2012-06-27

Kesepian lagi dGunung Besar Hantu


Kalau dulu, gua kesepian masa di trip dGunung Chabang. Sekarang untuk trip Gunung Besar Hantu pun, masih kesepian. sobsss.. Gua kesepian sebab gua mmg fail bab-bab komunikasi ni. Lagi lagi dgn orang yg baru kenal.... // Haishh! kena cari awek maskom ni. baru saling memenuhi. Eh? heheee

Tapi best apa hiking sorang sorang dlm hutan ni. Sebab masa ni kau akan terasa kau betul betul keseorangan dan boleh motivate diri sendiri. Sekali gus, kau akan perbaiki diri sendiri dgn keindahan hutan. Ini kalau nk tunggu sorang-sorang then baru nk motivate diri dekat mana pun kan. tak kan dlm toilet? kotoqqqqq. haha..


Lata Kijang, air terjun yg super duper tinggi gile meroyan. haaa.

5 orang daripada 13 orang. Semua pewai malas nak ke puncak. haha.. Ok kali ni gua tak kesepian sbb kat puncak wajib ada gambar. heheee

Sekejab.. Perasaan tak gua pakai legging warna hitam masa ni? Err. Legging purple gua tertinggal pulak kat rumah masa balik kampung hari tu. Tak rasa meriah ok tanpa lengging purple tu. Kawan aku pun banyak tanya mana legging purple tu. haish! nampak tak aku femous dgn legging tu. hahaha

Sebenarnya, ini trip kedua Gunung Besar Hantu dlm hidup gua. Masa gua mula-mula terjebak dgn aktiviti outdoor ni, ini lah first gunung gua. Then kenapa repeat gunung ni? Haa, sebab view dia mamang ohsemmm. Boleh nampak Genting dan Kuala Lumpur. pheww!

Ok lupakan pasal gunung seketika.. Sekarang ni gua sedang mencari partner utk projek backpaking di Bali, Indonesia. Tahun depan. Siapa sini orang outdoor? jom la join saya. tak ada la sy kesepian lagi. // amboi. getik rasanya berr.


Eh, tapi ini series.. aku mahukan rakan yg betul betul boleh backpaking & independent :)
Siapa betul betul berminat atau kawan punya kawan kawan berminat, boleh rojer iyee.


ok. byee kalian.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments
55 Comments

55 kata-kata dari anda:

eyqa said...

trip paling best eyqa, gunung chemerong, tganu..
air terjun x yah cakap la..
mmg awesome..

♥ wawawawa ♥ said...

teringin nak hiking..tp nak join kt mana..

eyh bile nak panjat kinabalu?? ^^ tp mahal laa... org semenanjung kene byr 400-500...

MizzTina said...

awek maskom?? saya..saya.. hahaha

yela, xmeriah tgk awk tnpa legging pepel tu..


hurmm, mcm berminat je..

Boni JLL3 said...

wah!! lata kijang. memang best tempat tu.. sangat2 menarik..

backpaking tu apa ye bro?

Gadis Gingsul said...

kuraaa pi gunung jgaaa alaaa sioottt heheheheheh

hairy said...

lata kijang?wahh xpnh pegi weh..haha...pasal bali tu bp hb?haha

inche hlovate said...

amboi rajin betul panjat gunung erk.. tak pernah try la.. mcm best je

| RoziAhmad | said...

berminat! tapi takot tak mampu. sape pulak yg mampu nak dokong aku sampai atas?

yana halim said...

akak kalau masih bujang, seronok juga backpacking ni. Bali tu best, tau. Tapi agak seremm sikit time senja kat sana.

ZYASH said...

kenape nama gunung tu gunung besar hantu... banyak hantu besar2 ker, atau ade hantu paling besar kat sane?

zera eira said...

nak join boleh? hehe teringinn. :)
ekau bawak lah buah hati ekau sekali. hikhik!

auni said...

kihkih. mmg da jadi trademark eh legging power rangers tuh ^^

hani said...

mula2 tgk gambar aku terus terdetik, "eh, pasaipa legging itam?"

seb baik lekas kau eksplen.

IEQAH said...

Sorangggg bendee nyeeee..punyaaa laa ramaiii.. Mujur tak pakai LENGGING PURLPLE hangg tu,lauu takk rosakk mataaa ieqahhh ni nengokk..


Oitttt bawak kuraa jugak ke..sebok jeee ^^

si kiut lavender said...

uish...
best tuh..

selalu klau nak outdoor kat tempat sendrik ja
nak men panjat2 kat tempat len tggu kita nih tmbah stamina dlu..eceiyh..:D

Aien Alien said...

kesepian la sangat....pasti ramai bersusun nak follow berrr..hehe

i'm ezza haniza said...

hhahaa.awek masscomm? hahaha. amboiii, legging purple dh expired ke? lepas ni beli legging kuning plak. hahahaa

Asyiqin Haulisah said...

alah gayat saya tinggi. *gedik tak. hewhewhew.

LaLa mhdnor said...

Gunung Besar Hantu?? hantu dia besar2 ke?

