2011-09-02

Kisah Benau : Anak Dara Mak!


Ini entry pasal anak dara, bukan pasal jamu mak dara tu. Eh! Haha..

Sebenarnya, aku bukanlah anak bongsu dlm family aku. Aku ada seorang lg adik yg bernama zubira. Comel kan nama dia? Macam campuran nama aku je. Eh? Lalala.. Ok seterusnya..

Raya tahun ni firsttime kiteorg beraya dengan zubira sejak beberapa tahun yg lalu. Sebab sebelum ni, zubira stay kat Indonesia. Sebab masa zubira umur 15tahun, dia pergi lari dengan jejaka jilaka lombok. Esh. Esh.. Mengamok wo mak aku.. Turun je dia dari flight kat lcct tu, terus mak aku pelengkung kepala ho dia. Pastu aku tolong kira “Oneeee! Twooo! Three!... you win!” haha. Dah merepek..

Tapi kan, zubira tu buat muka cool je bila kena pukul. Aku peliks Maria Elene Gerek Helen jugak.. Pastu td, aku tanya la zubira kenapa dia buat muka coo jel? Tak sakit ke kena pukul? Pastu zubira jawab.

Alala. Macam kena geget semut je mak pukul tadi. zubira masa kat lombok, siap kena hentak dengan bangku ngan laki zubira. Fuh.”- Tergamam aku. My mouth stuck with O shape ckp luu..

Okey. Masa kat rumah zubira ni sgt rajin.. Memang semua benda dia boleh buat la. Indoor  ke outdoor ke, semua dia boleh setelkan. Mungkin sebab kat lombok dia dijadikan org gaji sepenuh masa kot. Eh.. Tapi yg peliknya, kalau dia buat kerja kat rumah ni mesti zubira pakai baju jenis “tube” tu. Eshh. Mungkin sbb kat lombok tak ada duit nak beli baju kot. Dah terbiasa pakai pakaian half-half.

Photobucket
Ini dia, rajin kan kan?

Eh. Panjang pula aku bercerita, sepatutnya entry dalam belog kura ni ciput ciput je kan.

Then masa hari raya hari tu, si zubira ni buat gila kot. Mamalukan betul la dia ni.. Setiap kali family kami singgah rumah saudara-mara kami utk beraya, mesti dia tukar fesyen tudung. Haishh. Memang dasar.. dasar kemaruk berfesyen. Eh ke jakun. Entah aku pun tak tahu, kalau kau tanya mak aku pun mak aku mesti blur. (ain zulaikha plop)


Photobucket
Ayu tak dia ni? Suka tak suka tak?

Tapi papehal pun, sebenarnya si zubira ni happening orangnya. Aku suka dia. Dia cantik dia menghormati org tua, pandai memasak dan mcm mcm lg lah. Oh ya, dia pun seorg blogger kalau tak silap. haa korang suka dia tak? Eh. Ada kura kura dalam perahu lagi lah. Hahahahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments
101 Comments

101 kata-kata dari anda:

Wadi AR said...

oi bengong. pe pasal zubira kau jd cmtu gileeeeeeee








hahahaha gambar tu aku rase nak nyepak nyepak je. eyyy

iQa~ said...

Nak no tepon zubira bleh...

nk minta jadi bibik kat umah ni..hahaha...

Aisyah Aina said...

zubira, awat hang cekci sangat ni..jeles pulok aku nengok kecomelan hang ni....tak suka tak suka..hahaha

i'm ezza haniza said...

comelnye ;) auwwwwwwwww auwwwwwwwwwww .... cantik zubira ni ;)

Nur Salsabilla said...

Hahahaha. awww.zubira ! kelas..bulu kaki mesti lebatkn zubira ni! Muahaha

Meh cni tolong aku buat keje rumah ;)

adeyla said...

haha..bengong ko zubira !

