2012-11-08

Berr on Tubing - KeReX Junior UTeM!


yo-gabba-gabba-everybadehhh!  >> tiru mcm blog iron gegel.


Entry susulan dari entry Berr on Caving.

Seperti yg anda tahu, Gua Tempurung adalah sangat berhampiran dengan Sg. Kampar.. Eh, kalau korang dah tahu kenapa berr perlu bagi tahu? haha.. So disebabkan itu, on paper work memang telah diluluskan after kami bebudak kerex caving kami akan terus shoot ke CampBara untuk meneruskan aktiviti tubing.

Tahukah apa itu tubing? Tubing sejenis aktiviti yang mana kita perlu duduk dia atas tiub sambil menyusuri rapid aka jeram-jeram. Ohsem bukan? Baru layan dr main pelampung gelongsor kat Lost World Tambun tu. *Padahal klu gua dpt main pelampung tu pun tak ingat dunia punya kan. hahaha.

Sebelum tubing keesokan harinya, kami bermalam di CampBara untuk satu malam. Sangat teruja bila hari hujan malam tu, tidur sambil air mengalir belakang badan. wkwkwkwkwk *diorang semua gua paksa tidur dlm khemah fly-ground. Nak adventure sangat kan? amik kau. hahaha.. Gua dan lg seorang kawan, patut kena jaga diorang dan kena tidur hujung-hujung khemah fly-ground. Tapi bangun je pagi, tengok sodap je gua tidur dalam khemah. wkwkwkwkw.. haha..

Eh? Berr rasa sesuatu yang peliks, rajin pulak menaip.. haha.. Jom layan gambar, gambar menceritakan segala-galanyaaaaaaaa..



Panaskan badan dulu, lepas tu jalan dan jalan dan jalannn ke hulu sungai! *legging pepel kembali. hahaha


Tubing on! Bengkak-bengkak la buntut... terasa mantap untuk 2-3 hari selepas tubing ni kan. haha


Bila cakap nak bergambar je, semua tunjuk muka. Dasar muka kamera kan. lolzzzzzz <<Gelak cara baru lg ni!


Salah satu style tubing selain style forever-alone. Ini namanya train, selain dari ini ada lg seperti  aeroplane, helikopter , vespa.. ok gua tipu. haha....

Ini dua orang ni, dah tua pun layan jugak. hahahaha


Maaf, ini bukan muka kamera.. Tetapi, saja mengabadikan muka di gambar orang lain. hahaha


kenapa terasa hensem ni.. kenapaaa. kahkahhh!


Photobucket
Aksi berr di salah satu rapid. Selaku maskot kerex berlegging pepel. hahaha


So ini sahaja untuk laporan kali ini,
jumpa lagi di hari hari yang akan datang... 
SELAMAT BERCUTI! 

Sukanya berrrr.. cutiii. cutiiiii.. 
jom packing barang, nanti terlepas pulak flight berr..

As'kum! baiiii  :3



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments
44 Comments

44 kata-kata dari anda:

Lady said...

Best giler, syok je tengok gambar :)

CikMai said...

wooo bestnya! tp mak kite mesti tak bg join punya...sobsss

Ezzaty H said...

legging pepel seksi ! HAHA

MizzTina said...

legging pepel mu tetap menjadi pojaan hatimu.. cissss...


flight g mana dik?? next year akak g kk..tp rs mcm mls lak..huh

Miss Volvo said...

ouhh seronoknya tgk gmbr tu tp xberani la nk tubing2 ni haha :P

fifie said...

tubing tak ohsem. Its scaryyyyyyy. hahaha. Tapi memang nikmat kan buat aktiviti macam nie. Rasa cool

♥ Nana BamBam ♥ said...

sonok kemaingg..

lama dah x berrrrrr on tubingg cenggitu..

zila manaf said...

