2011-09-20

Aku Memang Suka Partime PJJ.

Assalamualaikum... (Dah 65 entry, ni firstime aku bg salam utk permulaan entry.. Syabas zubir!) Haha.

Okey terus kepada isi penting, tahu tak PJJ tu apa? PJJ tu bermaksud kura-kura berlagak hensem. Eheh! PJJ itu adalah Pendidikan Jarak Jauh daling-daling sekalian..

Haa selama 20 tahun hidup ni, td firstime jugak lah aku tak dapat masuk ke kuliah sbb pintu bilik kuliah dikunci oleh lecturer. My mouth stuck with 0 shape jugak lah tadi. Heh!! Aku lambat 10 minit je pong? Dah la kolej dgn fakulti jauh. Trafic light pun bertenyek-tenyek mcm ulat tahi.. Macam mana la nak sampai on-time kan? (Eh bagai menegakkan benang yg basah ni!) haha..

Humm.. Sedih woo, mak aku bg kebenaran bawa motor kat melaka ni supaya aku boleh memansuhkan alasan "tak ada transport nk pegi kelas, bus pun mcm chipsmore. tu sebab berr selalu ponteng kelas". Eheh. Sekali tak ter tak hadir juga ke kelas.. Ampunkan berr mak!

"Tp mak jgn risau, berr balik bilik. Berr belajar balik apa yg berr tak belajar td" - sedapkan hati. haha


Series aku sedih, tgk? Ini muka aku kecewa+kontrol hensem kat tepi  pintu bilik kuliah tadi.  

Masa sem lepas, aku kena halau dari pintu pagar fakulti. Lagi sedih muka aku.. Macam muka gagal kawen 4. Eheh! haha.. Ni entry sem lepas - Satu Salah Semua Dipersalahkan

Tapi sebelum aku nak beredar dari fakulti, sempat juga bg sms ni kat kawan aku..


Photobucket
Agak-agak apa perasaan beliau masa masa tgh kuliah td? Tapi kalau dia tak baca, kusyuk sgt berkuliah mmg sia-sia la sesen aku. heh.

Ini la dia, terliur tak? Ke aku sorang je? heh. Haa korang tgk sayur dgn nasi yg aku ambil, sama banyak kan? Inilah rahsia kerampingan pinggang aku. haha.. Semua nya Rm3.30! Murah kan?


pssst// malam tadi ada nyah main lari-lari depan kereta aku & rakan sbb nyah tu nk kejar taxi. Gila! Bergoyang goyang jugak la kereta kami sebab semua excited menyorak. kahkah. Mesti nyah tu dah sumpah seranah kn. haha... Ohya, jgn terkejut smlm 7 org manusia lelaki boleh muat dlm 1 picanto!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments
153 Comments

153 kata-kata dari anda:

miratun madihah said...

perghh muka lu tak boleh blah lah derrrrrrrr!! kahkah seyes kelako.


kalau kat balik pulau tmpt aku stdy dulu,mau taknya rm7 mahal gilakkkk!!


perghhhh 7 org dlm picanto? bior betik?

farah izwani said...

haha. nampak lah kesedihan muke kau yang mcam nak mintak kaki saiz 4 aku ni jek. wakaka.
sempat pulok tu kau jadik saiton ngasot orang nak belajo. haha.
sengal.

Finaz Jaafar said...

pehh gila ah kne kunci kt luar..mmg bg pluang org pi mkn2 bagai kot..hahah..

eh sedap sgt keli tu nmpknye..mmbuatkan aku terliur..**wpn smlm dah mkn..lalala

cik mun said...

hahaha..pernahlah jugak lwat msuk klas..lectrer sruh kiteorang ketuk ketampi kat depan klas..malunye-_-"

ღ p!nk veLvet ღ said...

dulu kalau ade bebudak lelaki kene camni, kitorg dak pompuan mesti senyum2 kat die kasi terbako cket, hahaha~~

Ain Norainsyah said...

