said...

asyik ber-holiday jek,tak adil sunggoh..ada bawak balik keychain untk aku tak..haha

jeely jelly said...

hahahahaha ! *hanya ketawa yang mampu mengekspresikan segalanya. eceh !

Iera said...

hamboii, seronok brjalan2. mau souvenir barang dua. heheh

Gadis Gingsul said...

OOoHhhSemnyaeeeee Kuraaa

fasha said...

macam best je pangkor..
2tahun lps pegi masa musim tengkujuh, ombak besar gila

Allya Syahirah Riff said...

pangkor?? kau kentut pun aku leh dgr dari rumah aku. dekat gilaa. Haha! :D

ehh, sweet gambar LOVE tuu. sukaa :)

Nia Ridzwan said...

aruah periang orangnya. hahhahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...