ஜ miss klanika ஜ said...

suka panjat gunung ? adventurous betul

-farehakamal- said...

ish kau ni lah kan . seksi meksi tau legging2 ni .

nak join . tapi ongkosnya enggak ada sihhhhh . :(

Sarah Mohd Saleh said...

xindah idup gua tnpe legging purple lu yg seksi lg vavavom tuh...nak jgak bwk ptung kure2 dieee tuh

aimie amalina said...

loooooooooo
jelesssss
sebb tringin nak outdoor tap x penah berkesempatan
wuwuwuwuwuw



dik, beli mane legging pepel tu?
hahahahah

Atiqah Wadiah said...

suka travel tp klu backpack mcm ssh skit..perempuan kan..huhu

Nurulee said...

Lata kijang? Dekat jugak tu dgn kampung gwa. Legging merah takda ke? lagi meriah. Kehkeh =D

ABU said...

wah seronoknya.. aku last naik bukit kat bukit broga.. last gunung kat kinabalu.. ni macam best je.. tapi aku tak de pulak suar legging hahahaha

bila nak gi bali.. aku pun macam nak pgi gak.. blh la kot sekali pgi, aku pun tak de kawan, survey2 la harga tiket.. return blik-KL.. rmai2 syok..

syakey said...

lata kijang perak??? fuhhhhhh. lama benorr tak pegi mandi situ @_@

kurengg menyerlah ah aku tgk tanpa legging unggu kau tu. haha

Aweyn said...

sayaaaa nak ikot p bali!
*sambil angkat tangan

:P

Eera Shera said...

lor..xde legging pepel patut tak cantik gambar tu

wah bestnye backpacking..lasak jgk hang noh

TUGAU GATES said...

Aku nk prgi berburu kijang & babi hutan.nk ikut?snapang aku sdia,tp pluru sdia sndiri..pluru kler merah & hjau

onie said...

sesungguhnya legging purple kau ber begitu seksi sekali ..tu sebab depa tanya,haha

Ieyza Afieyna said...

wah.. mcm best jerk...


p/s: xhbis dgn legging die ;P

Nur Aischa said...

hahaha mmg suka pakai legging eh berr ?? XD tp bestnya dpt panjat gunung.. harapan utk satu hari akan dtg nanti~ kukui

Elysa Sofia said...

jarang dengar lelaki pakai legging.I mean like...what????Hahaha awesome!! Aduh bunyi mcm best backpacking & independent tu tapi perempuan cm payah je nak backpacking ni..agak cerewet..

si robot comel said...

pergh backpacking tuuuuuu,mcm syiokk weeehhhh.

Alynn Nyzaa said...

sy BW cni ^^
boleh x mntk jasa baik undi header saya "ALYNN"? cara2 kat sini >> http://alynnnyzaa.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu_27.html

plus, jom join GA best ni http://alynnnyzaa.blogspot.com/2012/06/giveaway.html

happy blogging! :D

Teenager Housemaid said...

lata kijang!
pernah pergi jenguk2 je...huhu..

wah bestnya nak baackpacking gi bali..:D

Zul De Alexis said...

wah mencabar...guwa nk join..plizzzzz

xila riston said...

nak ikot weh, tp ade geng pompuan nak ah...
hujung tahun ni wa nak ke kinabaluuuuu wuuuuuu~~

laskar pelangi said...

legging pepel dihati.tak gitu?hik3
=D seronok kot mandi air terjun.sejuk kan.hilang stress^^

cik mun said...

mogok sbb xdpt tgk legging pupel..hahahs..gediss**

Jane said...

kura-kura hijau...

ikeen said...

Gunung nie kat mane?. ta penah dengar pon. haaaaaa. legging purple!!! :p

visitme@FaTiN cOrNeR said...

peh! mmg suka hiking.. tp, klu ada geng pmpuan best lah..

Allya Syahirah Riff said...

berjalan sakan aje kau. dengki haku :p

Mya said...

seksi pakai legging! ahhaha... syok nya hiking!

Finaz Jaafar said...

seyes tengok gambo pn trtnye2..mne legging purple nye?hahah..
backpack..hmmm takut tak trtahan jea

-SUPERGIRL- said...

sempat bwk kura2 skali yee .. haha

Edy Fee said...

perghhh nama gunung tu.hehehe
cun la

m!3yr4h_LolLy said...

lagi awesome bila ko pakai legging pepel. heee. macam best la yang nak pegi bali to.

aimie amalina said...

amboiiii..lame dh x lawat adik kura ;)

salam ramadhan adik ku ;)

Liyana Zahim said...

hoiii! jgn pkai sebarang legging lg.. anda adelah seperti gayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!! Sile prnt screen ini- Ahaks~

-meeSUPERGIRL- said...

asal kuat sangat melencong nih ?? jeles ! haha

-meeSUPERGIRL- said...

asal kuat sangat melencong nih ?? jeles ! haha

Maya Lisa said...

LAMAAAAA gile tak datang sini T__T

hai kura. nak ngorat >_< haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...