2012-05-04

Berrr buat Gila dGunung Lang


Actually, gua menaip dalam keadaan tak excited pun ni.
Sebab? sebab... ini cerita lama. dah berkulat-kulat dah gamaknya. //gaya bahasa.

Kodek-kodek khazanah dalam laptop ni, terjumpa pula folder lama.
Ehemm.. Bahayakan kan folder lama-lama dalam laptop lelaki ni. Eh? Eh?

Selongkar punya selongkar, ohh. Ini lah folder masa gua dan rakan-rakan berseronok dGunung Lang, Ipoh Perak. Masa cuti sem yang lepas lepas. Oooooooooo. //tenuk face. haha

Sokeyy, korang tahu kan gua ni orang yg jenis suka outdoor outdoor ni? yeah.. bunyi dia macam ikan cencaru sambal dgn zuberr memang tak boleh dipisahkan. // peribahasa yg akan keluar dari mulut kawan aku setiap kali keluar makan tengah hari.

Korang boleh perasaan sign board GUNUNG LANG ni kalau korang melalui highway utara-selatan di Jelapang. Dah terang lg bersuluh, di taman dlm Gunung Lang situ dikelilingi batu kapur. Oyeahh. Oyeahh..

Nak tahu apa jadi?
Sokeyy, gambar  bawah ni jadinya. haha


Jangan ingat kura-kura tak boleh climbing. Solo lagi tu, no harness no rope. cewahh! Padahal gaya je lebih. hahaha

Bergaya. Bergaya je lebih itulah zuberr. haha...


Okeylah, itu je... jom sambung buat ass-signment.
konklusinya, aku suka climbing. Apajua climbing, kecuali climbing pokok ru di Pantai Puteri semata-mata nak skodeng org bermaksiat. Eh? Eh?
// Ada siapa nak belanja aku beli kasut climbing tak? dpt madrock pun ok. hewww.


ps// yeah.. memang pandai korang teka gua yg mana satu masa entry sebelum ni kan. bijaks nyeeee iyeee. hekhek. nnt raya, dtg rumah. abe we bg hadiah dih. haha...


ps lagi// Ooo. Masa ni la ada seorang kakak berbadan gempal, marah-marah ckp "korang ni apesal ha?" , sambil buat body language ala-ala ewyuu. heh! nanti gua cite! gewamm titew tat dieww.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments
75 Comments

75 kata-kata dari anda:

Eera Shera said...

tak perasan pn sign board tu msa lalu highway..huh kuciwanye haha

eh eh zuberr tu nama betul kura ke?

BellaJane said...

amboi mengammit memori lama rupanya hahah LOL

Mr.She said...

dah mcam katak kak cik tengok gambau abe we. dihhh? kahkah

si gadis melayu said...

apakah yg cuba disampaikan melalui gambar tersebut. huhu

IQ = Iez Qis said...

perghh~ gilak la suke climbing....akk mlas nak climbing, berat bdan nk pnjat...layan sket2 bley laaa...

esok ad kelas climbing...lgi dua minggu ada delegasi antra kelab dlm utm ni kat pulau mawar...main rockclimbing....ada bran? haha!

si robot comel said...

kau mcm member aku suka climbing ni,aku teringin tapi aku ada masalah gayat,bhahhaha

hairy said...

gunung lang?sbelah highway kan..

onie said...

amboiiii,climbing kat pokok ru naaa zuber,hahaha......lama tak mai sini,linduuuuuuuuuuu wooo

EYFAalias said...

fuyooooo! hebat! untung la badan ringan boleh panjat2.

wawaroxx said...

meme gileee

Boni JLL3 said...

wah...macam seronok je tu!! teringin la nak try

haslinda said...

wah... gigih nye panjat batu... :)

Rizq Herinza Syadza said...

LOL tak sakit ke panjat tak berkasut?

Yana Yoenas said...

wuuu...hebakk la abe we buak rok climbing..wuu... \(^^,)/

Aien Alien said...

menciknyaaaa...tengok berrr berfoya-foya di Gunung Lang buat teringat je ketidaksempatan singgah dapat lalu je sebab hari dah hujan masa tuuuu...

ezzaty said...

HAHAHAHA power r kekura panjat. kagum ! XD

NisaAdnan said...

hebat kura-kura ni. mesti
anak beranak ninja
turtle. Haha

IEQAH said...

hebatt ah kura kura panjat gunungg tu :P

zera eira said...

seperti kura2 yang tersepit lah. auchhh!

meowwmania said...

fuuyoh! terer seh :D

Syahbinar Shuib said...

fuyoo... climbing!
kite mmg tak berani laa :(

Zaza said...

mesti sakit tangan tu. huu

xila riston said...

weh aku pon ade entry gng lang nih...tp tak pernah publish lagi...hahah

niazis said...

mcm ada gaya spiderman je.. hew3.. tringin jgk nk climbing neh..

aimie amalina said...

hahahaha
aku x taw plak la
gunung la bole diterokai smp cenggitu skali
hehehehe

naik bot x?

cik mun said...

fuyoo..dah mcm spiderman dah ni..hehehe

Cik Puan Muda Umi said...

ni climbing ke photoshoot model nih,macam-macam gaya ada..kehkeh

farah izwani said...

kodek kodek tu godek godek kan?
kau salah ke aku yang salah ni? haha

ABU said...

suka aktiviti outdoor ka.. aku pun suka.. best kan..

