2012-05-10

Sketsa "aku sebuah punggung"





Hari tu, gua ada baca magazine. Then ada satu statement yang mengatakan punggung ni adalah salah satu aset penting bg seorang perempuan. betul ke?

Err. Bagi aku, punggung pun aset penting bagi seorang lelaki.
Sebab tanpa punggung, mana lagi tempat yg patut Dokter buat injection masa kita sakit kan.
Fact// punggung paling kurang mengadungi saraf sakit.

Lagi satu, ada juga statement yg mengatakan// kasut tumit tinggi dicipta bertujuan untuk menonggekkan bontot dan mendada-dadakan dada seorang perempuan. Betul ke?

Humm. aku tak sampai hati pula nak buat experiment yakni melihat dan menganalisis perempuan yg pakai kasut tumit tinggi kan. ha ha ha // geleyar nate kura ni.

Dan akhir sekali, ada satu statement yg aku pun ter touching dan terkesima seketika. ewah! Statement nya berbunyi begini // "hampir separuh lelaki di Malaysia suka membaca majalah yg berkaitan dgn perempuan". 

peh. sentap. hahaha..


bai. bai.. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments
110 Comments

110 kata-kata dari anda:

Ardini Izzati said...

Hahaha. Gelenyaa sungguh kura ini.
Macammanalah boleh timbul idea hapdet pasal ni --"

BellaJane said...

hahahaha kelakar nya hahahhaah

Zaza Ridzlan said...

oh, tdiam xtahu kata apa..haha..."geleyar nate kura ni"hehe

Aien Alien said...

alaaaa berrr..entah2 dah analisis tapi kata tak sampai hati..

bagus Fact// punggung paling kurang mengadungi saraf sakit...bertambah ilmu den...

adeyla said...

lolz.kura ni sukerrr benauuu buat benda2 sengal lah.

auni said...

amboihhh :p

Ym.Bundle said...

pungkoq laki kalau tonggek aku rase mcam nak bagi penerajang je kalau nampak..tpi kalau pompuan, tu la yang best....1st dada 2nd bontot 3nd muka..hahaha..

ye ke laki suke majalah berkaitan perempuan..aku suka komik je kot..hehe..

Sarah Mohd Saleh said...

hahahhaha..bontot lelaki yg tonggek sgt sksi..huahah.eh2 bc mjlah perempuan errr,nak fahami kami yg cute letewwww.

IQ = Iez Qis said...

hakhakhak....acu tera skali...


try la sekali yerp~ camne mendada-dadakan dada.....siot~~


hahahaha!

hazirah kasimon said...

haha ;D **tutup mulut

hazirah kasimon said...

haha ;D **tutup mulut

hazirah kasimon said...

haha ;D **tutup mulut

♥nurul♥ said...

hahaha LIKE stetmnt ketiga.

hani said...

aku pulak tergamam melihat gambar berkenaan. grafik sungguh! haha.. aset beb, aset negara tu!

Gadis Gingsul said...

nak gelak tgok pict tuu....
hahahhahahahahah.....
but apapun terimalah karunia dari ALLAH...besq keci semua kena syukur...

Amna Qadeeja said...

inchik kura lettew yang suka baca majalah pasal pompuan. kalo tak takkan tetibe sentap khenn kahkahkah

Camy Alya said...

seperti lelaki menonton tutorial pakai shawl. hahaha

Atiqah Wadiah said...

org ckp pakai heels supaya blh jln tegak..x der lah bahu jatuh..tu org yg kata..hehe

Atiqah Wadiah said...

org ckp pakai heels supaya blh jln tegak..x der lah bahu jatuh..tu org yg kata..hehe

haslinda said...

hahahah...
kantoi kura pun baca magazine perempuan... :D

Jo-Blogger said...

haha..main2 punggung lak.oklah sy singgah sini.

Syakir Rahman said...

mungkin majalah lelaki agak kurg dipasaran jika dibndingkn ngan majalah pompuan....huhuhu

| RoziAhmad | said...

apsal statement yang last ko tak wanekan merah? tak nak ngaku la tu.

MimieRara said...

sbb tu pentingnya perempuan tutup aurat dgn sempurna supaya tak menjadi perhatian para lelaki ^^,

Boni JLL3 said...

tapi kan..hakikatnya, perempuan jugak suka tgk buntut lelaki.. sebab tu, amalkan pakai jean ketat,bisa menggegarkan jantung kaum2 wanita.hahahaha

Nurrul said...

oppps ! ye ker ?
Nurrul tak pasti pasal kasut tumit tinggi tuh...

*pengakuan tuh termasuk cik kura-kura kaa ? :P*

Cik Yatt said...

hahaha..tak prnh lak dngr tujuan ksut tmit tggi di cipta tu..rasenye tok nmpk tggi je....

echaRierie said...

hahaha..
sensitip ni bg yg kurus..adoi..terasa i..wakakakaka..

