2011-03-30

Porno? No Porn.

dengar cakap opah ni
katakan tidak pada porn! ewyu.

Korang boleh percaya ke aku lelaki (dan kau lelaki) tapi sanggup katakan "no porn" ?
ewyu lagi sekali untuk aku dan kau. haha...

Tapi, memang tak suka la ini porn. Banyak sebab, antaranya tak suka, tak gemar, tak berminat dan tak terpengaruh. Lagipun, benda-benda porno ni boleh menutup pintu hati korang okey. heh Islamic jab.

Sebab apa korang, tak boleh simpan benda-benda porn ni? Sebab, benda ni memalukan serta akan mengubah perspektif seseorang itu kepada diri kita. Kalau kantoi dengan kawan-kawan okey lagi kan. Kalau dengan kakak, abang dan lagi best mak bapak korang? Erk. mesti korang rasa nak mati then hidup semula. Zubir kata jangan simpan porn, terutama dalam handphone korang yang canggih tu.

Bayangkan ;

1. Tiba-tiba mak bapak korang nak pinjam handphone korang. Lepas tu tekan punye tekan terkeluar source porn. Macam mana tu? Nak buat muka cuak ke muka selamba? Ke muka 'nothing happen'. 
2. Handphone korang di 'check' oleh girlfriend/boyfriend atau kawan-kawan. Pop! terkeluar source porn. Alamak jatuh hensem/cantik korang.

Kalau korang yang memang jenis 'Kaki Porn' tak kisah la, tapi kalau yang harap je muka baik, pendiam, lagi suci tu. Macam mana?

So, bagus ke porn ni kalau boleh menjatuhkan air muka diri sendiri? Tak payah simpan porn lah. Kalau nak cari source porn pun, tak payah lah. Kalau korang cari kat internet pun, bijak mana korang hide perangai korang pun satu hari mesti kantoi punye. Contoh, korang tengah "layan", sekali laptop/pc korang terpadam dek virus or etc. Hantar kedai, kedai cakap 'laptop/pc u banyak virus porn la'. OMG, tak ke malu juga?

Tapi, sekarang ni aku rasa porn bukan sesuatu yang ganjil kot. Porn everywhere, sampai kan Harian Metro pun ada siarkan berita tentang bebudak yang melakukan maksiat@sumbang mahram disebabkan pengaruh porn lagi. Apa nak jadi lah ini dunia kan. Ada lagi bagus pula, ada source porn, sebab alasan general knowledge dalam kehidupan. ewyu.

hey kawan, senang je nak halang diri kita dari terjebak dengan source porno ni. Apa kata, jadikan gambar mak ayah korang sebagai wallpaper di handphone mahupun laptop. (macam aku tengah buat sekarang. haha) Tak pun, Islamic kan la diri kita 'sikit'. Yes aku mengaku aku pun tak berapa nak islamic, but then ini semua untuk kebaikan diri sendiri. Apa kebaikan dia? pandai-pandai la meng google. PEACE!


tak taw la sejak akhir-akhir ni, aku malas gila nak melukis. ass-ment membataskan aku segalanya okey! nak bagi tahu itu je. heheh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments
10 Comments

10 kata-kata dari anda:

dani said...

ewyuu *tiru ayat kura-kura
betul ke awok letak pic mak ayah awok kat as wallpaper ? *curious D:

kura said...

ewyu. tolonglah percaya cik dani oi!
(nak rasuah utk percaya, dtg umah amik cek ok) hahaha

Anonymous said...

0ooo...hebat... caya lah bro..

kura said...

@anonymous
:3

princess sakura said...

entry yg TERBAEK !!!

kura said...

@pincess sakura.
oh yeke? aw aww haha

Jejaka Coklat said...

NO PORN AND IKHLAS..

kura said...

@jejaka iklas.

:)

bella lim said...

ewyu. kau bir, jangan sok suci sangat. tipu ah tak layan. boleh caya ke ni? yekewww? baik letteww. haaha

kura said...

@bella.
demmmmmmmmmmmmm. bella lim ragu2 pulak. aku suci ah. serius. *tegakkan benang yg basah. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...