2011-08-13

Kuih Patrick Melaka


Rajah 1. Proses pembikinan


Selama cuti 4 bulan ni, kerja zubir adalah tolong mak masak kat dapur. STATEMENT!

Tak percaya? Belahlah dadaaaaaaaaa. Tapi banyak bulus la. Eh!

Hari tu mak buat kuih Buah Melaka utk berbuka nanti, so zubir tolong-tolong la buatkan.

Tolong punya tolong, zubir termanipulasikan kuih ni jadi kuih Patrick Melaka. (rujuk rajah 1.)

FUYO! HUYO! HEBAT KAN ZUBIR? Phuiiii- haha.. Lepas tu, zubir terdengar suara sayup-sayup:::

“kamu kalau tak makan kuih yg kamu buat ni berr. Aku ronjang-ronjang dlm mulut kamu nnt berrr. Nak main-main je kejenya.” Mak berpesan. -,,-

Eh korang nk tutorial buat kuih Buah Melaka? Kalau nak, cik google boleh tolong. En kura tak boleh tolong, mengangkang tengok tv cewewa reti la. haha

Rajah 2. TaaaRaaaa! Dah siap! Siapa nak rasa? Erk. Mesti korang tak ada nafsu pun kan dengan kuih air tangan zubir ni. Huahua

Entry sebelum ni wish Selamat Menyambut Ramadhan, so hari ni zubir wish Selamat Berbuka Puasa pula korang! (rujuk rajah2.)

Pstt:: geli geleman aku bahasakan diri aku zubir dan berajah-rajah bagai.. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments
76 Comments

76 kata-kata dari anda:

Aisyah Aina said...

haha...comel gila wehh...kesian pulak nak makan bila tengok dia duduk kat pinggan macam tu.....

Dynda said...

cute mcm kura lah! hakhakhak
ade2 je kau kan. masok air tahap kritikal dah ni.. >.<

kotak bulat said...

kaler ijau kan..hehehhe

EYFAalias said...

comel gilaaa! tp x selera nk mkn. hohohoh

fadh leyanie said...

kalau jual mesti laku ni..:P

Nor atau Nad said...

sadiss lahh kau
siap ada bunga bagai T______T

adeyla said...

hiok! hiok ! comel nyeeee..>.<
hik !;D

Finaz Jaafar said...

wahahahah..
patrick tu lg comel ms sblm msk tu berrr

kura said...

@aishah.
tak da kesiannya. masuk dlm perot hancur jugaaa hahah :0

kura said...

@dynda.
kura bukan cute, kura hensem. aw! hahaha..

kura said...

@kotakbulat.
:)

kura said...

@eyfa.
yelaa. apa kelas mknn org kg ye. Ehh! hahah

kura said...

@fadh.
yes. laku gilaaaaaaaaaaaa la cangat cangat. haha

kura said...

@nornad.
seniii tuuuuuu haha

kura said...

@adeyla.
comel gilaaaaaaaaaaaaaaa haha :0

kura said...

@finaz.
yela. bila pas masak kena salut dgn bulu2 putih sbb tu xcomel. haha

Dynda said...

alala.. hensem nye kura. nak ngorat bole?kahkahkah

*sila lempang aku jap. haha

kura said...

@dynda.
pangggggggggggggggggg! hahaha

miszfazierra said...

mcm sedap jek ? hehe :D

ciknanard said...

kau kreatif !

meaw said...

aishhhhhh! tadak keja la tu duk buat lagu tu,hahhahaha...siap letak ketas lagi,cehhhh :P

Nadzirah K. said...

alooo...comelnye :)

kura said...

@miszfazierra.
sedap gila cangat cangat! haha

kura said...

@nanad.
erk. berseni la sgt jari jemari aku ni haha

kura said...

@meaw.
yela. mmg xda keje pun. nk tidur mak marah. eheh!

kura said...

@nadzirah.
:0

puteri katak said...

lme da ak xkomen blog kura..skali bkak,, perrgghhh!!! rjin gler kura msak..ak pom xrjin cm2..hohoho

*PK ckp,,yg bulat2 2 msti ag sdap dr ptrick 2 kn??lalalalalala

Dynda said...

adoi! x saket pon. wahaha! XD

i'm ezza haniza said...

omg ..comelnyeee perangai ko sikura2..hahahaa...gangster woi mak ko nak ronjang2 masuk dalam mulut!

Shamsuddin Amin said...

comelnye patrik kura tu... hahaha

Nur Saina (AntooUngu) said...

haha sy pn suke buat kuih bntuk merepek cenggini. syok!

kura said...

