2012-06-21

Berr kata, "am i taken by her?"


hooyeh! gabba gabba everybaddiesss! // di olah dari iron girl.


Masa entry sebelum ni, ramai mengucapkan tanhiah kpd kakak aku yg baru melangsungkan perkahwinan tu. So, aku wakil tak rasmi daripada kakak aku ingin kata // Terimakasih follower kurakura semua!  xoxoooooooooo. ops.
Then, tak lupa juga yg mengomen // "kau bila lagi ber nak kawen?"
Err. gua memang nak kawen dah pun ni. tak percaya? 
Okey, saksikan! ---------

Scene one! ok, oneeee. twoooooo. threeeeee.. action!
..........................................................................................................................

Mak Berr : Assalamualaikum Ustazah. Apa khabar skrg? Sihat ke?

Bakal Ibu Mertua Berr :  W'slm.. Alhamdulillah.. Sihat walfiat.

Mak Berr : Ustazah buat apa ni? Akak mengganggu ke? Akak sebenarnya 
                 nak menjemput anak akak yg perempuan tu kahwin minggu 
                 depan, yang anak kedua terakhir akak ieda tu.

Bakal Ibu Mertua Berr : Eh tak ada lah kak, sy tak buat apa pun ni.. Oh, 
                                      InsyaAllah. cepatnya masa berlalu kan kak. Dah nak 
                                      kahwin rupanya anak akak tu. 


pok bek pok bek pot pet pot pet blablablaa..  // part ni merepek.
..........................................................................................................................

tiba-tiba.........

Bakal Ibu Mertua Berr : Eh.. zubir si anak bongsu akak tu skrg di mana kak? 
                                      Belajar lg ke?

Mak Berr : ohh.. zuber tu. dia masih belajar di Melaka.. Haa nnt klu nk jumpa dia, 
                 dtg la ustazah ke rumah. Eh, si *lupa nama* yang akak jaga
                 dulu masa kecik-kecik tu apa khabar skrg?

Bakal Ibu Mertua Berr : ohh. *lupa nama* sihat.. dah besar panjang, boleh jadi 
                                      anak dara dah tu kak.


pok bek pok bek pot pet pot pet blablablaa..  // part merepek kali ke-2.
..........................................................................................................................

Bakal Ibu Mertua Berr : Akak, akak teringin tak nak jodohkan si zuber tu dgn
                                      anak dara sy tu?
..........................................................................................................................

cut! scene two.. action!
..........................................................................................................................

Mak Berr : Berr oo ber. mak nak jodohkan kamu dgn anak ustazah yg mak jaga masa 
                kecik-kecik dulu. Alaaa kamu pun dulu selalu main main dengan dia kan. 
                Kamu nak tak berrrr?

Berr : .............................

*reaksi berr*
..........................................................................................................................




Humm.. bagai bulan jatuh ke riba kan kan? hahaha...
tapi, tapi kan mak.. Berr sebenarnya dah kawen kot. heheeeeeeeee.
Mak Berr // "ajeee gateiii kamuu nii berrrrrrrr".


maaf wahai skandel-skandel gua di luar sana.. gua already taken. puiiiiii! hahaha


//final exam tinggal 1 paper je lagi. semangat zuberr! jom study jommm.
//Err. siapa nak ikut? gua nak backpaking di Bali tahun depan? huehueeeee. *berangan.


byee korang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments
54 Comments

54 kata-kata dari anda:

cik Lilis said...

amboih, just married gittewww :D

Cik Suriz said...

MAK BERRR NAK SUPPORT KE MAK BERRR???

Afasz said...

huhuhu..dah kawin ada lag 3 kosong tu

Chikova_Airashii said...

baru nk berangan akan dijodohkan dgn berrrrrrrrr sbb ai anak utazah.. skali harapan hancurrr (nangisss sedu2) hahaa

Sarah Mohd Saleh said...

daku keciweeee okeeeee.how cud u play wood three with me =_______+

Ardini Izzati said...

Hahahaha. Kelakar lah. Tapi serious ke tak ni? Hancur hati wa! Haha. Gurau je :)

Gadis Gingsul said...

semogalah kura cpat married amin :} hahahahahhaha.......

siti kektus said...

untung apa mak nak jodohkan dengan anak ustazah. :D

Nurrul said...

Siapakah si dia tuh ^^

MizzTina said...

kecewanya syaya!!! hahaha

Zul De Alexis said...

untunglah ang dah ada jodoh wa jew lah duk tunggu mata hari jatuh atas kepala..wkakaka

m!3yr4h_LolLy said...

untunglah dah already taken. keh keh.

sama lah. tinggal 1 paper jep lagi. yahooo ! tak sabor nk bercuti.

hani said...

kawen sesenyap la? retis kn.....

