2011-09-12

Antara Duit PTPTN dan Stoking.

Quick hapdate! bajet berdebar-debar la ni taw taw.

Kami (pelajar utem degree) dapat duit PTPTN dalam RM2000 utk 1 sem. Average la kan..

Then apa kena mengena dengan stoking? Ok jom kita buat simple calculus sikit ye adik-adik.

Firstly, kita just assumed harga stoking RM3 dan duit PTPTN RM2000. Dan kira:



Okey, harga stoking se pasang hanya merangkumi 0.15% je dari keseluruhan duit PTPTN.

Fuh!!

Tak silap sy, hari sabtu lepas aka 10/9 duit PTPTN dah masuk dah..

Tapi tgk lah kawan sy kat bawah ni, jimat katanya. Duit ptptn ni kita kena simpan utk anak-anak kita nnt katanya. Hahahaha. First day kat fakulti dah buat aku gelak dekah-dekah!


kelas kau jat!


Kredit to Ijat. Dia ni hensem mcm sy. Bdn pun tuff. Ouch! Hahaha.

Belum habis cerita lg ni, pastu tadi lepas habis kelas. Sy yg bernama zubir, izat dan rakan rakan ke Bandar Melaka shoping barang hostel dan BELI STOKING BARU UTK IJAT. Eh yeke? Hahaha.

Pss// Ehem. Td masa kat Jaya Jusco ada seekor nyah ni pandang aku tak berkelip mata. Eh entah pape betul.. Nak cari anak ikang baru lettewww. Eheh!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments
92 Comments

92 kata-kata dari anda:

Anonymous said...

ijat:nganjing aq leteww

SuzaDin said...

waaa dasyat nyer lh stokin 2 hahaha ... bagus2 kawan yang baimbeli kn stokin tuk kawan dia, tahniah anda berjaya menyelesaikan calculus nie hehhe

p/s : mek nyah berkenan lh 2, xnk ke cik abg hahaha

ekin alias said...

pakai stokin selagi boley pakai HEHE

ina said...

adoiii.. kesiaannyee... ijat tak dpt PTPTN ke?? ehhh

ღ p!nk veLvet ღ said...

hahaha~
kemain seksi stokin die 2 :P

Chenta S Qaseh said...

eh.lawo stoking :P

miratun madihah said...

perghh nyah usha tu,apalagi main mata dengan dia lah, hahahaha

wawa sajew~ said...

cun giler stoking tu~ mcm aq jugak suke smpn stoking2 koyak~ klo da syg and cun stoking tu~ busuk yg amat pn aq simpn smpi beranak penak~

Wadi AR said...

tak kan anak hikang ni macho kot?









gua pitammmmmm

Amna.Qadeeja said...

hehe untungla dpt 2ibu. ittew xsmpai pun 2ribu wuuu merajuk ngan PTP tipu T__T

::fadh:: said...

boleh la blnje duet pt dah masuk . hahahah

aimie amalina said...

aiyaaaaaakk
kisah stoking ngn ptptn
hehehe

begitu stoking mempengaruhi ptptn yee..
hahaha
belajo rerajin ye kure2 =]

AliaJustea said...

AHHAHA .. eyuwww.. ape seyh sampai cenggitu .. beli lah baru.. KEDEKUT ! siap buat kira-kira nak beli stoking ! meh alia belikan ;p

ekabukanmakcikkau. said...

mesti mata dia cantekk dak ? bab tuh kau tak nak bagi aku tunjuk takut terpikat kann ? muahahhahaa

Atiqah Wadiah said...

stylo gilak stoking dia :)

Fyqa said...

nyah usha kau tuh

;)

farah izwani said...

kahkah.
agak agak le sampai tak mampu beli stokin.
ye lettew anak ikan baru. kuikui

Finaz Jaafar said...

kesian gylerrr aku tengok stoking cenggitu weyh ! seyes !

Sarah Mohd Saleh said...

hahahaha...ciannn mcm kene gigit tikus.eh nape pt awak rm2k je?bkn ke 3.5k..haishhhh

Nor atau Nad said...

jahat kau kan mengata orang :DD
tp aku pun sengihh jugak tgk gambar

ehemm ape lagi pt dah kuar belanje arr!

sleeping_maniac90 said...

aik.. nyah pn syok kt ko hak3..

kura said...

@anonomis.
mana ada nganjing. puji ler! hahaha

kura said...

@suzadin.
hahaha. kata dekan! ceh haha

kura said...

@ekinalias.
jimat la. haha

kura said...

@ina.
dapat. tp tak sempit shoping la. haha

kura said...

@pinkvelvet.
nasib bukan aurat kan? hahaha

kura said...

@chenta.
lawoo gileeeeeee haha

kura said...

@miratun.
gila. luar tabieeeeeeee! haha

kura said...

@wawa.
hahaha. spesis dgn ijat la ni! haha

kura said...

@wadi.
rilex lu kak. jgn pitam oo hahaha

kura said...

@amna.
rezki kot. haha

kura said...

@fadh.
tak boleh. kan kedekot hahaha

kura said...

@aimie.
haa mestilah! o.15% tu! hahaha.

ok!

kura said...

@aliajustera.
hahahaha. ekonomi ok! haha

kura said...