@pk.
aku rajin masak. biasalah. tp kau rajin bekerja. kan kan? boleh la belanja nnt. eh! haha

-,,-

kura said...

@dynda.
kau memang.. aku boom baru sakit. eh!

kura said...

@ezza.
kan aku dah ckp. aku hensem. bukan comel. eheh! hahaha

haa. bukan gangster. amaran je pun. hahah

kura said...

@shamsuddinamin.
comel gila cangat cangat yee hahah :0

kura said...

@nursaina.
haha.. syok kan? mcm menarik je bila nk makan nnt. hahaha

syaerah said...

nampak cm menarik gak onde onde ko tuh.. bleh aku kasi kura2 aku mkn onde2 kura2 tuh. agak2 tercekik tak die tu? hahaha

ekin alias said...

sengal gila ko maen2 wat kueh HAHA
sedap ke?

kura said...

@sira.
apa? onde2? firstime aku dgr onde onde. comel pula punya nya. onde onde. hahaha

erk. xtercekik pun -,,-

kura said...

@ekin.
komfom. saddappp gilaaa haha

si Bella Bilot said...

ala... aku pun de wat gak tapi bukan patrik la. aku lg prefer love-love-love hahaha. eh kura, nme sebenar ko ape?

Amirrah Zawani said...

perghh.. kretip sungguh..
buat la kuih kura pulak pasni.. :)

kura said...

@bellabilot.
love love? erk.. kitew xshukeee haha..

nama sebenar aku zubir. haha. kenapa?

kura said...

@planetmirra.
xda bakat nak buat kuih dah. mak tak bagi hahaha

Umie Artoqiemie said...

kenapa aku macam geli tgok.. HAHAHAHAHA!

tapi, KRETIP..

twinkeenabilah said...

Bila abad ntah aku bercium. Hahaha bulan pose doh, takleyh bercium

kura said...

@umie.
jgn nak geli sgt -,,- haha

kura said...

@kaknab.
ah. peduli apa. bercium alam maya. xzina sgt pun kot. eh! hahaha

syazu said...

haha..gilak la kueh mu neh..

cik aletheea : said...

menjerit mak ko tengok kueh tu jadik camtu oit....
boleh plak rupa bagai patrick kan....

FARAH IZWANI RAMLI said...

hahaha.
kreatif terlebih kau ni.
dah makan ke belom tu.
ke buat perhiasan semata mata.

buDAK keCIK said...

patrick melaka?? wakakak

eh, kirim la sini satu. hee ;p

kura said...

@syazu.
gila sgt ke? eheh! haha

kura said...

@cik aletheea.
kata inovasi. gitteww! hahah

kura said...

@farah.
esh. mestilah makan. bila masuk dalam perut.. sedap tak terkataaaa. eheh! haha

kura said...

@budakkecik.
err. dah ada dalam sistem pencernaan dah pun. hahaha

Nur Salsabilla said...

Asal comel sgt?? ahh. bak nak satu!

bella lim said...

olololo baguih naa hangpa ni. boleh buat laki dah ni. hahaha. apa lah rasa patrick kau tu kan, mesti kurang gula. hahha

kura said...

@salsabilla.
dlm perut dah la. hahah

kura said...

@bellalim.
mana kau tahu? manis meletin letin kot! haha

bella lim said...

tengok pun dah tahu. tak semanis senyuman ku. EEH? hahaha

kura said...

@bellalim.
eyek! hahaha

ruzana roslan said...

wau wau. nanti nak buat bentuk spongebob dan mr kreb hahaha

Allya Syahirah Riff said...

hodoh lah weh. kui3

zatytastic said...

scary weh.

tomatokering :) said...

err hai zubir ! wakakakaka ;p

kura said...

@ruzana.
itu susah bebenau hahah

kura said...

@allya.
taouching akuuuuuuuuuuuuu.

kura said...

@zaty.
yela. scary ye. sobsssssssssss. mood tacing pulak aku ni. hahaha

kura said...

@tomato.
eh? ehh? -,,-

syasya said...

hahaha comel gila kueh kura2 tu!

Liyana Zahim said...

Hahahha.. Comel seh!

kura said...

@syasya.
mecehh! haha

kura said...

@liyana.
mecehh juga. haha

eykin said...

haha okay!sumpah comell patrik melaka.haaha
http://tintayu17.blogspot.com

syerilhusna said...

bhahhaha
apesal lah ceril jumpa entry ni lepas raya .
kalau tak , dah mintak hanta kat rumah dah patrick melaka tu okay :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...