2011-08-11

Lompat Pagar, Baru Hero.

Siapa sini pernah lompat pagar? Bukan lari berpagar tu, ni macam panjat pagar sekolah then melompat melepasi pagar sambil menyanyi lagu ‘I Believe I Can Fly’(buat lawak ni)

Okey? Faham? Jom try.

-Pastikan line clear. (awas pakguard)

-Pastikan bawa rakan seperjuangan supaya boleh support bontot kita masa nak panjat pagar.

-Bersedia utk memanjat. Apabila sudah melepasi atas pagar, sing a song sama-sama la apa lagi.
-“I believe I can fly…….(buat lawak lagi)

“Hoi! Korang buat apa ha?”- pakguard bersuara lantangggggg.

“Yang atas pagar tu! Ko masuk sini balik? Ada hati nk keluar asrama. Ko masuk, ko masuk. Ko masuk dorm, kau tido. Semua sekali!”-pakguard bersuara longkang. Eh! Haha

Okey aku syok sediri kan bercerita kat atas ni? Haha.. Lompat pagar atau fly dah macam asam garam je kan bagi bebudak asrama ni. Eh tp kadang-kadang jadi kurangasam juga bila kantoi. Kena masuk mahkamah sekolah bagai. (Jgn tak percaya, sekolah aku ada mahkamah ottey) Leceh. Dapat pula klu pihak sekolah panggil ibu bapa ke sekolah, lagi banyakasam!

Errr. Selama aku hidup 2 tahun di Sekolah Menengah Teknik Ipoh (Brash), aku pernah fly beberapa kali je malam-malam. Baik tak aku? Baik tak? Itu pun motif keluar, nak beli burger je pun kat Taman Rekreasi Sultan Abdul Aziz aka POLO. Tak berbaloi bila difikir-fikir balik. Dah la  POLO tu banyak nyah malam-malam. Bila lalu, mula la “Hiii Adik.. Marilaaa.. Marilaa…” Nak menyotongkan aku la tu.

Tapi ada 1 malam gua fly ni, gua tak boleh lupa. Fahamkn gif di bawah!

Photobucket


Faham? Tak faham? Aku kena tipu ada rollcall. Faham? kena TIPUUUUUU.. Itu je.. Tahu tak apa itu rollcall? Haa p tanya la budak asrama. Tapi jgn la tanya kat budak asrama MRSM, SBP. Mereka kan pandai, mana ada fly-fly ni. Eh yeke? Puiiii. Haha



Siapa mereka lahir tahun 1991, igt tak tarikh ini? 25/11/2008? hari utk last killer paper spm. ingat tak ingat tak? Sbb aku tak igt la. hahah. Dan malam itu jugak la kami melompat beramai-ramai.. Kata dah habis sekolah? hioks!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments
42 Comments

42 kata-kata dari anda:

NURUL AINI NORAZMAN said...

SUMPAH lawak post kau ni,.
aku lahir 1991, tpi tak egt la paper apa time tuh,.=p

aku dulu kerja menangkap budak fly ni sbb prefect kan.....=p hahhaha

ciknanard said...

nakal jugak kau ni zubirr

meaw said...

seriously meaw paling benci rocol2 ni,huhuhu.....dulu meaw baik,tade nak fly-fly aih :P

ekin alias said...

kol 10 mlm ker???

mngiloooo

budak.bandung.laici said...

dulu pernah simpan angan2 nk msuk skolah berasrama tapi tak dapat..
kesian...

fadh leyanie said...

wahaha..
kura kna tipu..mesti sakit hati kna camtu..:P

Nor atau Nad said...

aku dulu fly tp dgn cikgu
ank kesayangn cikgu hoi
siap bwk pg bowling makan-makan bagai
-oo-

fatin syahirah :) said...

phuiii. haha. aku budak MRSM fly jek. kuang3. dah la perempuan. hodoh benor. aku fly siap amek cab pergi dataran pahlawan tengok wayang. keh keh. kawan aku yang balik awak siap pedajal kitorang cakap dia kantoi. sumpah cuak. cuak2 pun telan lagi popcrn uh. haha.

3 pagi aku sampai maktab balik. hoho, gila

aku nabihahaha:) said...

pergh. aku bdk mrsm selalu ja fly.. bdk2 pndai lagi la byk akal buat jahat. buakn aku la yg pandai tu kan..

miss dynda said...

i believe i can fly~ hahaha pdan muka kna tipuuuuu! hahaha lagi.

selalu je fly, tp x penah kne tgkap/tipu mcm kura. hiks! <--peng'fly' berjaya ni! lalala~

Wadi AR said...

lahh, aku de kmbar alam sesawang rupenye.

kura said...

@nurukaini.
SUMPAH tu perli yee -,,-

woo. prefect.. takut ni klu kat sekolah hahah :3

kura said...

@nanad.
nakal cwkitw ciwkiwt haha

kura said...

@meaw.
sy dua kali benci rocol. huh!

woo baik nyaa :0

kura said...