Amirrah Zawani said...

amboih... segaknya zubira...
nak berkenalan lah :)


*hang ni macam2 la zuber.. hahahaah!!!*

Yanyan said...

hahahaha ayu sgt kannnnnn :D
btw, selamat hari raya :)

CikGu Ma said...

merapu hangit ke cerita ni sang kura2...hihi

SuzaDin said...

alhai comel jer hehehe ...

syaerah said...

geli plak aku tgk zubira tuh.. haha!

kim slm kat zubirA..

MintChoc said...

zubira balik bercuti raye je ke??
x bwk laki blk skali??
:P

Nur Saina (AntooUngu) said...

hahaha si kura zubir yg pening. haha lwk ok!

Sarah Mohd Saleh said...

hahahha...nak name yg comel2 jek awok nih.btw awok pkai tudung style lahh.kalah hana tajimott pakai.kiki.shawl tutuorial pleasseeeeee! lol

rerehalim said...

Sah dah weng weng budak ni. Byk sgt makan Rendang ke kure kure oii

kura said...

@wadi.
dah nak jadi mcm tu nak buat camno! haha

kura said...

@ika.
no tepon xda, klu nk bibik jugak via email. hahaha

kura said...

@aishahaina.
jgn la tak suka aii yuuu hahaha

kura said...

@yuyuk.
well. bukan saja catik, malah omeyy. hahaha

kura said...

@salsabilla.
bulubulu kaki jgn sebot! sensetipp. hahaha

kura said...

@adeyla.
zubira yg bengong bukan kura kan kan haha

kura said...

@planetmira.
nak berkenalan via apa? fb? sekaip? haha

kura said...

@yanyan.
terimakasih. aku tahu iklas tuu haha

kura said...

@cikguma.
mmg merapuuu haha

kura said...

@suzadin.
thx lah! haha

kura said...

@syaerah.
waalaikumslm. eh. haha

kura said...

@mintchoc.
laki dah mati! hahaha

kura said...

@nursaina.
pening sikit sikit je pong haha

kura said...

@sarah.
amboir.. permintaan tutorial melebihi 15org baru akan dilayan. cewah! hahaha

kura said...

@rere.
erk. kena rasuk hantu kubor la hahah

ShahizanAzmi said...

patutlah jejaka lombok tertarik dengan ZUBIRA. Lengkap ooo pakej sebagai perempuan. Cantik pun cantik HAHAHHAHA

Amna.Qadeeja said...

pehh seksi siot si zubira ni.

kemain kan pakai shawl ahaha

Asyila Zainuddin said...

gile la.. yg pakai tube tu siyes tak boley blah.. hahahahaha..

Mira Z said...

Zubira nie lagi rajin dari aku la. Malu malu. Haha..

aLyA_syGS said...

amoihhh...gambo yang masak tu xley blahh...hahaha...sheksi nyeee..

zati embong said...

fuiyoo seksi 2.tergoda ai.haha

salam lebaran~

ღ p!nk veLvet ღ said...

kemain seksi zubira pakai half2, hahaha~~

kura said...

@shahizanazmi.
cantik ye? hehehe. HAHAHAHA

kura said...

@amna.
ceksi cangat. hahaha. shawl kan trend! haha

kura said...

@asyila.
tu bukan tube, tu towel je lerr. hahaha

kura said...

@miraZ
jgn nk malu sgt, plastik je tu. hahaha

kura said...

@alya.
suka tak? huahuaa...

kura said...

@zati.
seksi gila? hahaha..

slm lebaran :)

kura said...

@pink.
tak apa. tak dosa kan kn? hahaha

puteri katak said...

ase cm nk lempang ko laju2 jep..ley??hahahaha

tercabar keAYUan PK tau..tak shuke tak shuke..

btw,,selamat hari raya !!!

Sarah Khan said...

hahaha macam2 :P

SyasyaAmila said...

perghh, cunnya zubira :) hehe.

ina said...

zubira kaver misai ke? hek3

pkai tudung duk tutup ats mulut je.. keh3

fara said...

Hahha, kelakar zubira ! tapi kura lagi kelakar ! haha :)

Finaz Jaafar said...

mental ko ni kan ber

meaw said...

kacaknya zubira,muahaha! gambaq hat pakai tube tak ley bla oh,haha!