Haha...nsib la dtg lwt...ain pn pnah kne nyanyi lagu negaraku depan klas sbb lwt g klas...:P

budakijaupendek said...

ok, harga makanan tu memang murah!
bab nyah, kenapa bersorak ?
nak dapatkan kidmat nyah tu ke ?
haha!
ele muka je sedih,
dlm hati kutuk kaw2 punye lecturer. hehe

sleeping_maniac90 said...

hahaha..
spe suh ko lmbt..
kalo lect ak msih bek hti bg msuk kuliah hehehee

Nur Aischa said...

haha kesiannya~

wahh nyah gitu.

ieyza afieyna said...

haha... sian nye.. nnti dtg awal je..

ieyza follow cnie.. ;)

Asyila Zainuddin said...

hahaha.. gelak besor aku bace entri ni... ngee..

KaK LimAh Si SupiR said...

ceyh..sedey laa sgt xley msuk kuliah..dlm hati lompat si katak lompat kann?

Atiqah Wadiah said...

mampat gilak kete..

Nadzirah K. said...

hahaha...kesian x dapat msk class,lain kali dtg 5 minit awal :)

ezzaty said...

terluir beb tengok makanan tue.da r poce!!! :D

wawa sajew~ said...

untunglarh selalu ponteng kelas! haha! first komen1 yeah! ~~ (^^)v

wawa sajew~ said...

yeah bagus la tu.! ponteng kelas. aku pon lebih kurang jew! first komen! yaw! (~~)V

Sunah Sakura said...

budak...akak nak tau gak ni..software pe tu..cantik la theme mesej macam tu..ekekek..nak gak!

adeyla said...

haha..nyahhhh gittewww

wanie said...

perghhh gila lahhh 7 org keta picanto ? hebattttt ;p

Anne Biella Rani said...

ehehehehehhehehe!!! kesiannyaaa la hai kamu ney zubeerrrrrrrrrrrrrrrrr... tu sedih2 nangis ta? haha

amboi... da tak masuk kelas g melantak lak.. haha

IQ = Iez Qis said...

ciannye xley masuk dewan kuliah~ tapi bley plak g melantak...best wooo lauk dier...IQ pun tak makan tengahari tiap2 hari...lgi diet ok~ haha!

sengal je buat nyah cmtu~ cian tau! kaum sejenis pn sggup buat..heee~~

saidatul syahirah bt mohd ya'acob said...

HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA
kesian gila kena kunci dari dalam
pheww nasib baik lecturer kat segamat baik2 belaka tak kunci pintu kalau lambat
just membebel sampai nak bernanah telinga je :)
hee :)


p/s:orang sekarang lepak2 kat rumah dah lah. tak cool ah ada class. hee :D

miszfazierra said...

haha , kesian kura nih . wahh blaja dekat mlake eh ? tak penah kumpa kura pun ? hehe :D

iQa~ said...

hahaha....kne kunci pintu ye...

tp iqa dlu penah kne berdiri depan sbb men bingo dlm cls thermo....

Haishhhh.... =.='

EZAN IDMA said...

Ha dtg lambt lagi.

Wadi AR said...

sedapnye hoii lauk tersebut

naf. said...

ahahaha best gila lecturer tu.org dtg lmbt kena kunci. nak bg suggestion kt lecturer sy la pulak.hehehe

mellow said...

pehhh lunch ikan keli goreng sambal manis manis sikit . pehh layan . hahah

Amna.Qadeeja said...

wahh student UTEM eh? hehe

haha kalo lecturer kunci pintu lg best xyh pegi kelas terus wahaha

Liyana Zahim said...

Oh tatau nk komen cite mne stu ni.. Hahahah.. Kne kunci lmbt msuk clas tuh bese.. Sbnrnye lecturer tu ade nyaket ilang pokes bile student msuk tetibe.. Jd angap shj die lecturer yg lemah fikiran.. Kahkahkah..

Oh alaik nyah.. Nyah itu auwww asyik youuu..

7 persons in a picanto.. Nnti call ar replies blieve or not! Ok tak? Hahahahahaha..

SuzaDin said...

hahaha, ko mmg anak n student yang bagus lh derr ! tabik triple spring kt ko hehehe ...

p/s : giler 7 org hahaha .. mak nyah sumpah kang baru thu XD

m!3yr4h_LolLy said...

muka sedis mmg xleh blah la kan. hee. terliur kot tgk mkanan to.

laskar pelangi said...

wooooo! utem eh? ;D
patut ramping bebenor..makan sayur sama banyak ngan nasik. =D

laskar pelangi said...

wooooo! utem eh? ;D
patut ramping bebenor..makan sayur sama banyak ngan nasik. =D

Dynda said...

hoh. kne kunci pintu ke berrrr? ksian. haha XD

oreocheesecakes said...

alahai..... dtg awl ckit len kali ek....