@ekin.
haah. malam la.. baru dramatik. hahah

kura said...

@budakkglaici.
Alaa. sek asrama xbest pun la. tekongkkonggggg!

kura said...

@fadh.
bukan kata skt hati. skt kaki skt tgn. igt sennag nk panjat pagar time gelabah2? hekhek

kura said...

@nornad.
fuh! fuh! anak ikan la ni ye? hahahaa..
untung la!

kura said...

@fatinsyahirah.
phuii phuiii~ haha.

wo? pljr mrsm? gilaa. fly? xstudy ke mlm2? amboir.. haha..

3pagi is better dari pagi esoknya baru balik kan. cehh haha

kura said...

@nabihahah.
woo? pljr mrsm gak? fuyo. huyo. hebat laaa. untung laa nabihahah...

erk. tp tetap pandai kan.

kura said...

@dynda.
dah nasib badan.. nak buat macam manewww! hekhek

tahniah! penfly berjaya ye -,,-

kura said...

@wadi.
haah. kembar. tp lain jantina. eh!

miss dynda said...

hok aloh. ahaha..
kura, cekidout sini. heh
http://missdynda.blogspot.com/2011/08/dynda-pon-ade-bloglist-jugak-heh.html

Aisyah Aina said...

rajin betul nak fly2 ni....

haha..kena tipu..mesti best kan :D

kura said...

@dynda.
ok. dah cekidottt dahh! lap la. lap la. hahaha

kura said...

@aishahaina.
xla rajin sgt, stahun sekali je -,,- haha

best gila!

i'm ezza haniza said...

hoi kura2 ..paper last aku mase tahun 2008 , paper syariah islamiah..hiksss #kos agama nokss tapi bukan sekolah agama....ade kelas aliran khas..


tapi aku takk fly , baek aku ngan geng2 aku laki + perempuan beramai2 pecah dewan makan dan makan ! sedap woii,ade coco crunch ,susu! muahahahhaaha..kalau kene tangkap mlm tu confirm kne kawen..hihihihi


haaa,one more , kalau nyah2 tu ajak ko mengkura2kan diri ko ngn nyah2 melayan kan..ni mereka ajak menyotong,,heksss,,,aku suka sotong..sedapp ! laki pakai spek pon aku suka..harrharrrr..okbai

aleen aiden said...

beger sempat rembat x?hahah

Shamsuddin Amin said...

haha...
mmg keje ak juga time stay hostel...
tapi bile ak dah jadi pengawas...
mmg x terlepas budak2 tu nak pnjt pagar...
cuz, ak dah tau semua taktik dorg...
hahaha....

kura said...

@ezza.
syariah islamiah? perghhh :0

wah. kau lg otai? pecah dining. aku idak ler.. mknn kat dining tu pom xmemenuhi selera tekak aku. dining sek aku cam gam... haha

suka sotong? aww. suka pakai spek? awwww! haha

kura said...

@aleen.
beger sempat.. tp masa masuk sek tu, terus sorok dlm toilet. takot kantoi! haha

kura said...

@shamsuddin.
wah. hebat eh kau.. tp ok la, kau tgkp org fly.. pengawas sek ku, dgn mereka2 sekali fly! haha.. ciskek.

Allya Syahirah Riff said...

suka jugak fly. hahaha! yeahh ade rowcall gak :/

FARAH IZWANI RAMLI said...

aku budak teknik gak.
rokol tu dah sebati dengan jiwa.
tapi fly tak sebati langsung.
hahahaha.
nway, kreatif ar katon tu. suke

kura said...

@allya.
suka fly? amboi. xpadan yg pompoan. hahah

kura said...

@farah.
oh teknik gak? member la ni. eheh!

kenapa tak fly? fuh. ni mesti street A punya pelajar ni.
:0

bella lim said...

hahah bab bab fly ni memang best, aku tak pernah duduk asrama pun. matrics jela. itupun aku nak fly. ahhaha

kura said...

@bellalim.
kaki patah. ada hati nk fly kat matrik. eh! hahaha

bella lim said...

celaka kau. hahaha. kaki aku patah pasal ada nawaitu tak baik la. muahaha. eh aku baru perasan blog kau takde chatbox. cemana nak gosip? haha. btw entry terbaru I ada tag you tau. so jangan marah kalau org bukak blog you dari i. :p hioks!

kura said...

kau ckp aku celaka? kau ckp kat SENIOR ni? haha...

haah. aku mls nk berchaxbox sgt. Eheh!

woo.. okey!

ruzana roslan said...

oleh itu, jgn fly tanpa kebenaran

Liyana Yusof said...

hahaha.. kura ! fly dgn pkai suar tak cukup hebat.. apa kata kura try fly pkai kain, n kain tuh trsagkut kat pgar... dlm tgh brusaha keras nk tarik kain yg trsngkut tuh, tetiba guard dtg.. hahaha.. <==== pengalamn...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...