ZYASH said...

ber.... xpayah nak berskandal2 kat melaka... cube SETIA pada yg 1 kura2 tu jer... Tapi kura-kura...tu dua kan...heheheheh

Mr.She said...

amboi berr amboii. elok lettew kalo berr kawen ngn ustajah.. boleh le ngjak2 berr tu insaf.. kahkah

wawa abdullah said...

opppss!! already taken ropenye..hehe :P

Marliyana Mk said...

untunglaaa da tawen....hakhakhak..

ohuiii...nak abeh exam dah! gudluck!

rerehalim said...

Selamat maju jaya berrr.
Padan lame tak hupdet. Menggataii becinta ropenyeee

TUGAU GATES said...

canggih intro yg ko modified tu.hahaha..weh,kawen nnti jemput aku,ko sponsor dgn tiket aku dr srawak nih..VIP ok?yeah

ascil.punye.lah said...

ustazah tu ada ank lelaki tak?hahaha

ABU said...

pic just married tu siapa.. ada inai kat tangan.. ko ke kekura.. wah tahniah...

Asyiqin Haulisah said...

alah. *atas bumbung bangunan. 123 jump.

-farehakamal- said...

baru nak ngorat . haih .

zera eira said...

hjannnnnn bawa air mata ku yg mengalir membasuh luka kuuuuuuuu. Berrrr! Den na terjun bangunan 27 tingkat ni! Ishhhh, tunjuk le muka. Hehe

ikaa sharin said...

untunglaaa lu sudah di-taken oleh ank ustazah . hancur lebur hati kecik gua dengar :(

hairy said...

hahah! stdy lah weh!

IEQAH said...

untunglaaa hangg.. daa taken pun adaa lg spare...

"just married" tu cepat cepat jdikan real okayhhh

Nur Aischa said...

hahaha wahh, untunglah zubir kan. siap nak dijodohkan lagi tu :D btw gambar yg kat atas tu betul ke tak tu. haha~

Mk Syahir said...

patah hati wa bace..sobbss -__-'

L said...

haha. seronokla ko dapat kawen dgn ank ustajah.. hehe

jom baca kejap..=D
http://lolz-l.blogspot.com/2012/06/still-jahat-walaupun-dah-solat.html

ezzaty said...

HAHAHAHA kemainnnn be taken bagai ! XD

Syazana Zainn said...

erk sekarang ni yg *lupa nama* tu tau ke tak? -,-'

i'm ezza haniza said...

hahaa.. kau ni suka buat aku tergelak..ade je entry yang lawak nye pon adoi.. :') kawen dengan syazowww jemput woi.. kbai.

fizafantagirO said...

haishhh gateinye kamu berr :p
selamat berhujung minggu ;)

Yumida said...

yeah..moga seru itu semakin dekat..teringin jgk nk nengok si kura2 kawen tema dasar laut..sambil mengibarkan banner 'lindungi generasi penyu'..kikiki..

faridah nazurah said...

kau dah kawen? ala.. aku baru nak ngorat kau. haha

Atiqah Wadiah said...

already taken?ayoyoyo~melepasss..hak3 :D

BellaJane said...

hahahaha.. bgus la kalau dah jodoh :)

Aien Alien said...

ajeee gateiii kamu ni berrr...haha


untunglah nak dijodohkan berr...

Allya Syahirah Riff said...

hontong lahhh zuberrr. nnt kahwin pos kad kahwin kat aku satu!! :D

bella lim said...

gatal ko ek.. tak abes belaja lagi nak kawen dah. haa apa korg buat belakang kad tu ekkk. haha

si ngokngek said...

just married,waa tak lama kura dpt anak lar kan.suka-nya2
kahkah

.amboi inai

Liyana Zahim said...

Pehhh.. Kecewa rase ati ni..

inche hlovate said...

haa kawin nanti jangan lupa ajak!

syakey said...

ni mak kau kenen2kan tu elok lahh kau sambarrr. org kata berkat jodoh kluarga haaaa XD

cik mun said...

dah kahwen nnti jgn lupe jmput,,nak mkan nasi free ni..hehehe

Boni JLL3 said...

hahahaha.. ni cerita betul2 ke bro?? kalau betul, jangan lupa ajak aku ke kenduri tu ye!!! hehehe

peah said...

ala, jeles ah gini

*tibe2

Amna Qadeeja said...

aaaaaaaaa melepass.. kbai. :D

Myra Arshad (: said...

ececey. married gitewwww~

Myra Arshad (: said...

ececey. married gitewwww~

Eera Shera said...

oh tu la awek berr ye..xpe anak ustazah buat spare la ye..mne la tau berr tibe2 nak plak

laskar pelangi said...

kawen satgi hang jempot okey.nak makan nasi free ;D

Nur syuhadah Miskon said...

wah kura.. dpt green light lah.. already taken eyh.. hahaha :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...