Umie Artoqiemie said...

aku lambat sejam tak kecoh pun.. hampir tiap hari aku rushing gi class.. hahaha..kau ponteng pi mencekik? perghh.
heaven~~~~~

NANW said...

skali skala blaja kat bilik dapat lagi bayak dari kat kuliah. :)

Sarah Mohd Saleh said...

hahhaahha..ciannn.nek beskal roda 3 lahh derrrr...agak2 jem,angkat jek beskal tuh...xterliur tgk pong.sebab pert dah kenyanggg.heeeee

kura said...

@miratun.
eh? itu muka series habis kot? haha

erk. meh study kat melaka la pula kak? hahah.

kura said...

@farah.
saiz 4 je pong? hahah.. Ala sekali sekala saiton. rilex la. hahah

kura said...

@finaz.
haha taw xpe! advntages. heheh

kura said...

@cikmun.
mak aih, lg malu? hahah

kura said...

@pink.
amboi. jahat wo! heh...

kura said...

@ainnoraishah.
eh. lagi segan wo? hahah

kura said...

@bdkhijau.
tak lah. kitrg bg semangat kot kat dia? haha..

kura said...

@sleepingmaniac.
TERlambat wo. haha

kura said...

@nuraischa.
nyah <3 hahaha

kura said...

@ieyza.
okeyy :)

kura said...

@asyila.
amboi. bukan main gelakkan kite? hahah

kura said...

@kaklimah.
Ehehe. tahu tak apa! hahaha

kura said...

@atiqah.
baru bestttt! ouch. hahha

kura said...

@nadzirah.
baiklah :0 hahah

kura said...

@ezzaty.
ok. skrg dah boleh mkn kan.

slmt buka pose! heheh

kura said...

@wawa.
mana ada first komen? tertipuu heheh

kura said...

@sunah.
kan dah bg tahu, software andriod je. heheh

kura said...

@adeyla.
nyah letu. hahha

kura said...

@wani.
hebat gila kan? tggu masa nk roboh je hahah

kura said...

@anneeeeeeeeeeee.
nangis sob sob kot? smpai koyak seluar. hahaha

kura said...

@IQ.
amboi. betul betul diet wo!

terbuat la. heheh

kura said...

@saidatul.
oh yeke? kalau mcm tu nk pindah kampus kat sana boleh? Eheh. hahah

kura said...

@missfaziera.
mmg la tak pernah. melakau ni besau wo hahha

kura said...

@iqa.
main bingo? hahaha. lg dasat! haha

kura said...

@ezan.
haha.. insaf!

kura said...

@wadi.
cewdap gilewww hahah

kura said...

@naf.
amboi. inspirasi ye? haha

kura said...

@mellow.
mmg layan ckp luuuu. haha

kura said...

@amna.
ye. UTEMian ni. Eceh haha

kura said...

@liyanazahim.
amboi panjng nya komen kak? hahah.

lemah fikiran? xnk kutuk lect -,,- haha.

ok, nn pangggil rangcangan tu haha

kura said...

@suzadin.
terimakseh yuuu. hahha

tak da nya nyah2 nk sumpah! haha

kura said...

@m!3y4h.
boleh bla la kot sikit sikit? haha

kura said...

@laskar.
haoh. utem ler.
haa tips tips! haha

kura said...

@dynda.
baru kau nk ksian dynda? sobs.

kura said...

@oreo.
tak rock dtg awal2. hahah

kura said...

@umie.
yeye. wa tahu lu lg power dari wa! haha..

erk. rejeki haha

kura said...

@naaw.
sesekali sekala la kan. haha

kura said...

@sarah.
amboi. perli wooooooo. haha

tiekahamran said...

muke kesian sngt2 oke !!

Mya said...

penah gak telambat kelas n pintu kunci. sudahnya melepak kat kafe. huhu =p

aimie amalina said...

pehhhhhhhhhhhhh
banyak gile owg komen
hihihi
bravo2!hihi
x de kene mgena plak
heeee
haiyooooo..tula len kali bangon sebelom ayam bangin taw adik kuradgr sekali kene ponteng
siap! kene godam
hhheheheheh

kome ni manusia ke ape..bapak gile kerempeng muat 7 owg
hahahhahha

Aimifiqa said...

sbr je la kan. smpai dgn smgt nak belajar, alih2. dikunci

Zul Fattah said...

gile r... ni muka sedih ke..? aku tengok macam lawak je..
sape yg ambik gambaq ko..?
relex sudah r.. ko study kat mana wei?