1st x??? woih xsuke berjeram jeram nih. cuak dowhhhh hakhak

zila manaf said...

dtg lost world lepak jum, rumah akak blkg tu je. akak??? okeletew

cik mun said...

macam sluar power ranger plak legging pupel tu..hihihi

jeely jelly said...

ohoii best giler ! best giler main air ! tapi kalau pelampung tu tersasar, nayaaa badan. kahkah

♥ wawawawa ♥ said...

wahhh best gile tubing nie! xpenah lg try..salu rafting je! !

shiyda said...

haha , untung la depa dapat tubing style train ! haha ^^ awat tak ajak cheqqq ? wuuu

zera eira said...

berr, den pernah try time ade kem kt sungai sedim haritu. den dokk tahuu npeww den ni asikk terbalik je time tubingg. yg plg best, den sempat capai kaki budak lelaki time tu sbb den ta ghotiiii float dlm air. kwangg kwanggg kwangg!

syafiqakarim said...

asek melancong je woi

tirahzairi said...

ceronoknya....mohon berkenalan...nk yg encem2 je...hahaha...demand!

Sarah Mohd Saleh said...

tau lahh awk ape itu tubing.dah kate sport sc kan.tp xpela oke letew share ilmu.syiok bebno die mcm kura2 naik perahu.kwkwkwkwkw

Noraim said...

tak penah kot tgk org buat aktiviti mcm ni. tp mxm best pulak. hihi.

ohh dah cuti ke? selamat bercuti!

Zaza said...

wow! best nye! *jelly*

Bluewendy said...

wowww!! hihihi... beli suar warn alain plak.. bosan tgk warna purple tuh jek.. :P

Amna Qadeeja said...

haha tubing? peliknya bunyi. selamat bercuti inchik kura hiks

Jna marcello said...

BESTTTTT nyerrrrrrrrrrrrrrrr :D
Na teringin nk join aktiviti camni..


#mcmne wat pix last tu? style

Suara Hati said...

bestnya korang ..

tirahzairi said...

kbai~~~

si robot comel said...

legging purple sentiasa menemani zubir tiap masa! haha

selamat manfaatkan cuti anda tu zubir! seminggu itu bermakna :p

aiNa yaZiD said...

peh.. wa dpt rasa keseronokkan nya.~! mmg adventure. =)

Aqilah Mohd Ali said...

untungla dpt bercuti :p


sampai hati kau tak ingat aku *nangis sepuluh kali .

p klik refresh banyak2 kali nuh...

boni kacak said...

pergh..tak berani aku nak main benda ni..kalau tergesek dengan batu, boleh koyak buntut tu..hehehe

Eiqa Almond said...

perghhh.!!
best gilee tubinggg..
dah lama nak buat gitu tp x kesampaian hasrat ku ini..
sobsobobbb~

aiN NaJwa said...

Huihuihui..memang terbaik punyer aktiviti lasak..!!..^^ xboley di terima akal time dlm air tgh laju boleh tgkap gmbar..=)

Sayidah Nafisah Ruslan said...

meriahnya :)

miszfazierra said...

mak oii bestnye. untunglah dapat beraktiviti begitu.. haha

TUGAU GATES said...

iro gegel?memang sah nak kena baling dgn tapiq sekoq..weh,kirim salam kt legging kau tu.lama tak jumpa beliau.

EZAN IDMA said...

jeles nye :(

-meeSUPERGIRL- said...

melencongg jeee keja awk kan ...

Miss Purple said...

wow, tgok pic pun dah tau best.. blom try lagik ni.. :)

hazwan hairy said...

bestnya weh...adjust awek sorg..haha

.cqyn. said...

tak join delegasi ipt hari tue? kerex ade jugak kan ? (:

LoveBug said...

leggging pepel terguda..kehkehe

Aujinz said...

outdoor activity memang best... terbaekkkkk punyeee..

haz said...

wah bestnye!

Noraqilah Johari said...

wah..bestnye! rindu plak zaman kolej dlu =_=" hehe :) cam dh lme sgt je abis blaja..

http://noraqilahjohari.blogspot.com/2013/02/tips-berhenti-merokok.html

laskar pelangi said...

best best dapat main air!haha tak habis habis legging pepel!cool wei.

muka buku said...

legging purple. again. hahahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...