Melissa Mjb said...

pergh. memang menantu pilihan ni. kelass uols. hahaha

kura said...

@pk.
gila nk lempang aku? hilangla hensem. haha.

selamat hari raya pk!

kura said...

@sarahkhan.
:)

kura said...

@syasya.
cun gila? hahaha

kura said...

@ina.
haah. mana tahu? hahaha

kura said...

@fara.
ke dua dua nya? heheh

kura said...

@finaz.
hahaha :0

kura said...

@meaw.
bkan tube laaa. tu towel je. hahaha

kura said...

@melissa.
kelas ye. hahaha

Dynda said...

PEREMpondan rupanya.. ngahahaha

teha said...

ololo.. comel nyee die :)

hamzah ian said...

menakutkan oi.. hahaha

kura said...

@dynda.
sadap yuuu hahaha

kura said...

@teha.
comel gila? hahaha

kura said...

@hamzahian.
baru kau tahu nk takot hahaha

Dynda said...

sadap xde, kapak ade. ko nk?

Liyana Zahim said...

kAHKAHahkahkah.. Zubira ye? Hahaha.. Oit wat style tdung cmtu lam kete org sblh tak nmpk ke? Wakakaka.. Gileee tol~

kura said...

@dynda.
eh. emo semacam je dynda ni? takot kitteww.

kura said...

@liyanazahim.
tak tak. klu ada org nmpk, komfom exciden. hahaha

Dynda said...

ehh..tak emo la zubirrrrrrrrrrrrrrrA! ha3..

*ahem, aku mmg garang. nampak?nampak? :P

Umie Artoqiemie said...

zubira solehhh :))

Atiqah Wadiah said...

zubira,jom jadik maid kat umah sy nk?=p

niazis said...

kiutnye zubira, rajin wt kerja dapur..haha..
mcm2 gaya tdung la pkai,ske2..hahaaha

haslinda said...

haha... yg pakai tube pink comel laaa... ayu gitu... haha...

zulhilmi.tempoyak said...

tumpang tnya..


camna nk ngorat awek tu

ye..
hahaha

zulhilmi.tempoyak said...

tumpang tnya..


camna nk ngorat awek tu

ye..
hahaha

meaw said...

tauuuu tu towel,tu hat tak tahan tu,hahaha

kura said...

@dynda.
garang gila. mmg boleh jadi mak. wuh! hahaha

kura said...

@umie.
thx thx! huahuaa

kura said...

@niazis.
suka? ada gaya mcm elene gerek helen? hahaha

kura said...

@atiqahwadiah.
tak nak. nnt susah nk blogging wo haha

kura said...

@haslinda.
ayuuu gilaaaaaaaaaa? hahaha

kura said...

@zulhilmi.
awek tu kan dah jadi bini org. mana boleh ngorat. hahah

kura said...

@meaw.
hahahahaha style kan kan?

e4ezzati said...

awww class kau maria!

Fyza Lovato said...

mula mula aku nak sedih la sebab adik kau ikut org lombok.
bleh plak kau cekal citer kat org

rupenyer hampeh samdol. hahaha

aimie amalina said...

hahhhaahaha
siot jek
zubira tu die la tu
adoiiii

kura said...

@e4ezzati.
mmg class! huahua

kura said...

@fyza.
hakhakhak. ini bukan blog serius ok. heheh

miratun madihah said...

oh zubira :P

Mya said...

seksi bebenooo haa

kura said...

@aimie.
hahahahaha :)

kura said...

@miratun.
ouch :)

kura said...

@mya.
tak apa, tak dosa. hahha

Allya Syahirah Riff said...

sumpah memang lawak :P

kura said...

@allya.
haha :)

Zul Fattah said...

makk aii.. terperanjat boboi.. aduii.. terkejut sperma. aku..

ekin alias said...

yurrrkk zubira hot

miszfazierra said...

nape zubira nampak handsome dari abgnya zubir ? hahaha :D

Aimifiqa said...

nak bkenalan dgn dia boleh tak? rajin gitu,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...