Heidi Shafiq said...

owh.. budak utem jugak..

meaw said...

berrrrrr tu nama manja kura eh?alolololo,tomei aih...hensem gak an ko ni kura...tula,lenkali bangun awal..mesti kes bangun lewat ni :P

kura said...

@tieka.
biasa... hensem kan? Eheh! hahaha

kura said...

@mya.
oh yeke? geng la ni! hahaha

kura said...

@aimie.
mana ada bnyk, komen sy je bnyk ni. hahaha

amboi. ugut ye ni kak? amboii. haha

kura said...

@aimifiqa.
tahu tak apa. kecewa tahu tak? haha

kura said...

@zul.
lawak kau kata bro? series tu. hahaha

er. study utem je.

kura said...

@heidi.
oh yeke. utemian la ni? Ahah!

kura said...

@meaw.
takda la manjew cangat. kahkah
bukan bangun lewat, terafic jem wo! haha

mizzkechique said...

hebat la... br lambat seploh minit.. akak dl lmbt sejam chillex je.. hahaha

Khuzrin Kamarudin said...

Muka kau macam mmber aku ar.. hahaha..

syazu said...

da lame aku tak jenguk blog ko!serius!sori beb sebab tak komen dan bace entry ko..neh baru berkesempatan..macih berukband maxis..eh eh,kene kunci dari luar?hahaha..siyes kelaka..kat umt neh laen style dia..lecturer lak lambat..agak2 patot tak kitorang kunci lecturer kat luar?haha

arora said...

berangan nk buat PJJ tp sampai sakang tak buat2..ni semua sebab sellu kena outstaion...Menci2.. -.-"

Sara Ali said...

muka kesian konon...
huhuu


sowie la erk..
tak terliur la sbb ak x mkan ikan keliiiiii.....

lalalalaal~

MintChoc said...

cian die
bas lmbt ke picanto tu lmbt???

kwn MintChoc yg dok kt makmur tu pun slalu lmbt gak.
lg2 klo nek bas

ni dikunci kt Mars ke Induk??

rerehalim said...

E ehhh.bukan pengajian jarak jauh keww

biskut chipmore said...

kesedihanmu terserlah aceh!!

.m a c h y. said...

tue la laen kali jgn jd kura, kan dah slow. jd la unicorn! har har har :p

i'm ezza haniza said...

elehhh...jemm la sangat melake tuu ...hahahaha....wehhhh...sujud syukur kalau aku dapat makan nasik rm3.30 ?giler jimat ,kalau akuuuuuuuuuuuuuuu,,rm5 sekali makan.tu pun makan tempe je,.sobsobbbbbbbb.......

Dhiya Fariza said...

my first time here :)

Dhiya Fariza said...

my first time here :)

AIEN NOT ALIEN said...

1 entri banyak cerita...menarikkkk...

tertarik nak komen....hihi..

saya pernah kena halau dari kelas sebab senyum je...selekeh punya lecturer....buat lawak tapi tak bagi ketawa @ senyum...

balik kolej dengan hati yang sebal, sampai bilik kunci non ado.... tumpang rumah kucing jap (tepi tangga)

heyyy...korang misti dah guna lampu pembesaran doraemon kan?? tu yang muat bersumbat dalam picanto... kannn...ngaku cepat!!! :p

kura said...

@mizzkechique.
wah. kau ni sama mcm umie la, lmbt sejam cilex ye -,,- haha

kura said...

@mizzkechique.
wah. kau ni sama mcm umie la, lmbt sejam cilex ye -,,- haha

kura said...

@khuzrin.
yeke? ntah ntah kita member? Ehh haha

kura said...

@syazu.
Alaa. tak apa punya, aku blogging iklas. haha

amboi. sonok la klu mcm gitu umt! fuh.

kura said...

@arora.
fuhh. hebat la, dah keje ye? wahh..

kura said...

@saraali.
yelaa. tak terliur ye? penat aku tgkp gambar oi haha

kura said...