@eka.
lebih kurang la. aku jeles hahah

kura said...

@atiqah.
biasa. belum tgk sy punya lg. ehh hahaha

kura said...

@fyqa.
bangga kot. hahaha

kura said...

@farah.
mampu. tp nnt2 la. hahaha

hehe :)

kura said...

@finaz.
hahaha. trend lah!

kura said...

@sarah.
dah tolak yuran la. haaaaa

kura said...

@nornad.
hahhaa. 2x5!
mana boleh, kedekot ni. hahaha

kura said...

@sleeping.
nasib aku tak syok kat dia kan. hahaha

Mya said...

kehkeh. agak sikit nk jimat PT sampai tamau beli stoking baru =p

Liyana Zahim said...

Kahkahkah.. Smpai cmtu skali kira ek? Adoi lomah jantung den ni haa.. Zubir blaja ktne ek? Haha.. Sebok je nk tau~

hafrawiey ozakawa said...

wah......baru giler stoking.ops....terbaek.hahha..follow back

Fyza Lovato said...

hahahahahaha kalau ya pon untuk anak2 tapi plis lah. benda tuh keperluan kot. lagipon rm3 je pon. hahaha adoi

tomatokering :) said...

kahkahkah sadis weyh !

kura said...

@mya.
hahaha. trend la!

kura said...

@liyana.
haha.. belajar kat utem la kak liyana :0

kura said...

@hafra.
hahahaha

ok!

kura said...

@fyza.
hahahaha. buruk perangai kan? hahaha

kura said...

@tomato.
taw tak apa!

z a z a said...

kesiannye. x dek socks ye? meh saye belikan. kt UK ni stoken belambak + murah. especially kt carboot sell. hihi

mizzkechique said...

amboi..koyak rabak kooo...hahaha

kura said...

@zaza.
UK mana 1 ni? amboi. hahah

kura said...

@mizzkechique.
baru style! hahaha

Dynda said...

tak tau nk komen ape, tetibe otak aku rse blur. haha =.="

L said...

hahahha.. simpan utk anak-anak la sgt ,,, hahahha

jom bacer jup..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/beribadah-tp-xberakhlak.html

Lynn said...

wohohoho~..mmg jimat betul ni..:D

Umie Artoqiemie said...

Kau UTeM.?. banyak betol eh pelajar UTeM wat belog..nak aku post stoking dak? :P HAHA


Nyah tu weh.. masuk line dak?

meaw said...

tudiaaaaaa aihhh! pakai sungguh stoking tu,hahaha

kura said...

@dynda.
tak apa. tetap dihargai! ceh haha

kura said...

@L.
serius! hahah

kura said...

@lynn.
ekonomi kan haha

kura said...

@umie.
bnyk ke? tak jumpa pom? haha..

haa xde koroje masuk line bagai. ewyuu hahaha

kura said...

@meaw.
rahsia pelajar cemerlang haha

haslinda said...

cantik la stokin die. antik... :)

Zul Fattah said...

mak aii... tanjat boboi.. kedekutnye.. haha..

arora said...

dulu ada sorang member nie..duit tjaan mara dy, dy simpan..abis study duit tu dy buat down payment superbike...

Asyila Zainuddin said...

kesian betul tgk stokin tu.. haha.. aku jpa.. ngee..

Mya said...

trend? hikhik... busuk punye trend ni =ppp

kura said...

@haslinda.
cantik gila kah? haha

kura said...

@zulfattah.
hahahaha xda la kedekot sgt wo haha

kura said...

@arora.
amboi. superbike. gila gila..

kura said...

@asyila.
jpa? peh. peh. pehhhhhhhhhh. bak sikit? haha

kura said...

@mya.
busuk pun. jnji kelasss haha

Amirrah Zawani said...

mak aih.. kelas stoking dia.. syg sgt lettew.. =p

.diannorhayati. said...

hahaha. kelaka la.. siap belikan stoking utk kawan lg tu. belikan utk dian jugak :p

hana sudradjat said...

jimat cermat kan bagus. :P

kura said...

@amirrah.
siapa tak syg stoking. dah mcm bini oi haha

kura said...

@dian.
anda kan jauh, cammano nk belikan? haha

kura said...

@hana.
yelaaaaaaaaaaaa :3

miszfazierra said...

haha stukin diaa . kelasss gituu :D

i'm ezza haniza said...

ijatttttttt ! omg omg!

Eyra. said...

Dah ready nak jadi anak ikan ke nyahhhh?? Hahaha.

eiqa :] said...

uw , calon suami trbaik untuk mse dpan anak yg cerah --'

KaK LimAh Si SupiR said...

ahahha..2 dia aihhhh :P

Nur Salsabilla said...

kahkah. jimat benor kawan kau. suh je la dia tak pakai stokin. tak pn kan..stokin tu tutup atas je. bawh rabak. haha

Run Away said...

stokin lama sedap di pakai...sejuk jew...;d

Nia Ridzwan said...
This comment has been removed by the author.
Aimifiqa said...

nak cari anak ikang baru. ewww~ GELI. hihi. stokin yg sgt unik. hiuhi

Nia Ridzwan said...

barang rare ni !
hehehe. bleh masuk muzium :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...