Mk Syahir said...

kodek-kodek belog kau..hahaha

mizzkechique said...

hebak...hebak.. *sambey tepuk tgn n lompat bintang*..

dik, napew dgn kakak tew?? dieww mawah awak kewww??

Nadzirah K. said...

syok gile....
kura2 zaman moden,hehe

| RoziAhmad | said...

kau memang pandai belakon kan..

IeRa said...

wahh!!!! syioknyerr ;P

BlueiceButterfly said...

~hoho..cam best lak..bila la boleh sampai :)

Cik FaRiZaM said...

dah mcm spider man je :D

asfira aminuddin said...

lerrr gunung lang kat jalan kk road tu? memang dekat dgn umah aku. bole gi singgah makan. hikhik

ikan said...

menipu kalau kata orang Ipoh tatau Gunung Lang tuh apa.

Aku suka ke sana, beli roti murah, pastu baling2 kasi ikan besau2 gabak makan. Best!

Cik Yatt said...

hebak la abam ni..hehe

Zaza Ridzlan said...

uih..dasyat..hihi, igt pergi bertapa =)

Yumida said...

waaaaa...pic climbing tu mmg awesome laaaa! teringin nk panjat camtu jgk......

FEDO said...

Gunung pa 2?He2

AlyNn NyzAa said...

untungla boleh climbing2...:P

Black Jeepsu said...

bila kura-kura panjat gunung! boleh ke kura2 panjat gunung? pertanyaan lagi dan lagi! hehehe :)

shaFazie said...

fuyooo cayalah..:D

fizafantagirO said...

dulu masa sis duk ipoh slalu g Gunung Lang ni .. bg makan ikan :)

azalia hjsalleh said...

haha x leh bla gambar di atas =)

Ieyza Afieyna said...

yeye je climb tingi2.. entah2 kat bahgian tu haha :P

Ieyza Afieyna said...

yeye je climb tingi2.. entah2 kat bahgian tu haha :P

Ieyza Afieyna said...

yeye je climb tingi2.. entah2 kat bahgian tu haha :P

Ieyza Afieyna said...

yeye je climb tingi2.. entah2 kat bahgian tu haha :P

Ieyza Afieyna said...

yeye je climb tingi2.. entah2 kat bahgian tu haha :P

Asyiqin Haulisah said...

asal kau hensem sangat? LOL.

Nurrul said...

gambar climbing tuh tak jejak 4 or 5 meter ke atas.. atas sikit baru mencabar haha :P

Selendang Merah said...

aku ada perasaan sing board tu tapi belum ada kesempatan untuk singah nmpk mcm best jew..^^

boleh tahn gambar ang..ahaha

Liyana Zahim said...

Ape nk jadi dgn ko ni kure2.. Hadoilaaa.... Bile nk wat cek ngan psikiatris ni? Eh btol ke eje? Hahahaha~

cha'e said...

punyela aku tengok gambar tu bersemangat panjat sane panjat sini. .fiuu

Sarah Mohd Saleh said...

dahhh cicak kubing gua tgk lu.haha.aktiffff bgunung gng

Zakaria's daughter said...

bukan mainnnnnnnnnnnnnnnn lagikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk luuuu.
wa tendang montot kang jatuh tergolek golekkk dpd ats kt bwh.
kura2 mana buleh main panjat2 wehh.

lisa said...

sebenarnya takde lah tinggi mana pun panjat2 tu kan ;D style jugak. ehh

echaRierie said...

woahh...npk pics sgt challenging je..
tp more to gaya je kan ? hahaha..

nak jgk hadiah la kura...hehe

~::Qie Shea Haris::~ said...

wahh... gaya panjat batu tuh dah macam model alam sekitar laa. haha :)

schaze zainn said...

eh eh p gunung lang?

dekat je dgn rumah saya..haha

kat situ femes dgn tempat org amek foto kawen -,-'

Ninaaa said...

Weh seronokkk! Aku tkda experience lg pnjat bukit. Teringin jgk tp mslhnya tkde geng ahhhhh.

Atiqah Wadiah said...

gamba last tu..weeewittt :p

c'axoera ヅ said...

menarik tapi belum ada kesempatan nak mencuba

Allya Syahirah Riff said...

untung lee suka main panjat2. batu kapur pulak tu. haha :p

Camy Alya said...

gila adventure. haha

hani said...

satu je aku nak komen, tshirt kau cantek gile! serius ni, bkn main main..heheh..

syakey said...

amboih climbing penuh berhaya nampak. sekali jatuh gedebukkk tu mmg hospital la jawabnyaaaaaa. :D

Teenager Housemaid said...

malu nak ngaku tapi kite first time dengar gunung lang...
*tutupmukasebabmalu*

LaLa mhdnor said...

x sakit kaki ke panjat x pakai kasut?

ikaa sharin said...

go kura go kura gooo !

Jue said...

giler mantap dpt panjat cengitu..tp normal la kan bg lelaki kan..br la nmpk macho

bila nak citew psl kakak yg ko gewamm tue hihi

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

wahhhhhhhhh kura2 buat parkour kew ahaha !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...