@mintchoc.
ini dikunci di mars la. sy fkm wo..

haa naik kereta la :0

kura said...

@rere.
mana mana pom boleyyyy! haha

kura said...

@machy.
unicorn tu karut! hahah

kura said...

@hani.
series jem wo! hahaha
tempe je? amboi. sobsosbbssssss. haha

kura said...

@dhiya.
wuhh. :)

kura said...

@aienalien.
series senyum je kena halu? pehh -,,-

mana ada doremon, itu mustahil. kteorg mmg boleh kecil dan membesar auto ok hahaha

laskar pelangi said...

nanti kasi tips byk sikit pasal ramping..hik3

fathiahRAIHANA said...

ehh rm3.30 murah kott
dok lapaq nehhh -.-"

Melissa Mjb said...

tgk ikan keli elok terbaring atas pinggan ko tu buat aku teringat uitm segamat!

aku rindu ikan keli goreng bercili..

please come to momma....

Dynda said...

tu pn nsib aku ksian je kn? hahaha

Ain Zulaikha said...

eh banyak alasan lak dia ni eh nak gi kuliah.. jalan kaki lah tak pun cipta satu basikal kereta hahaha mana tau masyuk =.='

yg penting ikang tu sodap..

meowwmania said...

wahh tak sangka blog comel ini kepunyaan seorg kura-kura lelaki eh! ngeee....

meoww dtg ziarah kura-kura =^.^=

Mya said...

makin banyaknyeerrrr komenssss

Run Away said...

padan muka...sedeh lah sangat...;d

Nalisa Syahira said...

cikgu saya cakap pjj tu perhubungan jarak jauh . haha .

kura said...

@laskar.
okey. tunggu entry sy seterusnya. hahah

kura said...

@fathiah.
tahu tak apa. kat melaka je ada woo heheh

kura said...

@melissa.
wah. dah mcm anak angkat je ikan keli tu ye? hahah

kura said...

@dynda.
errrrrrrrrr. yela yelaaa haha

kura said...

@kakain.
eh. long time no c kak ain? blur ke? hahah.

haa sodap gilaowww haha

kura said...

@meawwmania.
tak sangka kan tak sangka? hahha

kura said...

@mya.
haa. tula. rajen pula org dtg drop komen hahah

kura said...

@runaway.
hahaha :0

kura said...

@nalisa.
amboi. cikgu tu gatei ye. Ehhh hehhe

.diannorhayati. said...

alahaii. muke habes kesiann. haha ;p


ni mmg da takde keje dok bahan nyahh. haha

anamizu said...

7 org dlm picanto??perhhhh!!










cik ana.

hanabunga said...

okay memang gelak gila gila baca entry ni.tu lah lain kali bersiap sejam sebelum kuliah tahu.haa kan dah tak boleh masuk.bersalah tau dgn mak awak tu.

Billa.Bel said...

pura2 hensem ke hape tu? hik3 :D

kura said...

@dian.
bukan bahan la. saje ramah ramah. heheh!

kura said...

@anamizu.
haha.. biasa!

kura said...

@hanabunga.
yelaa. baiklah baiklah. heheh

kura said...

@billa.
kontrol hensem la. hahah

Eyra. said...

Kihkihkih kami rilek tak kena halau, lecturer yg merajuk lari keluar sebab student lewat. Nonsense betul XD

Saddila said...

woiii ponteng kuliah !!

pastu pergi makan-makan pulak tuu .

apedaa bang .

*hikhik :)

ZYASH said...

hahahahaha..PADAN MUKA....

Amoi MiyaSya said...

ikan tu sdap. hehhe

cik wanie Lovela (CWL) said...

hensem nya diajum kenal haha

✿ cik pieQa ✿ said...

muka penuh simpati. siyes aku menangis melihatnya.

Piqa | Liyka said...

hahahha , budak laki kelas lyka yg dok luar pun saluu lewat gini arhh . traffic jam la, bgun lmbat la . hahahahha . lucuuu baca .

ZYASH said...

Oh kura2....xde entry baru ker?? Malas seh ko ne nak menulis... Asyik entry pasal mak nyah ne jer aku bace...

hilmi mizawa said...

ko amik utem pJJ ke bro?

hilmi mizawa said...

pjj kat utem eh broo??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...