Nadzirah K. said...

ehh..x btl ke statement yg akhir tu???
hahaha

inche hlovate said...

takpe2..kecik2 pun aset jugak kan? hihi

Selendang Merah said...

huh!..nasib baek wa x suka baca majalah yg berunsurkn wanita..perghhh...nak selamatkn diri..ahaha

Mk Syahir said...

baleee...ce kau yan try pakai high heels..kompem mantop pny lah!tak tipu...hahaa

mizzkechique said...

erm..ermm.. punggung kecik ke, besar ke..bersyukurla.. jnji ada punggung..

akak selalu pakai high heel, xtonggek pun.. ehhh.. hahhaha

Wadi AR said...

bontot busukk

Yana Yoenas said...

im sexy and i know it.
hahahahha

e4ezzati said...

kahkah, mmg kecil l KlU Bnding dgn si baju hijau

Lea Isnawi said...

yeke statemnet kasut tumit tinggi?
oh oh oh

Badrina Ibtisam said...

Hahaha.

zera eira said...

dahtu?den ni suka kasut tinggi2 macam klcc tade pon tonggek nye kura? ekau lagi tonggek den rasa. btw, salah 1 nye kau lah lelaki yg baca majalah pempuan tu. haha

Bluewendy said...

wohohoo... fakta semata2.. mantap itu penting.:P

Asyiqin Haulisah said...

tajuk kau buat aku dgn sepantas kilat nak baca entri kau. hewhewhew.
aku pun suka baca majalah maskulin.

FarhanaLicious said...

haha. tapi memang betul apa lelaki suka baca semua benda yg bkaitan dgn perempuan.

rerehalim said...

laki mmg suke bace mag pmpuan.apekeheynye tahhh

Cik Puan Muda Umi said...

majalah yg berkaitan dgn perempuan yg macam mana tu?kehkehkeh

si robot comel said...

kantoi kau suka baca magazine perempuan,mesti kau suka baca FHM kan kan :D

ABU said...

betul gak tu.. tapi bunggung pun adalah aset gak bagi wanita.. slain bahagian dada kebnyakan lelaki suka melihat bahagian punggung wanita.. ini fact..

sebab tu perempuan kalau tak nak kena tatap tajam tajam macam nak kena lezer hindarkanla memakai baju dan seluar yang ketat ketat..

unless dia memang suka nak tunjukkan.. well what to do hahahaha

IEQAH said...

aishhhh punggung ni aset pompuankaa?? mcm tak jee tuk cik gajah ni.HAHAHAHA

shaFazie said...

nk tergelak haha...
azie tk suka pakai tumit tinggi..sbb dh tinggi haha

rsenye mcm btol je ayat yg last tue haha

iQa~ said...

kasut tumit tinggi dicipta utk wat punggung tonggek??

Nak gelak... =P

hazanis said...

hahaha...kelakor la picha tu...:P

idea terbaik..Agagaga....

si kiut lavender said...

apa kemendalah kasut tumit tggi buat dgn tujuan tuh...

aiyak..xpernah taw pun selama nih

eh..gambar penuh dg dramatis...hahah..:D

Mr.She said...

bhahaha. kuro, aku dop pehe bakpo mu pakai spec dalam laut. kahkah

LaLa mhdnor said...

pompuan suka pakai heel susah nak pregnant #fact

cha'e said...

hahah ! datang sini then baca entry punggung. . terbaekk la ko kura2 ;)

Aweyn said...

kasut tinggi untuk menonggengkan punggung? woahhahahahahahaha

x betol sama sekali.kasut tinggi tu buat sakit tulang belakang ade la :DD

TUGAU GATES said...

tanpa punggung siapalah saya..saya susun nasi di dalam pinggan pun berilhamkan bentuk punggung..
akhir kata,majulah punggung utk belia.sekian.

azalia hjsalleh said...

mmg geleyar sungguh !!
no wonderlah walaupun majalah mangga tu laris terjual..
hurm tau lah kita spe yg beli..

Zaza said...

kantoi sudah suka baca mjlh tu.

Ieyza Afieyna said...

xpayah ar nak wt experiment bgai.. haha


pe mende geleyar tuh ?? -.-

A retarded kitty said...

adakah aku seorang noob kerana tidak memahami apakah itu geleyar?

Hewhewhew

Liyana Izzati said...

Hahahha. Yang fakta akhir tu aku rasa memang betul punn. Hahahaha. Gelenyaaa...

fizafantagirO said...

hahaha , yg last tu betul !

IeRa said...

hahaha!
gelak smpai pinsan kot lau jumpa ngan ko ni Kura weyh..! hehe

NisaAdnan said...

pehh tak payah nak sentap sgt. betol sgt laa tuu. lagi2 si kura ni. konpem beli mgzine wanita tiap bulan. hahak

Nana said...

vangang mu nih..!

xila riston said...

bababababangang lah ko nih.laki suka cri fakta ttg puang ke ke..memey ar hahah

AmirahSM said...

yeke? hahaha

Maya Lisa said...

dah komen ke lom ? komen lagi lah ! hahahahaha ! tapi memang nampak lebih tegap dan yakin kalau pakai heels ~

sebab tu, islam minta wanita pakai kasut tak tinggi...tudung lebih bahu...biar dari tepi depan tak nampak bentuk buah dada...

lelaki ni, lemah iman kat perempuan je. kan kura kann ?

Tim Cik KupuKupu Ungu said...

tak payah tunggu sangat la dokter cucuk ponggong tu. misi ni pon boleh senang hati tolong cucukkan :) ade berani ? hoho

Elysa Sofia said...

sengal betul entri ni. haha ish ish :o

Hanie Dew said...

entry kemain kan.btw sketsa ko kelakar tahap gaban.

tak sanggup nak kaji ke nak kaji dlm diam. XD.

sentap sentap pun betul kan.

Eera Shera said...

kura2 mesti suka baca majalah pompoan..kan kan :p

Hanie Dew said...

thanks beb.

ikaa sharin said...

mendada dada kan . hahaaa :D

Lea Isnawi said...

bila nak hapdate lagi ni

Yana Empire said...

betul3.. aset penting tuh. ehem hem ;p

Jue said...

gambo tu mmg kena abis ngan entry hahaha!!

pungung aku dah besar smpi kkdg mharapkan ianya kecil LOL

laskar pelangi said...

wohahaha =D
cik kura kita ni suka baca majalah perempuan jugak ke agak2 ek? =D

ZYASH said...

giler bontot...huhuhuhu

Nur Aischa said...

hahaha kelakar je ohh xD ada juga mcm tu kan. haip haip jgn baca majalah perempuan. haha

si ngokngek said...

amboi main sukat bontot pulak..eh perempuan pun suka bca pasal laki..erk

si ngokngek said...

amboi main sukat bontot pulak..eh perempuan pun suka bca pasal laki..erk

Cinta Misteri said...

Hampeh nye n3 dia

Hareez Haiqal ™ said...

haha siut lah !
mmg kecik pon..

-SUPERGIRL- said...

tanpa puggung jugak kite tak boleh yayak . HAHAHAHA

hanabunga said...

Hahahahaha boleh pulak mcm tu eh.Janganlah dok buat eksperimen ya.

onie said...

gelenyaaaaaaaaaaaaaaaaa mu kura,haha

Teenager Housemaid said...

erkkk... -_-'

tak payah gedik2 nak buat analisis ye inche kura2..kehkehkeh..
tapi, setau saya memang fakta tu betul..

err, lelaki suka membaca majalah wanita? ohmaiii!!! baru tauuuuu..

Zakaria's daughter said...

ho'alahhhh amerikaaaaaaa cakap pasal nehhhh! puih puihhhh.
takpayah buat lah, dah memang terpampang depan mata, free show gittewwww. kahkah.

aimie amalina said...

hahahhahhahahaha
atoyaiii
adik kura
kecik ke beso
asal ade punggung kan
kekekekekeke

Allya Syahirah Riff said...

semua fakta tuu betul lee. hahaha. punggung kau kecik weii!! Lol :D

Aujinz said...

macam aku menonton macam mana perempuan bersolek.. koh koh koh

m!3yr4h_LolLy said...

maknanya kura kura pun membaca majalah yg berkaitan perempuan ? kantoi ! hahahahaha.

peah said...

kura, lepas ni baca majalah dara tau. banyak info. kahkah

Fyqa said...

pehh

cite ape ni ape ni

Mas fendy said...

kak, mau follow follow an dnganku ?? Jawab di comment blog ku ya?? Ditunggu... www.mas-fendy.com

Liyana Zahim said...

Bahahaha.. Oit kure! Mmg btolkan awk salu bce mjlh wanita/pompuan sgala tu kan? Bnyk lak teori awk tau ni.. Cisss! Mmg gatei ni!

Sunah Sakura said...

err...yeke pasal kasut tumit tinggi tu?

wanda said...

kura gataii ehh...?hahaa !

c'axoera ヅ said...

hambooooooyyyyyyyyyy

Yumida said...

hihi..kelakar la pic tu...leh pulak bt dialog cmtu erk..hihi....

fArAh07 said...

-.-
aset2

Terbang Bersamaku said...

tak tahu pulak kasut tinggi tue dcipta utk tujuan bgitu...
tp sy pulak tak suka pakai kasut tumit tinggi, teseksa nk bjalan...huhuhu..

tak salah lelaki baca majalah perempuan :)

c'axoera ヅ said...

pengsan keeee?

Maya Lisa said...

datang sini lagikk ~ lagik.. dan lagikkk ~~~!

Azmira Yusof said...

yaaa , punggung aka bontot amat penting , tp sensetif bg wanita .

hahahhhaha . kdg2 bangga jugak ade punggung :) drdp kempis je

♥ wawawawa ♥ said...

haha..

orng ckp punggung besar..senang branak.. ;p

AlyNn NyzAa said...

gelenya sungguh kura neh~ ;p

wawa abdullah said...

hehehe..cukup kelakar! but betol.. punggung paling kurang saraf sakit.. :)

Musafir Jalanan said...

oohh, rupenye itu tujuan kasut tumit tinggi ? kene belikan wife banyak2 ni, kasi tonggek skit baru best hehek :P. . . tpi aku mane ade wife lg merepek je huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...